Πώς ένα σπίτι 300 ετών μετατράπηκε σε πολυτελή βίλα! Δες τις μοναδικές φωτογραφίες!

Έχοντας καεί συθέμελα πριν αρκετά χρόνια, αυτό το 300 ετών αγροτόσπιτο στην επαρχία Le Marche της Ιταλίας αναστυλώθηκε και χτίστηκε εξαρχής. Η ανακαίνισή του κράτησε 4 χρόνια για το Casa Olivi όπως ονομάζεται και την ευθύνη είχαν οι Ελβετοί αρχιτέκτονες Markus Wespi και Jérôme de Meuron. Οι εργασίες βεβαίως επιβλέπονταν από την αντίστοιχη Εφορία Αρχαιοτήτων της Ιταλίας καθώς το κτίριο είναι διατηρητέο. Οι αρχιτέκτονες έκαναν καταπληκτική δουλειά τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του σπιτιού όπου ο μινιμαλισμός είχε τον πρώτο λόγο.

/
Ευρύχωρη, αεράτη και σε ένα μαγευτικό τοπίο, η έπαυλη Casa Olivi εκτείνεται σε τρεις ορόφους. Το σαλόνι βρίσκεται στον κάτω ενώ οι άλλοι δύο όροφοι στεγάζουν πέντε υπνοδωμάτια με δικά τους μπάνια. Ο στάβλος που διέθετε το σπίτι έχει μετατραπεί σε πολυτελή ξενώνα, ενώ το ατού του σπιτιού είναι μια τεράστια εξωτερική κουζίνα κάτω από μια ειδυλλιακή πέργκολα με τραπέζι για 12 άτομα και γκριλ.

/
Η εξωτερική αρχιτεκτονική των 300 ετών έχει διατηρηθεί και συμπληρωθεί με μοντέρνα στοιχεία.

/
Η έπαυλη βρίσκεται σε λόφο και έχει πανοραμική θέα της περιοχής. Η ανακαίνισή της έγινε με γνώμονα το ότι είναι διατηρητέα αυτό όμως δεν επέβαλε κανέναν περιορισμό στο να επιλεγούν υψηλότατης ποιότητας υλικά και εξαιρετικά μοντέρνα όπως τα μπάνια που είναι Phillipe Starck ή η τελευταίας τεχνολογίας κουζίνα. Κυρίως όμως η μοναδική ορθογώνια πισίνα, υπερυψωμένη ελαφρά από το επίπεδο του σπιτιού, τόσο υπέροχα γαλήνια!

/
Η σκεπαστή εξωτερική κουζίνα και τραπεζαρία είναι ιδανικά για φιλικά, καλοκαιρινά γεύματα και barbeque πάρτι!

/Όλος ο εξωτερικός χώρος είναι επενδυμένος με πέτρα ενώ τα χρώματα στα έπιπλα είναι το λευκό και το χρώμα του ξύλου για να είναι σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

/
Τα ξύλινα δοκάρια της οροφής έχουν διατηρηθεί στο ακέραιο ενώ τα έπιπλα κινούνται σε αέρινες γεωμετρικές φόρμες και γήινα ή ουδέτερα χρώματα για να μην “παρεμβάλλονται” στην ιστορικότητα αλλά και στην αρχιτεκτονική της έπαυλης.

/
Τα υπνοδωμάτια είναι άνετα, μοντέρνα και εξαιρετικά μίνιμαλ αφού η μοναδική θέα δεν μπορεί να υποκατασταθεί από καμία περιττή πολυτέλεια!

/
Η μόνη ενδεχομένως μοντέρνα πινελιά είναι η υπερσύγχρονη κουζίνα από ατσάλι.

/
Η μοναστηριακού τύπου τραπεζαρία με τις λευκές καρέκλες ταιριάζει άψογα με το ψηλοτάβανο δωμάτιο από πέτρα.

/
Είναι εντυπωσιακό πόσο αέρινο δείχνει το σπίτι εσωτερικά, ιδανικό για τις ζεστές μεσογειακές μέρες του καλοκαιριού!

/
Εξίσου λευκό αλλά πιο χαμηλοτάβανο, το σαλόνι είναι μια όαση άνεσης!

/
Ένα δεύτερο σαλόνι περιστοιχίζει ένα εντοιχισμένο τζάκι, κάνοντας το σπίτι παντός καιρού!

/
Αντί για κουρτίνες, κομμάτια λινού υφάσματος έχουν τοποθετηθεί στα παράθυρα αλλά και στους καναπέδες.


Read More

And More