Τούρκοι τηλε-σταρ από… χρυσάφι!

Την ώρα που οι Έλληνες πρωταγωνιστές συνωστίζονται για μια θέση στις μετρημένες ελληνικές παραγωγές οι Τούρκοι συνάδελφοί τους βλέπουν τις αμοιβές τους να προσεγγίζουν σε κάποιες περιπτώσεις αυτές μεσαίων αστέρων του Χόλιγουντ. Με άλλα λόγια; Οι αμοιβές από… χρυσάφι είναι συνηθισμένο φαινόμενο στη γειτονική μας χώρα!

Η τουρκική βιομηχανία θεάματος τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει αξιοσημείωτη δυναμική τόσο εντός της χώρας όσο και στο εξωτερικό μιας και πολλές σειρές προβάλλονται σε Μέση Ανατολή, Βαλκάνια και τελευταία και σε Κεντρική Ευρώπη. Είναι λογικό λοιπόν οι Τούρκοι ηθοποιοί να είναι πολύ καλά αμοιβόμενοι.

Στην κορυφή της λίστας δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον μεγαλοπρεπή «Σουλτάνο». Για κάθε επεισόδιο του τέταρτου και τελευταίου κύκλου της επικής σειράς o Χαλίτ Εργκέντς αμοίφθηκε με 73.000 ευρώ το επεισόδιο, 8.000 περισσότερα σε σχέση με τους τρεις πρώτους κύκλους εξαιτίας φυσικά της πολύ υψηλής τηλεθέασης της σειράς.

Στη δεύτερη θέση ανέβηκε την σεζόν που τελειώνει η Τουμπά Μπουγιουκουστούν. Η δημοφιλής πρωταγωνίστριας της σειράς «Διαμάντια και Έρωτας» για να πει το «ναι» στους παραγωγούς της σειράς ζήτησε και πήρε 52.000 ευρώ για κάθε επεισόδιο από τα 13 του πρώτου κύλου της περιπετειώδους σειράς, 12.000 περισσότερα απ’ όσα αμοιβόταν στη σειρά «Ένα αστέρι γεννιέται».

Η Μπερέν Σαάτ γνωστή στο ελληνικό κοινό από τον ρόλο της Φατμαγκιούλ είδε τα κασέ της να υποχωρούν στις 50.000 ευρώ ανά επεισόδιο για τον δεύτερο κύκλο της «Εκδίκησης» από 62.000 που αμοίφθηκε ανά επεισόδιο στον πρώτο κύκλο. Αιτία η ραγδαία πτώση της τηλεθέασης της σειράς εξ’ ου και η πρόωρη ολοκλήρωσή της αν και αρχικά είχε συμφωνηθεί να πάει και για τρίτη σεζόν όπως και η ορίτζιναλ εκδοχή της στις ΗΠΑ. Ωστόσο η Μπερέν πήρε περί τις 350.000 ευρώ «πακέτο» από χορηγίες ενώ λέγεται πως για τον ρόλο της Σουλτάνας «Κιοσέμ» που διεκδικούν τόσο η Μπουγιουκουστούν όσο και η Ουζερλί ζητά το ποσό των 60.000 ευρώ.

Αντίθετα η Ουζερλί για τον ίδιο ρόλο φέρεται να είναι ικανοποιημένη με 43.000 ευρώ το επεισόδιο (35.000 ευρώ έπαιρνε για κάθε δίωρο επεισόδιο των τριών πρώτων κύκλων του Σουλεϊμάν) ωστόσο ζητά να υπάρχει ρήτρα για εξτρά χρήματα από την προβολή της σειράς στο εξωτερικό, όρος που στον Σουλεϊμάν υπήρχε μόνο για τον πρωταγωνιστή εξ’ου και οι έντονες διαφωνίες που την οδήγησαν εκτός σειράς. Με 35.000 ευρώ ανά επεισόδιο αμοίφθηκε για τον τελευταίο κύκλο του Σουλεϊμάν και η Βαχιντέ Περτσίν που αντικατέστησε την Ουζερλί στο ρόλο της Χασεκί Σουλτάνας Χουρέμ.

Η τριάδα των πιο ακριβοπληρωμένων τούρκων ηθοποιών συμπληρώνεται με τον «Μπραντ Πιτ της Ανατολής» Κιβάντς Τατλιτούγ που μετά την τεράστια επιτυχία του «Kouzey – Guney» ζήτησε και πήρε από το κανάλι STAR για την συμμετοχή του στη σειρά εποχής «Κουρτ και Σερά» 54.000 ευρώ το επεισόδιο και με τον Κενάν Ιμιρζαλίογλου που αμοίφθηκε με 35.000 ευρώ ανά επεισόδιο στον δεύτερο κύκλο του «Karadayi» ενώ θα δει τις αμοιβές του να αυξάνονται κατά 7.000 ευρώ την νέα σεζόν στον τρίτο κύκλο της σειράς.

Τα ίδια χρήματα – 42.000 ευρώ το επεισόδιο – θα εισπράξει και η συμπρωταγωνίστριά του Μπεργκιουζάρ Κορέλ για να συνεχίσει να υποδύεται την εισαγγελέα Φεριντέ. Η Κορέλ αν και μετά την τεράστια επιτυχία του «Χίλιες και μια νύχτες» ήταν στην κορυφή της γυναικείας λίστας για τον πρώτο κύκλο του «Karadayi» εισέπραξε μόλις 25.000 ευρώ ανά επεισόδιο. Αιτία η παταγώδης αποτυχίας της σειράς που μεσολάβησε μιας και «Το τραγούδι δεν τελειώνει ποτέ» κόπηκε μόλις στο όγδοο επεισόδιο προβολής του λόγω μονοψήφιων ποσοστών τηλεθέασης.

Τις μετοχές του στο χρηματιστήριο της τουρκικής showbiz βλέπει να ανεβαίνουν και ο 33χρονος Ενγκίν Ακγιουρέκ που γνωρίσαμε από τον ρόλο του Κερίμ στην «Φατμαγκιούλ» και συνεχίζει τώρα ως Ομέρ στο «Διάμαντια και Έρωτας» εισπράτοντας ανά επεισόδιο το ποσό των 20.000 ευρώ.

Σε πολύ υψηλά επίπεδα βρίσκεται και η αμοιβή της 70χρονης Νεμπαχάτ Τσεχρέ που έχουμε δει σε πολλές σειρές ως μητέρα πρωταγωνιστών όπως της Μπιχτέρ (Μπερέν Σαάτ) στον «Πειρασμό» ή του Σουλεϊμάν (Χαλίτ Εργκέντς) στην ομώνυμη σειρά και τώρα της Ελίφ (Τουμπά Μπουγιουκουστούν) στο «Διαμάντια και έρωτας».

Η Τουρκάλα Ζωή Λάσκαρη σε ηλικία μόλις 15 ετών το 1960 κέρδισε τον τίτλο της «Μις Τουρκία» και στη συνέχεια συνέχισε ως πρωταγωνίστρια στον Τούρκικο κινηματογράφο. Σήμερα αμοίβεται με 23.000 ευρώ για κάθε επεισόδιο των «Διαμαντιών».

Πηγή: TV Zapping

Read More

And More