Κανονικά συνεχίζουν να εργάζονται οι γιατροί που υπέγραφαν τις πλαστές βεβαιώσεις τυφλότητας σε Χίο και Ζάκυνθο!

Σάλος είχε ξεσπάσει όταν είχε αποκαλυφθεί ότι σε δυο ελληνικά νησιά μεγάλο μέρος των κατοίκων είναι τυφλοί! Μόνο κατ’ όνομα για να παίρνουν τα επιδόματα. Βέβαια για να πάρει κανείς τέτοιο επίδομα πρέπει και κάποιος να το πιστοποιήσει. Ε, λοιπόν αυτοί οι κάποιοι, σύμφωνα με το capital.gr είναι ακόμα στις θέσεις τους και εργάζονται σα να μην έχει συμβεί τίποτα!

Χίος: 60% των επιδομάτων τυφλότητας ήταν σε μαϊμού τυφλούς

Όμως, η οφθαλμίατρος του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου, η οποία πιστοποιούσε την υποτιθέμενη αναπηρία, βρίσκεται μέχρι και σήμερα κανονικά στη θέση της.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Χίου Γιώργο Χαλκιά, η εν λόγω οφθαλμίατρος εξακολουθεί να είναι στη θέση της, καθώς «το υπουργείο υγείας δεν έχει προβεί σε καμία κίνηση».

Στη Χίο συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση του επανέλεγχου των δικαιούχων προνοιακού επιδόματος τυφλότητας από τις Επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, από τους 416 δικαιούχους που εξετάστηκαν, 239 διαπιστώθηκε ότι λάμβαναν το επίδομα τυφλότητας χωρίς να το δικαιούνται, ενώ ακόμη 44 δικαιούχοι δεν προσήλθαν για επανέλεγχο.

Διάβασε περισσότερα στο newsit

Read More

And More