11η Σεπτεμβρίου: Μία μαύρη μέρα στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία!

11 Σεπτεμβρίου 2001. Ξημέρωσε μία κοινή μέρα σαν όλες τις άλλες. Έτσι φαινόταν τουλάχιστον. Κανείς δεν περίμενε πως λίγες ώρες αργότερα, το βιβλίο της παγκόσμιας ιστορίας θα αποκτούσε μια σελίδα γεμάτη αίμα.

Ώρα 8:45πμ. Ένα αεροσκάφος της εταιρείας American Airlines με 92 επιβαίνοντες προσκρούει στον βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, ο οποίος τυλίγεται στις φλόγες. Ο κόσμος μένει το στόμα ανοιχτό. Οι εργαζόμενοι όσο και οι επιβάτες σκοτώνονται ακαριαία ενώ κάποιοι πηδούν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν. Σκοτώνονται ακαριαία και αυτοί. Το ίδιο και όσοι περνούσαν από το σημείο.

Τα τηλεοπτικά συνεργεία καταφθάνουν στη περιοχή. Οι εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου. Εκατομμύρια τηλεθεατές βρίσκονται μπροστά από τις τηλεοράσεις τους και το αίμα τους παγώνει.

Δεύτερο χτύπημα. Ένα δεύτερο σκάφος με 64 επιβαίνοντες προσκρούει μπροστά σε όλες τις τηλεοπτικές κάμερες στον Νότιο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Επικρατεί το πανδαιμόνιο. Ένα μεγάλο γιατί φαίνεται στα μάτια όλων. Τόσες αθώες ψυχές τι φταίνε;

Τρίτο χτύπημα! Στις 09:43 η πτήση 77 της American Airlines από την Ουάσινγκτον με προορισμό το Λος Άντζελες προσκρούει στο Πεντάγωνο, μέρος του οποίου καταρρέει. Παγκόσμιος συναγερμός. Όλα τα κυβερνητικά κτίρια της Αμερικής όπως ο Λευκός Οίκος και το Καπιτώλιο εκκενώνονται, ενώ οι εντολές είναι σαφείς! Οτιδήποτε αεροσκάφος κινείται κοντά σε κτίρια να καταρρίπτεται άμεσα. Σε όλες τις χώρες επικρατεί πανικός.

Περισσότερα από 3.000 άτομα έχασαν τη ζωή τους εκείνη τη μαύρη μέρα. Αργότερα ήρθαν στο φως οι συνταρακτικές συνομιλίες των επιβατών των αεροπλάνων με τους συγγενείς τους.

Η Αμερική εξαπέλυσε έναν αποτυχημένο αγώνα κατά της τρομοκρατίας με άλλα τόσα θύματα στο Αφγανιστάν και χωρίς να έχουν καταφέρει ακόμα να συλλάβουν τον εγκέφαλο όλης αυτής της φρίκης, τον πολυεκατομμυριούχο τρομοκράτη, Οσάμα Μπιν Λάντεν για τον οποίον οι φήμες κατά καιρούς οργιάζουν.

Εννιά χρόνια μετά και οι πληγές είναι ακόμα ανοιχτές. Κανείς μας δεν ξεχνά. Είναι η πιο μαύρη σελίδα στην παγκόσμια ιστορία. Αλλά το ερώτημα είναι ένα; Γιατί πάντα τη πληρώνουν οι αθώοι;

Read More

And More