Στο πλευρό του Σάκη, ο Γιώργος Λιάνης: “Κυνηγάει κορυφές ο Ρουβάς!”

Καλεσμένος στην εκπομπή «Τα Καρντασιανς» ήταν χθες ο Γιώργος Λιάνης. Ο δημοσιογράφος ανάμεσα σε άλλα μίλησε και για την επετειακή συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη στην οποία ο Σάκης Ρουβάς θα ερμηνεύσει το «Άξιον εστί». Ο ίδιος συναντήθηκε πρόσφατα με τον ερμηνευτή για τις ανάγκες συνέντευξης για την εφημερίδα Real News.

Τον είδα από κοντά. Του πήρα συνέντευξη τρεις ώρες και πιστέψτε με το ντιβάνι του δημοσιογράφου είναι ψυχαναλυτικό ντιβάνι. Δεν γλιτώνει κανείς εύκολα από εκεί. Ο Ρουβάς έχει ήθος», είπε ο δημοσιογράφος.
Και συνέχισε: «Εγώ είδα έναν άνθρωπο αποφασιστικό, με ήθος, να μου λέει ‘εγώ δεν φιλοδοξώ να κάνω κάτι σαν το Μπιθικωτση. Αυτή είναι αθάνατη ερμηνεία. Εγώ προσδοκώ να γίνω ένας σκυταλοδρόμος. να πάρω τη σκυτάλη και να την δώσω σε νεότερες γενιές’.»
Ο Γιώργος Λιάνης, όπως δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή, είναι σαν γιος του Μίκη Θεοδωράκη. Τον έχει ακολουθήσει σε 14 αποστολές στο εξωτερικό και έχει ζήσει όλους τους μεγάλους του ερμηνευτές. Η άποψή του έχει μία ιδιαίτερη βαρύτητα αν και ο ίδιος τονίζει πως «Την ώρα που ο Θεοδωράκης είπε ναι, ποιανού πέφτει να πει όχι».
«Μου άρεσε πάρα πολύ ότι ένας νέος καλλιτέχνης σαν το Ρουβά, θέλει να κάνει κάτι καλύτερο και δεν σκέφτηκε εκείνη την ώρα ότι αυτό είναι ένα αθάνατο έργο που το έχει τραγουδήσει ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Έχει το δικαίωμα ο Ρουβάς να το ερμηνεύσει. Αλίμονο αν ο κάθε νέος δεν ήθελε στη δουλειά του να κάνει κάτι περισσότερο. Εκ του αποτελέσματος θα κριθεί», είπε στη συνέχεια.
Ο Γιώργος αποκάλυψε και κάποιες από τις λεπτομέρειες της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Πρόκειται για παραγωγή με προδιαγραφές της Σκάλας του Μιλάνου. Εκτ’ός από τους αξιόλογους ανθρώπους με παγκόσμια εμβέλεια που θα συμμετέχουν στο ερμηνευτικό κομμάτι θα υπάρχουν 50 άτομα ορχήστρα και 50 άτομα στη χορωδία.
«Απέδειξε ότι κυνηγάει κορυφές ο Ρουβάς. Προσπάθησε να μπει στο θέατρο. Προσπαθεί να κάνει κάτι περισσότερο στο τραγούδι. Έχει μια φιλοδοξία. Αν ο Τσιτσάνης ήταν ένας καταπληκτικός μπουζουξής, που εγώ ξέρω ότι ήταν, οι επόμενοι δεν πρέπει να παίξουν μπουζούκι; Όλοι πρέπει να κοιτάνε να κάνουν μια απόπειρα να είναι καλύτεροι στη δουλειά τους», είπε κλείνοντας.

Read More

And More