Super Fast Lane Diet! Με αυτή τη δίαιτα θα χάσεις 6 κιλά σε 2 βδομάδες

Το ξέρεις πως αν παίζεις fair-play με τη διατροφή πρέπει να χάνεις τα κιλά αργά και σταθερά και να έχεις υπομονή χωρίς να φτάνεις στα άκρα. Εσύ όμως θέλεις να χάσεις κιλά γρήγορα, γιατί αλλιώς απογοητεύεσαι. Μια νέα δίαιτα, αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας της Βρετανής διατροφολόγου, Fiona Kirk, υπόσχεται να σε βάλει στη λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας και έτσι να χάσεις 6 κιλά σε 2 εβδομάδες.

Πώς λειτουργεί η δίαιτα; Τι μπορείς να φας και τι όχι; Γιατί η συγγραφέας της επιμένει πως δεν πρόκειται για μια ακόμη Crash Diet, επικίνδυνη για την υγεία σου; Μάθε τα πάντα για τη 2 Weeks In The Super Fast Lane Diet.

Πώς λειτουργεί η δίαιτα;
Η Kirk εξηγεί πως όταν παχαίνεις δεν πολλαπλασιάζεις τα λιποκύτταρά σου! Απλά τα διογκώνεις. “Για να χάσεις λίπος λοιπόν, πρέπει να συρικνώσεις τα λιποκύτταρα και να φροντίσεις να μείνουν έτσι” επισημαίνει και συμπληρώνει: “Το πρόγραμμά μου είναι βασισμένο στην ανακάλυψη πως κάποιες τροφές και διατροφικές συνήθειες μπορούν να επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία (της συρίκνωσης των λιποκυττάρων)”.

Επιπλέον η Βρετανή διατροφολόγος εξηγεί πως “η τροφή είναι καύσιμο για το σώμα και είναι απολύτως απαραίτητο να μην στερείσαι. Η τροφή μπορεί και θα έπρεπε να σου προσφέρει το αίσθημα ευεξίας και όχι την αίσθηση της στέρησης”

Τα μενού της δίαιτας
Φυσικά η εμπνευστής της δίαιτας και συγγραφέας του βιβλίου έχει ακόμη περισσότερα μενού που τα αποκαλύπτει μόνο σε όσους αγοράσουν το βιβλίο της. Παρόλα αυτά, όπως εξηγεί η ίδια αυτές οι τέσσερις μέρες είναι όλα όσα χρειάζεσαι για να κάνεις τη δίαιτα και να δεις αποτέλεσμα. Όπως θα δεις κι από μόνη σου, οι πρώτες τρεις ημέρες είναι σε μία καρτέλα, ενώ η τέταρτη που περιλαμβάνει λίγο διαφορετικό μενού είναι ξεχωριστά.

Σημείωσε επίσης, πως κανένα γεύμα δεν είναι υποχρεωτικό για την πρώτη ή την τρίτη μέρα, αλλά πως μπορείς να επιλέξεις όποιο από τις επιλογές επιθυμείς κάθε μέρα.

Το μενού της τέταρτης μέρας περιλαμβάνει περισσότερα τρόφιμα με άμυλο, τα οποία και πρέπει να καταναλώνεις μόνο κάθε τέσσερις μέρες και όχι πιο συχνά.

Κατέβασε και τις δύο κάρτες της δίαιτας με ένα κλικ εδώ

ΤΑ EXTRAS ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ
Τώρα ξέρεις τι μπορείς να τρως με ακρίβεια. Έχεις όμως περισσότερες απορίες. Μπορείς να πίνεις καφέ; Μπορείς να πιεις αλκοόλ; Όλες οι απαντήσεις σου λύνονται παρακάτω.

Τι μπορείς να πιεις στη δίαιτα;
-Νερό (βρύσης ή ανθρακούχο)

-Νερό καρύδας

-Καφέ χωρίς ζάχαρη ή γάλα

-Πράσινο, κόκκινο, μαύρο τσάι ή άλλα βότανα χωρίς ζάχαρη ή γάλα

-Κόκκινο κρασί ή ξηρό λευκό κρασί (2 μικρά ποτήρια την ημέρα)

Smart Tips για να πιάσει τόπο η δίαιτα
Αυτές οι συμβουλές είναι από την ίδια τη Fiona Kirk για όποιον θέλει να ακολουθήσει τη δίαιτά της:

Ψώνισε, μαγείρεψε και βάλε στην κατάψυξη, όποτε μπορείς τα φαγητά της δίαιτας για να έχεις πάντα τα κατάλληλα πιάτα.

