“The Killing” : Τα πάντα για την νέα συναρπαστική σειρά του Mega, που κάνει απόψε πρεμιέρα…

Απόψε κάνει πρεμιέρα στο Mega η συναρπαστική αστυνομική σειρά «The Killing» (Forbrydelsen), για την οποία μέχρι τώρα σας έχω μιλήσει αρκετές φορές, μιας και πρόκιεται για μία σειρά που έχω λατρέψει και πιστεύω πως θα λατρέψετε κι εσείς το ίδιο, αρκεί να αγαπάτε το μυστήριο και το σασπένς.

Η σειρά προέρχεται όπως είπαμε από τη Δανία κι έχει μεταδοθεί με επιτυχία σε περισσότερες από 120 χώρες, όπως η Αυστραλία, η Αυστρία, η Βραζιλία, η Γερμανία και άλλες. Υπήρξε από τις λίγες ξένες σειρές που μεταδόθηκε στο ΒΒC με αγγλικούς υπότιτλους την άνοιξη του 2011 σημειώνοντας υψηλότατα νούμερα τηλεθέασης.

Έχει κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία και αναγνωρίσεις από φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο από όταν ξεκίνησε να μεταδίδεται. Μεταξύ άλλων, έχει κερδίσει Βραβείο Bafta για την Καλύτερη Διεθνή Σειρά (2011) και Βραβείο Καλύτερου Ευρωπαίου Παραγωγού στο Φεστιβάλ Τηλεόρασης στο Μόντε Κάρλο (2010). Ακόμη, έχει προταθεί για Καλύτερη Δραματική Σειρά στα Διεθνή Βραβεία EMMY το 2007 και το 2009.
Η υπόθεση:
Η 19χρονη Νάνα Μπιρκ Λάρσεν εξαφανίζεται και αργότερα βρίσκεται άγρια δολοφονημένη.
Την ίδια στιγμή, η ντετέκτιβ Σάρα Λουντ βρίσκεται για τελευταία φορά στο γραφείο της στο Αστυνομικό Τμήμα της Κοπεγχάγης και είναι έτοιμη να μετακομίσει με τον αρραβωνιαστικό και τον γιο της στη Σουηδία. Όλα, όμως, ανατρέπονται, καθώς καλείται να ερευνήσει τη δολοφονία της 19χρονης μαζί με τον συνεργάτη της, Γιάν Μάγερ. Καθώς η έρευνα ξεκινά, συνειδητοποιούν ότι έχουν να κάνουν με έναν πολύ ευφυή και επικίνδυνο δολοφόνο. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν στην υπόθεση εμπλέκεται ο υποψήφιος δήμαρχος Τρόελς Χάρτμαν και όλοι οι συνεργάτες στην προεκλογική του καμπάνια.
Γνωρίστε τους χαρακτήρες της σειράς:
Σάρα Λουντ – Το μυαλό
Η Σάρα είναι ντετέκτιβ στο αστυνομικό τμήμα Κοπεγχάγης. Είναι πανέξυπνη με πολύ δυνατή διαίσθηση. Όταν ξεκινάνε οι έρευνες για τη δολοφονία, η Σάρα ετοιμάζεται να μετακομίσει στη Σουηδία μαζί με τον σύντροφό της, Μπενγκτ και τον γιο της, Μαρκ . Οι δραματικές εξελίξεις της υπόθεσης θα την αναγκάσουν να αναβάλει το ταξίδι της.
Γιάν Μάγερ – Ο συνεργάτης
Ο Γιάν είναι ο νέος αστυνομικός που έρχεται να αντικαταστήσει τη Σάρα. Είναι πολύ ικανός αν και πολλές φορές χάνει την ψυχραιμία του. Θα συνεργαστεί με τη Σάρα για τη διαλεύκανση του εγκλήματος.
