5χρονο πέθανε από ιατρική αμέλεια. Σε δίκη οι παιδίατροι!

Δύο γυναίκες παιδίατροι θεωρούνται υπεύθυνες για το θάνατο ενός 5χρονου αγοριού από οξεία μορφή σκωληκοειδίτιδας, τον Ιούνιο του 2007. Οι δύο γιατροί παραπέμπονται σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την οικογενειακή παιδίατρο του αγοριού, που διέγνωσε τηλεφωνικά ότι το 5χρονο πάσχει από γαστρεντερίτιδα, καθώς και για την δεύτερη επιμελήτρια του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης όπου και νοσηλεύτηκε το άτυχο αγοράκι.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 5χρονος εμφάνισε ελαφρύ πυρετό και εμετούς και οι γονείς του ζήτησαν τηλεφωνικά την συμβουλή της οικογενειακής παιδιάτρου. Όταν τα συμπτώματα έγινα πιο έντονα, οι γονείς μετέφεραν τον μικρό στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης όπου και υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων. Οι εξετάσεις αυτές δεν έδειξαν κάποια σοβαρή ασθένεια και μετά από νοοσηλεία 5 ώρες σε θάλαμο βραχείας πήρε εξιτήριο.

Ωστόσο ο ο ώρες μετά το παιδί εμφάνισε και πάλι υψηλό πυρετό, έχασε τις αισθήσεις του και πέθανε κατά την μεταφορά του στο ΑΧΕΠΑ. Το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έδειξε ότι ο θάνατος του οφειλόταν σε γαγγραινώδη σκωληκοειδίτιδα-περιτονίτιδα.

Read More

And More