Μια φορά κι ένα καιρό ήταν μία πριγκίπισσα που την έλεγαν Νταϊάνα…

13 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την 31η Αυγούστου 1997, την ημέρα που η πριγκίπισσα Νταϊάνα άφηνε την τελευταία της πνοή στη γέφυρα Ντ’ Αλμά του Παρισιού, σε ηλικία 36 ετών. Η σύντομη ζωή της ήταν σαν παραμύθι που τα περιείχε όλα:

Μιά φορά κι ένα καιρό, η ντροπαλή και όμορφη Νταϊάνα Φράνσις Σπένσερ ερωτεύεται τον πρίγκιπα, ο Κάρολος πιεζόταν από την μητέρα του να παντρευτεί παρόλο που διατηρούσε δεσμό με την παντρεμένη τότε Καμήλα,ο γάμος του αιώνα είναι γεγονός , τα διαμάντια και τα ρουμπίνια σε συνδιασμό με τα ακριβότερα φορέματα του κόσμου μπαίνουν στην ζωή της, οι διακοπές στο Γκστάαντ και στο Μονακό και το ταξίδι με το κρουαζιερόπλοιο της βασίλισσας.

Έπειτα έρχεται ο πικρός χωρισμός, οι δεκάδες εραστές, φτωχοί και πλούσιοι, η κατάθλιψη, η αφοσίωση στις φιλανθρωπίες αλλά και στα παιδιά της, Χάρι και Ουίλιαμ, ο μικροπρεπής σύζυγος και η “άλλη γυναίκα” επανέρχεται επίσημα πια στο προσκήνιο. Η τραγική κατάληξη έρχεται στο Παρίσι, την πόλη του έρωτα και της μόδας, στο αστραφτερό ξενοδοχείο “Ριτζ” κοντά στην όχθη του ποταμού Σηκουάνα, εκεί όπου έμελλε να χαθεί η πριγκίπισσα της Ουαλίας, το ρόδο της Αγγλίας.

Ο Τόνι Μπλέρ φανερά συγκινημένος ανακοινώνει στο βρετανικό λαό τα δυσάρεστα νέα. Η βασίλισσα Ελισάβετ δίνει την άδειά της να ταφεί η Νταϊάνα με τιμές πριγκίπισσας, παρά το γεγονός ότι της είχε αφαιρεθεί ο τίτλος μετά το διαζύγιο ε τον Κάρολο. Ο θάνατός της συγκίνησε όλο τον κόσμο! Το CD του καλού της φίλου Elton John με το τραγούδι που της αφιέρωσε που είχε τίτλο “Αντίο ρόδο της Αγγλίας” πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα.

Κυκλοφόρησαν επίσης δεκάδες άλμπουμ με φωτογραφίες από την ζωή της, πολλές βιογραφίες, μπλουζάκια , κεριά, πιάτα, κούκλες μέχρι και συσκευασία βουτύρου με την φωτογραφία της κυκλοφόρησε στην αγορά ενώ πρώην βρετανικές αποικίες εξέδωσαν γραμματόσημα.

5 πράγματα που δεν ξέρεις για την Lady D.

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 1996, η Νταϊάνα έκλαψε στον τάφο ενός φτωχού Έλληνα, του Γιάννη Καλυβιώτη, κάτω από τον ήλιο της Εύβοιας.

Το Δεκαπενταύγουστο του τραγικού έτους η πριγκίπισσα βρέθηκε στην Ύδρα μαζί με τον αγαπημένο της. Κάποιοι είπαν ότι θα ήταν ο άντρας της ζωής της.

Η αδελφή της, Σάρα είχε ερωτική σχέση με τον Κάρολο. Η οικογένεια της την προόριζε για έναν άλλο πρίγκιπα, τον Ανδρέα, αδελφό του Καρόλου.

Όταν γεννήθηκε ο δεύτερος γιος της, ο Κάρολος ήθελε κορίτσι. Όταν το έμαθε δυσαρεστήθηκε και λίγο αργότερα έφυγε, για να παίξει γκολφ.

Ο βρετανικός Τύπος δημοσίευσε απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες της Νταϊάνα με τον φίλο της, Τζέιμς Γκίμπλεϊ και του Καρόλου με τη Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς.

Read More

And More