Τάις Μπιρκ Λάρσεν – Η ήρεμη δύναμη
Ο Τάις έχει μια μικρή επιχείρηση στην Κοπεγχάγη όπου ζει με τη γυναίκα του Περνίλε και τα τρία τους παιδιά, Νάνα, Αντόν και Εμίλ, δεκαεννέα, επτά και έξι ετών αντίστοιχα. Είναι ήρεμη δύναμη και βράχος για τους αγαπημένους του. Αν η πίστη κινεί βουνά, ο Τάις κινεί όλα τα υπόλοιπα για την οικογένειά του
Περνίλε Μπιρκ Λάρσεν – Η συντετριμμένη μητέρα
Η Περνίλε είναι η σύζυγος του Τάις και μαζί έχουν φτιάξει μια πολύ όμορφη και αγαπημένη οικογένεια. Η Περνίλε είναι ο πυρήνας της οικογένειας που συγκρατεί όλα τα μέλη της ενωμένα.
Τρόελς Χάρτμαν – Ο οραματιστής
Ο Τρόελς είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Κοπεγχάγης αντιπρόσωπος του Φιλελεύθερου κινήματος. Είναι οραματιστής και γι’ αυτό απόλυτα δοσμένος στη δουλειά του, ειδικά μετά από την απώλεια της συζύγου του. Ο Τρόελς πρέπει να κερδίσει τη μάχη, απέναντι στον αντίπαλό του, τον δήμαρχο Μπρέμερ. Μαζί του έχει τη συνεργάτιδα και επί του παρόντος σύντροφο του, τη Ρι Σκόβγκαρντ που τον βοηθά και να τον συμβουλεύει.
Ρι Σκόβγκαρντ– Η αδίστακτη
Η Ρι είναι πολιτικός σύμβουλος του Τρόελς, η σχέση τους όμως, είναι και ερωτική. Είναι αποφασισμένη να πετύχει το στόχο της, που δεν είναι άλλος από την εκλογή του. Πολύ συχνά χρησιμοποιεί πλάγιες μεθόδους για να καταφέρει το σκοπό της ακόμα κι αν αυτό την φέρνει αντιμέτωπη με τον Τρόελς. Προέρχεται από οικογένεια πολιτικών.
Πουλ Μπρέμερ – Ο συντηρητικός δήμαρχος
Ο Μπρέμερ είναι ο δήμαρχος της πόλης εδώ και 12 χρόνια. Είναι αντιπρόσωπος του Συντηρητικού κινήματος και σε αυτές τις εκλογές θέτει υποψηφιότητα για τελευταία φορά. Η εκλογική νίκη, λοιπόν, είναι γι’ αυτόν η μόνη πιθανή οδός. και δεν θα παραιτηθεί τόσο εύκολα για χάρη του νεαρού Τρόελς.
Μόρτεν Βέμπερ – Ο σκοτεινός σύμβουλος
Ο Μόρτεν είναι ο επικεφαλής στην προεκλογική καμπάνια του Τρόελς. Το δεξί του χέρι, ο άνθρωπος που γνωρίζει τα πάντα γι’ αυτόν, που τον στηρίζει και του δίνει πολύτιμες συμβουλές για να αποφύγουν τις πολιτικές κακοτοπιές. Οι δυο τους είναι φίλοι εδώ και 20 χρόνια. Πρόκειται για μια φιλία που θα δοκιμαστεί.
Πρωταγωνιστούν: Sofie Grabol (Σάρα Λουντ), Soren Malling (Γιάν Μάγερ), Lars Mikkelsen (Τρόελς Χάρτμαν), Marie Askehave (Ρι Σκόβγκαρντ), Bjarne Henriksenm (Τάις Μπιρκ Λάρσεν), Ann Eleonora Jorgensen (Περνίλε Μπιρκ Λάρσεν).
Σενάριο: Soren Sveinstrup
Σκηνοθεσία: Birger Larsen
Παραγωγή: Danmarks Radio

Read More

And More