We love them! Οι Έλληνες σχεδιαστές που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό…

Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ περήφανοι που στο εξωτερικό υπάρχουν Έλληνες που κάνουν πολύ μεγάλα πράγματα σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Διαπρέπουν, ξεχωρίζουν και πολλές φορές ξεπερνούν όχι μόνο τις δικές τους προσδοκίες αλλά και όσων πιστεύουν σε εκείνους.

Στο χώρο της μόδας, σε ένα χώρο αρκετά σκληρό, με πολύ έντονο ανταγωνισμό και με μόνο κριτήριο το ταλέντο, τη πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητα. Υπάρχουν Έλληνες που όχι μόνο έχουν ξεχωρίσει αλλά έχουν κάνει και ανθρώπους που δημιουργούν τη μόδα παγκοσμίως να μιλούν για εκείνους.

Sophia Kokosalaki
Πρώτη θα αναφέρω τη γνωστή σε πάρα πολύ κόσμο και ίσως από τις πρώτες ελληνίδες που ξεχώρισαν διεθνώς, τη Sophia Kokosalaki. H Sophia αποτελεί την κλασική αξία στο χώρο της μόδας με τη σπουδαιότητα των δημιουργιών της και του ταλέντου της να αναγνωρίζεται κι από τους πιο δύσπιστους.



Τα ρούχα της είναι chic, λιτά, πολύ θηλυκά με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Χαρακτηριστικό που αγαπήθηκε πολύ όχι μόνο απο το χώρο της μόδας αλλά κι από πολλές διάσημες κυρίες όπως Chloe Sevigny, Kirsten Dunst και η αγαπημένη, Jennifer Connely

Δουλειά της μπορείς να δεις στο επίσημο site της σχεδιάστριας www.sophiakokosalaki.com


Μary Katrantzou

Δεν θα μπορούσα να συνεχίσω με άλλη πέραν της Mary Katrantzou. H Μary, η αγαπημένη όλων των διεθνών περιοδικών μόδας με τις συλλογές της να ξεχωρίζουν και να αγαπιούνται με πάθος -με αρχηγό τους την Αnna dello Russo- κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να γίνει το hot όνομα στο χώρο της μόδας. Οι συλλογές της αποσπούν τις καλύτερες κριτικές και για να καταφέρεις να παρεβρεθείς σε κάποιο show της πρέπει να είσαι αυτό που λέμε “σημαντικός” στον χώρο αυτό.


Τα σχέδια της είναι γεωμετρικά, με έντονα κοψίματα και χρώματα και όπως λέει και η αγαπημένη fashion editor Anna dello Russo επιτέλους ήρθε η Άνοιξη στη μόδα! Από ότι μπορείς να καταλάβεις κεντρικό pattern των ρούχων της είναι τα λουλούδια.

Δουλειά της μπορείς να δεις στο επίσημο site της σχεδιάστριας www.marykatrantzou.com


Kostas Murkudis

Κι αν έχεις την εντύπωση πως μόνο γυναίκες ξεχωρίζουν στο εξωτερικό κάνεις λάθος. Ο ελληνικής καταγωγής Kostas Murkudis που ζει και εργάζεται στο Βερολίνο απασχολεί με τη δουλειά του όλα τα περιοδικά μόδας ανά τον κόσμο. O ίδιος είναι στο χώρο εδώ και πολλά χρόνια με το πρώτο του show στο Παρίσι και την πιο δυνατή του στιγμή, όπως ο ίδιος λέει, το 1994.



Το στιλ του είναι αυστηρό με πρωτότυπα κοψίματα. Ο ίδιος δεν θέλει οι collection του να έχουν αναφορές από το παρελθόν αφού καίριο μέλημά του είναι η δημιουργία νέων γραμμών και τάσεων στο χώρο της μόδας.

Περισσότερες πληροφορίες και δουλειά του μπορείς να δεις στο επίσημο του σχεδιαστή www.kostasmurkudis.net


Antoine Αntoniadis

Για το τέλος άφησα τον Έλληνα που ζει στο Παρίσι και κερδίζει τις εντυπώσεις με τις δημιουργίες του σε κάθε fashion week που πραγματοποιείται στη μητρόπολη της μόδας. Eίναι ο νεότερος απο όλους απο μαμά γαλλίδα και μπαμπά έλληνα και με τον Christian Dior να είναι το είδωλο του από την αρχή μέχρι το τέλος. Έχει το ντεφιλέ του στην πιο αριστοκρατική γειτονιά του Παρισιού και οι δημιουργίες του όσο περνάει ο καιρός γίνονται όλο και πιο πολλά υποσχόμενες.

.

Οι collection του έχουν χαρακτηριστικό τους την κομψότητα και τις λιτές γραμμές που ελπίζει να μείνουν διαχρονικές αξίες. Η τελευταία του συλλογή είναι εμπνευσμένη από την Grace Kelly και την Jackie O, γυναίκες με κοινό στοιχείο τους τη φινέτσα.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες απο τη δουλειά του μπορείς να βρεις στο επίσημο site του σχεδιαστή www.antoineantoniadis.com

Read More

And More