Μαρία Ελένη Λυκουρέζου – Ζωή Λάσκαρη: Μαμά και κόρη για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή!

Η εμπνεύστρια και ψυχή της παράστασης Inside Us μιλάει στο People για το νέο της project στο χοροθέατρο, αλλά και για το επικείμενο θεατρικό της ντεμπούτο δίπλα στη μητέρα της, Ζωή Λάσκαρη. Εξηγεί γιατί δεν φοβάται τη σύγκριση μαζί της και εξομολογείται πως η αληθινή αγάπη έχει έρθει μόνο μία φορά στη ζωή της.

Οι χορευτές της ομάδας «Around Us» έχουν ξεκινήσει την προθέρμανση, η μουσική παίζει δυνατά και η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου βάζει τις τελευταίες της πινελιές στην παράσταση Inside Us, που κάνει επίσημη πρεμιέρα την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου. Ενδιάμεσα κάνει ένα μικρό break να φωτογραφηθεί για το People και να μοιραστεί μαζί μας το νέο της επαγγελματικό βήμα. Εδώ κι ένα χρόνο δουλεύει πάνω στο συγκεκριμένο project, το οποίο είναι το προσωπικό της στοίχημα, καθώς της ανήκει η σύλληψη της ιδέας, η σκηνοθεσία, αλλά και η παραγωγή. «Μέσα από το σύγχρονο χορό, βλέπουμε πόσο ακροβατούμε μεταξύ της λογικής και του συναισθήματος. Ο κάθε θεατής θα βγάλει το δικό του συμπέρασμα, οπότε δεν μπορώ να πω πιο από τα δύο συναισθήματα υπερισχύει» εξηγεί η δημιουργός της παράστασης, ενώ παρακολουθεί με την άκρη του ματιού της τις πρόβες της ομάδα της.

Η ίδια στη ζωή της κινείται κυρίως βάσει λογικής ή συναισθήματος; «Ακολουθώ περισσότερο το συναίσθημα, αλλά υπάρχει και η λογική πολύ έντονα μέσα μου. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να είναι πιο ξύλινοι ή πιο σκληροί, κάποιοι πιο συναισθηματικοί χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουν πάντα μέσα τους την πάλη ανάμεσα στα δύο. Έχει να κάνει με την εκάστοτε φάση της ζωής σου» αναφέρει.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της είχε δηλώσει πως είναι άνθρωπος των άκρων. Ισχύει ακόμη; «Πιο μικρή δεν είχα μέτρο, κάτι που συμβαίνει σε όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην εφηβεία. Γενικώς δεν μου αρέσουν τα ημίμετρα. Από την άλλη, πλέον μου αρέσει να υπάρχει και η ισορροπία».

Η ιδέα για την παράσταση ξεκίνησε από τη μεγάλη αγάπη που τρέφει η Μαρία Ελένη για το χορό και το θέατρο. «Μου αρέσει πολύ ο χορός, το θέατρο, η μουσική και ήθελα πάντα να κάνω κάτι σχετικό. Θυμάμαι τον εαυτό μου να συμμετέχω στις σχολικές παραστάσεις και αργότερα σε ερασιτεχνικές. Περνώντας τα χρόνια, έκανα διάφορα είδη χορού, όπως μπαλέτο και σύγχρονο. Κάποια στιγμή συνάντησα την Ελίνα Τσίμπρου, με την οποία κάναμε μαζί μπαλέτο. Της είπα την ιδέα μου και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε να χτίζουμε μαζί το συγκεκριμένο project».

Αναρωτιέμαι αν το concept έχει στοιχεία από τη δική της προσωπική διαδρομή. «Δεν είναι η διαδρομή μου. Η ιδέα είναι δική μου και είναι βγαλμένο μέσα από τη ζωή. Η παράσταση έχει ένα ιδιαίτερο τέλος, το οποίο ο κάθε θεατής θα δει με διαφορετικό μάτι».

Στην παράσταση η Μαρία Ελένη θα έχει ένα πολύ συγκεκριμένο χορευτικό στιγμιότυπο. «Ήθελα πολύ να χορέψω σε όλο το έργο, αλλά δεν ήταν εφικτό, καθώς έχω αναλάβει σχεδόν τα πάντα. Χρειάζεται να κρατάς κάποιες ισορροπίες. Επίσης, δεν το θεώρησα σωστό να τα κάνω όλα μαζί και ήδη έχω καταπιαστεί με πάρα πολλά. Βγαίνω σε ένα κομμάτι για συγκεκριμένο λόγο. Όμως ευελπιστώ του χρόνου να έχω βοήθεια, ώστε να καταφέρω να χορέψω κανονικά στην επόμενη παράσταση της ομάδας. Είμαι σε τέτοιο επίπεδο, που μπορώ να χορέψω στη σκηνή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θέλω να γίνω επαγγελματίας χορεύτρια».

/

Ο φετινός χειμώνας προβλέπεται ιδιαίτερα φορτωμένος και δημιουργικός για τη Μαρία Ελένη, που αυτή την περίοδο, παράλληλα με τη χορευτική παράσταση Around Us, βρίσκεται σε εντατικές πρόβες, καθώς ετοιμάζει το θεατρικό της ντεμπούτο στο πλευρό της μητέρας της, Ζωής Λάσκαρη. Το έργο λέγεται Νύφη, Κουράγιο, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Νίκου Μουτσινά και θα ανέβει τέλη Οκτωβρίου στη θεατρική σκηνή Ζωή Λάσκαρη. Πώς είναι η συνεργασία με τη μητέρα της; «Φανταστική! Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω ακριβώς τι πάω να κάνω! Βρέθηκα προ απροόπτου, κατά κάποιον τρόπο. Για το ρόλο με πρότεινε η μητέρα μου στον Νίκο, χωρίς να με έχει προετοιμάσει. Έπειτα έκανα ραντεβού μαζί του, το συζητήσαμε και αποφάσισα να το δοκιμάσω. Έχω μεγαλώσει και έχω γαλουχηθεί μέσα στο θέατρο, όλες οι παιδικές μου μνήμες είναι από το χώρο αυτό και ήθελα πάντα να ασχοληθώ με την υποκριτική. Και, για να σε προλάβω, δεν με νοιάζει η σύγκριση με τη μητέρα μου. Δεν φοβάμαι καμία σύγκριση και δεν νιώθω καν πως υπάρχει σύγκριση. Είμαστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι, με δύο διαφορετικές προσωπικότητες. Είναι καινούριο όλο αυτό για μένα, αλλά, από την άλλη, ξέρω ποια είμαι, πού πατάω και τι μπορώ να κάνω. Αν δεν ένιωθα μέσα μου πως είμαι καλή σε αυτό, δεν θα το έκανα. Νιώθω πολύ καλά με αυτό το νέο εγχείρημα» δηλώνει με ενθουσιασμό.

Διάβασε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί

Read More

And More