Μ. Μπακοδήμου στο TLIFE: ”Από την τηλεόραση λείπουν τα λεφτά”!

Η Μαρία Μπακοδήμου έχει ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα κι από το πρωί ως το βράδυ είναι στο πόδι. Την πετύχαμε στο αυτοκίνητο την ώρα που έψαχνε πρατήριο για να βάλει βενζίνη. ”Ευτυχώς, δεν έχει μεγάλη ουρά αυτό εδώ. Την έχει ακριβά όμως κι ας έβαλαν πλαφόν. Αλλά τι να κάνεις; Καταγγελία; Βάζεις και τελειώνεις. Αυτά θα ζούμε το χειμώνα και θα προσπαθήσουμε στην εκπομπή μας να τα δούμε αλλιώς”, δηλώνει η Μαρία στο TLIFE.

Σε λίγες μέρες ξεκινάει η νέα σεζόν για το ”Φώτης και Μαρία live”. Tη ρωτήσαμε αν έχει άγχος. ”Είναι σαν να πηγαίνουμε σχολείο πολλά χρόνια οι δυο μας κάθε φορά στην αρχή. Κάθε χρονιά έχει άγχος γιατί είναι διαφορετική και φέτος όπως όλοι ξέρουμε θα είναι αρκετά δύσκολη, επομένως πιο προκλητική”, απαντά.

Η Μαρία μας μίλησε και για τις αλλαγές της εκπομπής. ”Φέτος θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο σατιρικοί γιατί έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην ελληνική πραγματικότητα, νομίζω ότι όλοι χρειαζόμαστε να δούμε και την άλλη πλευρά της. Είναι αναγκαίο όταν έχεις μια δύσκολη μέρα, να μπορείς να γελάσεις και να χαλαρώσεις”.

Η παρουσιάστρια θέλησε να δώσει και μια απάντηση σε όλα αυτά τα δημοσιεύματα που έλεγαν ότι η εκπομπή θα πάρει στοιχεία από τους ”Ράδιο Αρβύλα”: ”Όταν ξεκινήσαμε στον Alpha το Σιγά μη κάτσω να σκάσω, ήταν δύο εκπομπές που μοιάζανε. Είχαμε αρίθμηση στα θέματα, χιουμοριστικά σχόλια… Δεν καταλαβαίνω γιατί συζητιέται φέτος είναι παράλογο. Η εκπομπή μας έχει αυτή τη μορφή από την αρχή δεν διαφοροποιήθηκε πολύ στο Star. Απλώς θα γίνει πιο ανάλαφρη, με μία διάθεση να δώσουμε λίγη χαρά παραπάνω. Το να τη συγκρίνουμε μια άλλη εκπομπή είναι λίγο παράλογο. ακούω κάθε φορά τόσα πολλά που δεν μπορώ να πτοούμαι και να απαντώ για τα προφανή”.

Τη ρωτήσαμε τι είναι αυτό που λείπει από τη τηλεόραση. Χωρίς να το πολυσκεφτεί απαντά: ”Αυτή τη στιγμή λείπουν τα λεφτά από την ελληνική τηλεόραση. Παλιότερα τα budget ήταν μεγαλύτερα, οι παραγωγές είχαν πιο πολλές απαιτήσεις, δούλευες με περισσότερα άτομα, γινόντουσαν πράγματα που μπορούσες να κάνεις. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε μπει στο ρυθμό της κρίσης και δεν έχουμε το budget να κάνουμε τα ίδια, είμαστε οριακά”.

Όσον αφορά το τι την έχει κουράσει λέει: ”Η μιζέρια που με τα οικονομικά γίνεται μεγαλύτερη. Βγαίνουν τρεις άνθρωποι μιζεριάζουν για άλλους τρεις που δεν τους φταίνε, που κάνουν τη δουλειά τους μόνο και μόνο για βγει ένα πρόγραμμα τηλεοπτικό το οποίο είναι φτηνό, αναπαράγει τη πραγματικότητα κι επειδή η γκρίνια και η μιζέρια πουλάει αναπαράγει όλο αυτό το μπίρι, μπίρι. Αυτό με ενοχλεί. Δεν είναι η εικόνα που θέλω να βλέπω. Θέλω η τηλεόραση να έχει ένα άλλο επίπεδο, πιο χαρούμενο. Όλο αυτό μου κάνει Μπαγκλαντές”.

Θεωρεί πως η τηλεόραση έχει μέλλον γιατί είναι ένα μέσο ψυχαγωγίας που υπάρχει σε κάθε σπίτι. ”η τηλεόραση είναι δύναμη, την αγαπώ και σαν απλή τηλεθεάτρια, δεν πρόκειται να σβήσει η τηλεόραση. Απλώς θα εξελιχθεί σε ένα μέσο πιο φθηνό, θα δούμε πιο πολλά πρόσωπα λόγω του μειωμένου budget, καθώς ένα νέο πρόσωπο βγαίνει με λιγότερα χρήματα γιατί θέλει να πιάσει την ευκαιρία και καλά κάνει”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αυτό που δεν της αρέσει είναι σοβαροφάνεια και οι εκπομπές που βγαίνουν με βαρύ ύφος για να κρίνουν πρόσωπα. Θέλει να είμαστε χαλαροί και να μην παριστάνουμε ότι παίρνουμε τα πράγματα τόσο σοβαρά. Με τον Φώτη αποτελούν ένα δίδυο που έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας τους;”Νομίζω ότι αυτό που εισπράττω από τον κόσμο είναι ότι αντιλαμβάνεται την ειλικρίνεια μας και τη καλή μας πρόθεση. Όταν είσαι ειλικρινής ο κόσμος νιώθει πως είσαι τίμιος κι αυτό είναι σπουδαίο. Από τη στιγμή που η φιλία μας έχει δοκιμαστεί σε ένα τόσο σκληρό πεδίο και χωρίς τη τηλεόραση πάλι έτσι δεμένοι θα ήμασταν”.

Θα μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό της σε κάποιο concept χωρίς τον Φώτη; ”Δεν ξέρω. Έχω μάθει να μη φαντάζομαι πράγματα κι έτσι δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία γιατί κάνεις σχέδια και μετά προκύπτει κάτι άλλο και τα αλλάζεις. Ίσως αν υπάρχει κάποιο concept που να χρειαζόταν να υποστηριχθεί απ’τον έναν. Και τον Φώτη θα μπορούσα να φανταστώ μόνο του και εμένα, αλλά δεν έχω κάποια ιδέα για να σου πω”, απαντά.

Read More

And More