Θεραπείες μετά το καλοκαίρι!

Ο ερχομός του φθινοπώρου σηματοδοτεί την ανανέωση σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Η αναζωογόνηση της επιδερμίδας του προσώπου μας είναι πολύ σημαντική προκειμένου να το προετοιμάσουμε να δεχθεί το χειμώνα. Για να εξασφαλίσεις μια σωστή και ολοκληρωμένη φροντίδα για το πρόσωπό σου, καλό θα ήταν να κλείσεις ένα ραντεβού με τον δερματολόγο σου ο οποίος θα σου προτείνει τις κατάλληλες θεραπείες ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

Επικοινωνήσαμε με τον Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο Δρ Εμμανουήλ Κουρή ο οποίος μας έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το θέμα για να υποδεχθούμε τη νέα σεζόν fresh και όμορφες!

“Το καλοκαίρι είναι μια ευχάριστη εποχή ανάπαυσης και διακοπών αλλά ταυτόχρονα και μία εποχή καταπόνησης της επιδερμίδας μας λόγω της διαρκούς έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Ο ήλιος, λοιπόν, αφήνει τα ίχνη του: εφηλίδες (φακίδες), ελιές, δυσχρωμίες, μέλασμα (πανάδες), αλλά και φωτογήρανση που μεταφράζεται σε χαλάρωση και ρυτίδωση του δέρματος λόγω δυστροφικών αλλοιώσεων του κολλαγόνου.
Οι παράγοντες που συνεργούν στις εκδηλώσεις αυτές είναι η ηλικία, ο τύπος του δέρματος, τυχόν μεταβολικά νοσήματα που συνυπάρχουν (Σακχαρώδης Διαβήτης, θυρεοειδοπάθειες)”, τονίζει ο ειδικός.

Ποια είναι, όμως, η λύση και τι μπορούμε να κάνουμε για να επαναφέρουμε την ισσοροπία της επιδερμίδας μας. Ο Δρ Κουρής μας λέει σχετικά:
Οι διάφορες θεραπείες που εφαρμόζονται έχουν σαν στόχο την επαναφορά του δέρματος στη φυσική του όψη μέσω της αποκατάστασης της ισορροπίας σμήγματος / υγρασίας, της ανάκτησης της σπαργής / ελαστικότητας και της λεύκανσης των δυσχρωμιών.
Μέτρο όλων των παραπάνω αποτελεί η ρύθμιση της διαδερμικής απώλειας νερού (TEWL) και συνεπώς της καλής λειτουργίας του φραγμού της επιδερμίδας.

Peeling φυτικά ή χημικά, laser, ραδιοκύματα, μεσοθεραπεία, Botox, εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, μέθοδοι λεύκανσης, επιλογή κατάλληλων καλλυντικών για τους ψυχρούς μήνες, εμπλουτισμένη διατροφή και ενίσχυση της φυσικής ανοσίας του οργανισμού, αποτελούν τα βασικά μέσα για την αποκατάσταση του δέρματός μας. Η επιλογή των θεραπειών πρέπει να γίνει με βασικό κριτήριο την ασφάλεια και το ιστορικό, οι δε προσδοκίες πρέπει να είναι ρεαλιστικές και σύμφωνες με ένα ταιριαστό αισθητικό πρότυπο στα μέτρα του προσώπου όπου εφαρμόζονται.

Με τις παραπάνω μεθόδους σε συνδυασμό μπορούμε να πετύχουμε από τη μία την απομάκρυνση επιφανειακών στιβάδων της επιδερμίδας και από την άλλη να προάγουμε τη φυσική διέγερση των ινοβλαστών και αναγέννηση της επιδερμίδας.
Συχνά προαπαιτείται μια κατ’οίκον προετοιμασία για κάποιες μέρες πριν εφαρμοστούν οι θεραπείες στο ιατρείο.
Αν, λοιπόν, το καλοκαίρι είναι ο χρόνος της συναισθηματικής ανανέωσης, το φθινόπωρο είναι η εποχή της φυσικής ανανέωσης. Ας την ακολουθήσουμε!

Της Χριστίνας Σκαρμούτσου

And More