Βοtox: Από πότε, πόσο, κάθε πόσο!

Οι γυναίκες θέλουμε να δείχνουμε όμορφες και ποθητές σε κάθε ηλικία! Γι’ αυτό προφανώς και το botox έκανε τόσο δυναμική την παρουσία του στη ζωή μας!
Πριν, όμως, χτυπήσεις την πόρτα του πλαστικού χειρουργού το μυαλό σου σε βομβαρδίζει με ερωτήσεις: Τι να του πω; Τι θέλω να αλλάξω; Κι αν κάτι πάει στραβά; Φοβάμαι… είναι πολύ ακριβό; Μήπως είμαι μικρή γι’ αυτά; Από ποια ηλικία επιτρέπεται να ξεκινά κανείς;
Για όλες αυτές τις ερωτήσεις μας ενημερώνει ο πλαστικός χειρουργός Αλέξανδρος Κασίμης και μας λύνει όλες τις απορίες μας!
Σε ποια ηλικία αρχίζουν οι γυναίκες να κάνουν ενέσεις botox; Μία κοπέλα 20 ετών θα μπορούσε να κάνει;
Οι γυναίκες αρχίζουν ανάλογα με την ηλικία και την κατάχρηση που κάνουν γενικώς (κάπνισμα,έλλειψη ύπνου κ.λ.π). Συνήθως στα 40 αρχίζουν, αλλά σε μικρότερες ηλικίες κάνουν botox όχι όμως για ρυτίδες αλλά για ανόρθωση φρυδιών. Κάνει το βλέμμα να δείχνει νεανικό και φρέσκο.

Τι ακριβώς προσφέρει το botox;

Αδρανοποιεί τους μυς του μετώπου και καταργεί τον μυικό τόνο τους με αποτέλεσμα να χαλαρώσει ο μετωπιαίος μυς και ακολούθως το δέρμα που προσκολλάται σε αυτό και έτσι εξαφανίζονται οι ρυτίδες έκφρασης του μετώπου, του μεσόφρυου αλλά και στο πόδι της χήνας (στα πλαϊνά των ματιών).
Ποια η διαφορά του botox και του lifting;
Το MANECHEN LIFT ασχολείται με τις ρυτίδες στο μέτωπο όπου ενδοσκοπικά ανασπάται όλο το sculp του μετώπου και αφαιρούνται μερικά κομμάτια (μέρη) των μυών του μετώπου αλλά και του μεσοφρύου. Έτσι, πετυχαίνουμε το ίδιο αποτέλεσμα με το botox αλλά με μεγαλύτερη διάρκεια.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορείς να κάνεις αυτές τις μη επεμβατικές θεραπείες;
Δεν υπάρχει συσχέτιση του botox με τερατογεννέσεις δεδομένου οτι η δράση του botox είναι τοπική, παρόλα αυτά δεν κάνουμε botox κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αν κάποια γυναίκα ξεκινήσει τις ενέσεις botox αλλά στην πορεία τις διακόψει, το πρόσωπό της θα αλλοιωθεί; Σε τι κατάσταση θα είναι μετέπειτα;
Σε καλύτερη κατάσταση από ήταν, γιατί όλο το διάστημα που ήταν αδρανοποιημένοι οι μύες δεν δρούσαν στο δέρμα αρνητικά.

Το botox βελτιώνει την υφή του δέρματος ή σβήνει μόνο τις ρυτίδες;
Όχι! Το botox σβήνει τις ρυτίδες στην συγκεκριμένη περιοχή στην οποία εφαρμόζεται και το αποτέλεσμα διαρκεί για 5-6 μήνες.

Υπάρχουν κάποιες παρενέργειες;
Δεν υπάρχουν παρενέργειες εκτός βέβαια από την απειρία του ιατρού που ενδεχομένως να εγχύει botox σε περιοχές που δεν πρέπει.

Σε αυτή την περίπτωση, πώς θα καταλάβεις ότι ο γιατρός που έχεις επισκφτεί δεν είναι ο κατάλληλος;
Ρωτώντας τον ιατρικό σύλλογο ή την επιστημονική εταιρία που ανήκει όπως για παράδειγμα την ελληνική εταιρία πλαστικής χειρουργικής ή δερματολογίας.

Πρόκειται για μια επώδυνη μέθοδο;
Το botox εφαρμόζεται χωρίς αναισθησία και οι διαμαρτυρίες για πόνο είναι ελάχιστες.

Και πόσο κοστίζει;
Περίπου €300- 400.

Της Αγγελικής Χριστοπούλου

And More