– Φρόντισε να έχεις το λιγότερο 2 και ως 3 καλά γεύματα την ημέρα.

– Πάντα να υπολογίζεις λαχανικά ή σαλάτα σε τουλάχιστον 2 από τα γεύματα.

– Άφησε 5 ώρες κενό ανάμεσα στα γεύματα, χωρίς να φας κάτι στο ενδιάμεσο. Αν σε πιάσει λιγούρα δοκίμασε μόνο φρέσκα φρούτα ή μαύρη σοκολάτα με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο.

– Αισθάνεσαι πως πεινάς ανάμεσα στα γεύματα; Τουλάχιστον 1 ώρα πριν και 3 ώρες μετά το γεύμα φάε ένα, δύο φρούτα ή ετοίμασε ένα smoothie (χωρίς γιαούρτι) ή μια μικρή σοκολάτα (35γρ.) με μαύρη σοκολάτα (70% περιεκτικόητα σε κακάο).

– Φρόντιζε για την ενυδάτωσή σου, όμως ποτέ μην πίνεις νερό ή ό, τι άλλο επιτρέπεται μαζί με τα γεύματά σου.

Τα αμυλούχα τρόφιμα (δημητριακά, πατάτες κτλ) επιτρέπονται μόνο κάθε τέσσερις ημέρες (γι’ αυτό και το πρόγραμμα της τέταρτης μέρας είναι ξεχωριστό)

Ασκήσου για 20′ με 30′ λεπτά την ημέρα.

Η έρευνα πίσω από τη δίαιτα
Μοιάζει ιδανική, αλλά κι εσύ όπως και εμείς, πάντα θέλεις να ξέρεις περισσότερα για τη δίαιτα που πρόκειται να ακολουθήσεις. Άκου λοιπόν τι λέει η ίδια η Βρετανή διατροφολόγος στην Daily Mail και βγάλε τα συμπεράσματά σου.

Η Kirk λοιπόν ξεκίνησε με έρευνα. Εντατική έρευνα. Όπως διαπίστωσε, από εκείνους που κάνουν δίαιτα, μόνο ένα 15% καταφέρνει τελικά να χάσει κιλά και κυρίως να μην τα ξαναπάρει πίσω. Αντί λοιπόν να ασχοληθεί με τους λόγους της αποτυχίας, αποφάσισε να επικεντρωθεί στο μικρό εκείνο ποσοστό που τα κατάφερε. Πώς συνέβη; Τι έκαναν όλοι εκείνοι που τα έβαλαν με τα παραπάνω κιλά και βγήκαν νικητές; “Πήρα εκατοντάδες συνεντεύξεις από άτομα που τα κατάφεραν και ανακάλυψα πως το 63% αυτών το πέτυχαν με μια γρήγορη δίαιτα που τελικά δούλεψε” εξηγεί. Γιατί; Μα ακριβώς επειδή βλέποντας άμεσα αποτελέσματα απώλειας βάρους, “έμαθαν να ακολουθούν στρατηγικές διατροφής, γυμναστικής και τρόπου ζωής γενικότερα που τους έφεραν αποτέλεσμα και αφού σταμάτησαν τη δίαιτα” συμπληρώνει η Kirk. “Και όχι μόνο έχασαν τα κιλά που ήθελαν, αλλά κράτησαν και το νέο τους βάρος”.

Αφού λοιπόν κατάλαβε πως μια γρήγορη απώλεια είναι σημαντικό ατού για να πετύχει μια δίαιτα, κάθισε και μελέτησε όλα εκείνα τα βιβλία διατροφής που υπόσχονται ακριβώς αυτό. Απότομο και αστραπιαίο αδυνάτισμα. Μετά από αυτή την έρευνα κατέληξε στο δικό της πρόγραμμα διατροφής δύο εβδομάδων. Είναι όμως η δίαιτά της εξαντλητική; “Όχι” ισχυρίζεται η ίδια. “Δεν απαιτεί να μετράς θερμίδες, ούτε περιορίζει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι. Δεν σε καταπιέζει και παρά το γεγονός πως επισημαίνει τον κίνδυνο να πάρει κανείς κιλά από κάποιους συγκεκριμένους υδατάνθρακες, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση low carb diet” συμπληρώνει.

Read More

And More