Στην “κατάψυξη” η Ελλάδα – Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα – Video με αναλυτική πρόγνωση

Χαμηλές θερμοκρασίες θα έχει σήμερα και το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα. Το νέο κύμα ψύχους σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα είναι εντονότερο από τη Δευτέρα.
Σήμερα Παρασκευή περιμένουμε στη Θράκη, τη Χαλκιδική, την ανατολικη Μαγνησία, τις βόρειες Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Έυβοια, την ανατολική Πελοπόννησο αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα συννεφιές, τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά ενώ βαθμιαία τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα και στην Ηπειρο όπου περιμένουμε αρκετή λιακάδα και τσουχτερό κρύο.
Οι βοριάδες στο Ιόνιο θα φτάσουν μέχρι τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ ενώ με την ίδια ένταση θα πνέουν και στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στα βόρεια από -15 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από -7 εως 12 με 13 βαθμούς και στα νησιά από 8 εως 12 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική, περιμένουμε λιακάδα αλλά και λίγα σύννεφα, βορειοανατολικούς ανέμους 4 με 6 μποφορ και τοπικά στον Eυβοϊκό 7 μποφορ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 2 εως 9 βαθμούς κελσίου αλλά στα βόρεια του νομού θα ειναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΣΑΒΒΑΤΟ
Στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις βόρειες Σποράδες, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, περιμένουμε συννεφιές με πρόσκαιρες καταιγίδες μικρής έντασης, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά ενώ στην υπόλοιπη χώρα στα δυτικά, δηλαδή στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία περιμένουμε λίγες νεφώσεις που τοπικά και κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και το νότιο Ιόνιο θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι ανατολικοί – βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφορ ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Εκείνο που είναι σημαντικό ειναι πως τη νυχτά θα σημειωθεί ισυχρός παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.
ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε συννεφιά αλλά και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, βορειοανατολικούς ανέμους που θα φτάσουν κυρίως στον Ευβοϊκο τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 3 εως 9 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Δες video με αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Read More

And More