5 αναγνώστριες του ΤLIFE ντύνονται ανάλογα με το σωματότυπό τους!

Η μόδα έχει πολλούς κανόνες αλλά τρεις είναι οι βασικοί που όλες οφείλουμε να σκεφτόμαστε πριν καταλήξουμε στο τι να φορέσουμε την κάθε στιγμή: ο τόπος, ο χρόνος και ο σωματότυπος. Τα δύο πρώτα είναι ίσως πιο ευέλικτα αφού πολλά αξεσουάρ και ρούχα που σου μοιάζουν απαγορευτικά για κάποιες τοποθεσίες τελικά με έξυπνους συνδυασμούς μπορούν να σε βγάλουν ασπροπρόσωπη. Αυτό που είναι βασικό και με τις λιγότερες εναλλακτικές είναι το σώμα μας. Αυτό είναι, και όσο το συντομότερο το αναγνωρίσεις και το αποδεχτείς τόσο πιο εύκολη θα γίνει η ζωή σου αφού θα βρίσκεις αμέσως τι σου ταιριάζει και τι είναι καλύτερο να το αφήσεις για κάποιες άλλες που δεν έχουν τα plus του δικού σου σώματος αλλά τους κολακεύει.

Ο σωματότυπος λοιπόν είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο το οποίο αποφασίσαμε πως ήρθε η ώρα να το προσωποποιήσουμε επιλέγοντας κορίτσια μέσα από την καθημερινότητα. Πέντε πολύ όμορφες αναγνώστριες του TLIFE, νέα, σύγχρονα κορίτσια που αγαπάνε τη μόδα ήρθαν στο studio και με τις στιλιστικές επιλογές της fashion editor, Σοφίας Σούζα επέλεξαν ρούχα και αξεσουάρ σύμφωνα με το σωματότυπο τους.

Σωματότυπος: Kλεψύδρα


Παντελόνι Blanco 25.99
Top Berschka 9.99
Shoes Nak 99.00

Η Μάγδα Τσανίδου έχει υπέροχες καμπύλες και αυτό το καλοκαίρι θα της προτείνουμε παντελόνι με exotic prints σε cigarette γραμμή και τα αγαπημένα μας για φέτος body σε neon χρώμα. Τονίζει σωστά τις καμπύλες της και έχει και μία super trendy εμφάνιση. Για τις διακοπές μπορεί να αντικαταστήσει το παντελόνι με ένα σορτσάκι αλλά δεν θα αποχωριστεί τα chunky πέδιλα ή τις ψάθινες πλατφόρμες.

Σωματότυπος: Αχλάδι


Top Blanco 24.99
Παντελόνι Zara 49.99
Σκουλαρίκια Blanco 4.99
Παπούτσια Jessica Simpson Haralas 99.00

Αν έχεις έντονες καμπύλες στο κάτω μέρος του σώματός σου όπως η Δήμητρα Αδριανοπούλου τότε οι αέρινες παντελόνες θα γίνουν οι αγαπημένες σου για φέτος. Καλύπτουν τυχόν ατέλειες και επειδή πέφτουν πολύ ωραία στο σώμα αφήνουν μία πολύ ισορροπημένη εικόνα της σιλουέτας σου. Προτίμησε μονόχρωμες αλλά από φίνο πάντα ύφασμα (μεταξωτό ή βαμβακερό σατέν) και απέφυγε τα print ή τα neon. To top σου θα είναι σε μία ποιο basic απόχρωση αλλά μπορείς να παίξεις με μεγάλα κολιέ από ιδιαίτερα υλικά όπως ξύλο ή ύφασμα.

Σωματότυπος: Petite


Top Berschka 12.99
Skirt Berschka 7.99
Shoes Fullah Sugah 37.00

Η Βάσια Καραβοκύρη έχει petite σιλουέτα και της προτείναμε τέλεια ψηλόμεση φούστα σε στενή γραμμή με έντονα animal print και ένα t shirt. Αν είσαι και εσύ κατηγορία petit τότε ο συνδυασμός ένα στενό κομμάτι με ένα πιο αέρινο είναι ιδανικός γιατί το απολύτως φαρδύ ή το απολύτως στενό δεν σε κολακεύει. Για τη βαλίτσα των διακοπών σου πόνταρε σε ψηλόμεσα σορτσάκια και φουστάκια με τοπ σε έντονα χρώματα και wedges.


Σωματότυπος: Skinny


Φόρεμα Zara 49.95
Πέδιλα Nine West 65.00
Βραχιόλια Fullah Sugah 7.50

Η Τάνια Δούκα ανήκει στην κατηγορία skinny με ψιλόλιγνη σιλουέτα χωρίς πολλές καμπύλες. Το φόρεμα σε στιλ chemizier που της προτείναμε είναι η τέλεια λύση για αυτή. Αγκαλιάζει ιδανικά το σώμα και επειδή είναι αέρινο δίνει …όγκο που χρειάζεται. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία πάρε μαζί στις διακοπές σου ένα τέτοιο κομμάτι. Θα το ευχαριστηθείς όλη μέρα: στην παραλία loose πάνω από το μαγιό σου αλλά και το βράδυ με medium wedges και λεπτή ζώνη.

Σωματότυπος: Μήλο


Φούστα Berschka 9.99
Μπλούζα Massimo Dutti 45.95
Κολιέ Blanco 6.95
Πλατφόρμες Nak 89.00

Η Φιλιώ Βαρλάγκα έχει σωματότυπο μήλο δηλαδή υπέροχα μακριά πόδια και λιγότερο λεπτή μέση. Τονίσαμε λοιπόν το δυνατό της σημείο με μίνι φούστα και ψηλές πλατφόρμες και …καλύψαμε το “αδύνατο” σημείο με ένα τοπ σε αμπίρ γραμμή. Μπορείς να φορέσεις επίσης σορτσάκια με άνετα τοπ μίνι φορέμετα σε πιο 60s γραμμή αλλά απέφυγε στενά ρούχα.

Φωτογράφος: Χρήστος Κέδρας
Επιμέλεια: Σοφία Σούζα
Make-up artist: Θάλεια Βασιάδη
Hair stylist: Σταυρίνα Ζέρβα κομμωτήρια Ilias Antoniou
Συνεργασία: Κωνσταντία Μιχαηλίδου

Read More

And More