Άννα: “Ξέφυγα από το πρόγραμμα και πήρα 5 κιλά. Τι να κάνω;”

Ερώτηση
Γεια! Θα ήθελα πραγματικά τη βοήθειά σας. Είμαι 26 ετών, με ύψος 1.65μ. και το βάρος μου μέχρι κι ενα μήνα πριν ήταν 50 κιλά. Λόγω και του υποθυρεοειδισμού που έχω σε γενικές γραμμές προσέχω πολύ τη διατροφή μου, τηρώντας 5 γεύματα και τρώγοντας αφθονα φρούτα και λαχανικά ή άπαχα γαλακτομικα. Τον περασμενο μήνα δυστυχώς πήρα 5 ολόκληρα κιλά. Ξέφυγα 4-5 φορες από το προγραμμά μου, αλλά τα 5 κιλά μου φαίνονται υπερβολικα πολλά. Έχω απελπιστεί ειλικρινά, γιατί δεν πρόλαβα καν να καταλάβω πότε τα πήρα και βλέπω τον εαυτο μου εντελώς διαφορετικο. Τι μπορώ να κάνω ώστε να επανέλθω στο βάρος μου; θα εκτιμούσα πολύ τη συμβουλή σας
Άννα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Άννα,
Οι διακοπές σχεδόν πάντα μας προσθέτουν κιλά. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις:
· Μικρά και συχνά γεύματα: Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων βοηθάει στην απώλεια βάρους
· Τρόφιμα από όλες τις ομάδες: Προσπάθησε να καταναλώνεις τρόφιμα από όλες τις ομάδες.
· Επαρκή πρόσληψη υγρών: Προσπάθησε να καταναλώνεις αρκετά υγρά. Όταν λέμε υγρά δεν εννοούμε μόνο το νερό, στα υγρά συμπεριλαμβάνονται και οι χυμοί, το τσάι, ο καφές, το γάλα ακόμα και από τα φρούτα και τα λαχανικά προσλαμβάνουμε σημαντικές ποσότητες υγρών.
· Κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως : Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στα τρόφιμα ολικής αλέσεως μας προκαλούν μεγαλύτερο κορεσμό και βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.
· Πράσινο τσάι : Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες οι οποίες βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού.
· Περιορισμός λιπαρών : Περιόρισε τα λιπαρά όπως γλυκά, τηγανιτά, λιπαρό κρέας και τυρί. Προτίμησε άπαχο κρέας και γαλακτοκομικά με μειωμένα λιπαρά.
· Άσκηση : Προσπάθησε να αυξήσεις τη φυσική σου δραστηριότητα με απλές καθημερινές δουλειές. Για παράδειγμα, προτίμησε τις σκάλες από το ασανσέρ, άφησε λίγο πιο μακριά το αμάξι από τον τόπο προορισμού σου ώστε να περπατήσεις, κάνε τις δουλειές του σπιτιού πιο συχνά.

/

And More