Έφυγε ο 34χρονος ηθοποιός Αργύρης Καβίδας

Ο Αργύρης Kαβίδας αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν» και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών για 3 χρόνια. Δυστυχώς έφυγε από τη ζωή στα 34 μόλις χρόνια του.

Ως ηθοποιός είχε λάβει μέρος σε πολλές παραστάσεις : «Πέρσες» του Αισχύλου, αναβίωση της παράστασης του Κάρολου Κουν από τους Γ. Λαζάνη και Μ. Κουγιουμτζή, «Η Κυρία με τη Στρυχνίνη» σε μουσική διεύθυνση Θ. Αντωνίου στο Μέγαρο Μουσικής, «Το Γαλάζιο Πουλί» του Μαίτερλινκ, «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου, «Φάουστ» σε κείμενα Γκαίτε, Πούσκιν, Πεσσόα και «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη με το ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ Πάτρας, όλα σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, «Πούσκιν», όπερα δωματίου του Φ. Τσαλαρούχη σε σκηνοθεσία Α. Καραγιαννοπούλου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, «Άλλοι Άνθρωποι» του Κρίστοφερ Σίν σε μετάφραση-σκηνοθεσία δικά του στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκη και στα πλαίσια του διαγωνισμού νέων δημιουργών.

Για αυτή την παράσταση, η ομάδα «Ανατολικός Αερολιμένας» απέσπασε βραβεία καλύτερου ηθοποιού, σκηνικών και κουστουμιών. Με την ίδια ομάδα, συνεργάστηκε στην performance «Kids Experiment» σε σκηνοθεσία Εύας Πυρνοκόκη. Επίσης, έλαβε μέρος στην εξάωρη περσινή παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών «Δαίμονες και Δαιμονισμένοι» του Ντοστογιέφσκι σε σκηνοθεσία Μάγιας Λυμπεροπούλου.

Είχε συνεργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη με τις Μάγια Λυμπεροπούλου, Ρούλα Πατεράκη και Έλενα Πέγκα.
Στον κινηματογράφο έχει εμφανιστεί στις ταινίες μικρού μήκους «Σίγμα» του Γ. Παπαλοίζου και «Πικ-νικ» του Α. Αβρανά και στην ταινία μεγάλου μήκους «Στρέλλα» του Π. Κούτρα.

Σε συνέντευξή του το 2008 στο stereoworld.gr είχε δηλώσε πως όνειρό του ήταν να …έκανε το γύρο του κόσμου, να είναι καλά οι άνθρωποι που αγαπούσε, να μπορούσε να συγχωρει τον εαυτό του πιο εύκολα και να κολυμπούσε με δελφίνια!

Το casting του Αργύρη Καβίδα ,στο Prologos

Read More

And More