Πως να επιλέξεις και πως να φορέσεις σωστά το λευκό σου πουκάμισο!

Αν με ένα μόνο ρούχο σου μπορείς να περάσεις το μήνυμα της απλής κομψότητας τότε σίγουρα μιλάμε για το λευκό πουκάμισο. Eίναι το must have ανεξαρτήτου ηλικίας και γένους αφού όλοι μας, αγόρια και κορίτσια, από το δημοτικό κιόλας το έχουμε φορέσει ποικιλοτρόπως.

Δεν υπάρχει κάτι πιο chic και κομψό από ένα καθαρό και καλοσιδερωμένο λευκό πουκάμισο συνδυασμένο με τζιν ή skinny παντελόνια για πιο casual και μοντέρνους συνδυασμούς είτε με κλασικά παντελόνια και φούστες. Είναι αν μπορείς να το πεις, ένας χωρίς κόπο τρόπος για να είσαι κομψή.

Τι πρέπει να προσέξεις λοιπόν ώστε να αναδείξεις το λευκό σου πουκάμισο; Πως να το συνδυάσεις αλλά και ποιά στιλ αναδεικνύουν καλύτερα τη σιλουέτα σου;

Δώσε έμφαση στο σχέδιο του λευκού σου πουκάμισου αφού μπορεί πολύ εύκολα να κολακέψει ή να “χαντακώσει” την σιλουέτα σου.


Aπό αριστερά: Michael Kors, Ralph Lauren, Nina Ricci

Το λευκό πουκάμισο είναι ένα από τα κομμάτια μπαλαντέρ μέσα στην ντουλάπα σου αφού μπορείς να το φορέσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και κάθε φορά το αποτέλεσμα να δείχνει έναν άλλο σου εαυτό.

Το πουκάμισο που θα πρέπει να είναι η πρώτη σου επιλογή είναι το κλασικό λευκό με τον γιακά σε ίσια γραμμή. Το συγκεκριμένο είναι αυτό που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη όπου κι αν βρεθείς.

Επιλογές όμως -θα σκέφτεσαι- δεν έχω; Φυσικά και έχεις… Όπως: το λευκό πουκάμισο χωρίς γιακά σε μεταξωτή ύφανση ή το πουκάμισο με γιακά που παραπέμπει σε ζιβάγκο. Να θυμάσαι πως δεν παίζει ρόλο τόσο το στιλ από το πουκάμισό σου όσο ο τρόπος που θα το φορέσεις.


Aπό αριστερά: Michael Kors, dSquared, Dolce&Gabbana

Ένα πουκάμισο με έντονο V στο ντεκολτέ να θυμάσαι πως θα σε κάνει πάντα να δείχνεις πιο αδύνατη αφού αναδεικνύει τα κόκαλα του θώρακά σου. Αν θέλεις, μπορείς να το συνδυάσεις με ένα κομψό chocker που θα δώσει λάμψη και θα κάνει το στιλ σου λίγο πιο glamorous.

TIP: Η επιλογή των κοσμημάτων εξαρτάται καθαρά από την αίσθηση που θέλεις να δημιουργήσει το στιλ σου.

Το λευκό πουκάμισο με το τζιν μπορεί να θεωρείται ένας casual συνδυασμός δεν παύει όμως να είναι ένα από τα πιο κλασικά σύνολα που έχουν υπάρξει ποτέ -αρκεί μία αναδρομή στις αναμνήσεις σου για να δεις πόσες φορές έχει υπάρξει εκεί για να σε βγάλει ασπροπρόσωπη.

Ενώ το αμάνικο λευκό πουκάμισο αν και σου φαντάζει αρκετά καθημερινό θέλω να σου πω πως εξαρτάται από την ύφανσή του αν θα είναι casual ή όχι. Ένα πουκάμισο σε πολύ καλής ποιότητας ύφανση μέσα από κοστούμι κάνει ένα αρκετά smart ντύσιμο ενώ ένα βαμβακερό για το καλοκαίρι είναι η καλύτερη επιλογή.


Από αριστερά: Brioni, Christian Dior, Marc Jacobs

Υπάρχουν και τα πουκάμισα που έχουν είτε ως βάση τους το λευκό (και σχέδια όπως πουά), λουλούδια ή ρίγες είτε ακόμη και αποχρώσεις του λευκού όπως ένα μπεζ μεταξωτό πουκάμισο.


Aπό αριστερά: Alexander Wang Yves Saint Laurent, Chisato

Το πουκάμισό σου μπορεί να διαφοροποιηθεί από τα υπόλοιπα αλλάζοντας απλά το γιακά. Ο γιακάς κολάρο είναι σαφέστατα μία καλή επιλογή αρκεί να προσέξεις το ύψος του. Να θυμάσαι πως όταν υπάρχουν περιττά κιλά, όπως τα ζιβάγκο, έτσι και τα πουκάμισα με γιακά κολάρο ή κλειστά μέχρι επάνω είναι καλύτερο να αποφεύγονται.

Τα πουκάμισα με διαφάνεια αλλά και τα σατέν ή μεταξωτά αμέσως σου δίνουν την εντύπωση πως αποτελούν ρούχα για καλό ντύσιμο. Δεν ισχύει αυτό όμως αν τα συνδυάσεις με το τζιν σου ή με ένα skinny παντελόνι και ψηλά ankle boots ή αρβυλάκια.

Τα πολύ ριχτά πουκάμισα πάντα καλύπτουν ατέλειες στο σώμα. Θυμήσου να αφήνεις το επάνω κουμπί ανοιχτό ώστε να δίνει ένα πιο μποεμ αποτέλεσμα και να κολακεύει το πρόσωπό σου.

Το φαρδύ oversized πουκάμισο είναι η ιδανική επιλογή και για το καλοκαίρι αλλά και για να το φορέσεις επάνω από κολάν και φλατ μπότες.


Aπό αριστερά: DKNY, Nicole Farhi, DKNY

Το λευκό πουκάμισο μέσα από το πουλόβερ από πολύ μικρή το έχεις φορέσει και είναι μέχρι σήμερα μία πολύ κομψή επιλογή. Οι οριζόντιες μαύρες γραμμές να θυμάσαι πως αδυνατίζουν . Ενώ ένας ασπρόμαυρος συνδυασμός μπορεί να αποδειχθεί πολύ μοδάτος αν φορεθεί με skinny μαύρο τζιν και δερμάτινο jacket.

Θυμήσου: Ό, τι στιλ κι αν επιλέξεις βασικό κριτήριο είναι να κολακεύει το σώμα σου οπότε απόφυγε τα πολύ εφαρμοστά αν ο σωματότυπός σου είναι μήλο. Δεν υπάρχει λόγος να τεντώνουν τα κουμπιά στην περιφέρεια.

Ενώ αν ο σωματότυπός σου είναι αχλάδι μην επιλέξεις τα πουκάμισα σε ίσια γραμμή τύπου τουνίκ αφού καλύπτεις το δυνατό σου χαρτί που είναι η μέση σου.

Read More

And More