Ώρα για Couture! Οι πιο εντυπωσιακές δημιουργίες που είδαμε στην υψηλή ραπτική…

H εβδομάδα Haute Couture έφτασε με οίκους μόδας να προσπαθούν να εξασφαλίσουν πελάτες από την Κίνα, τη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη πολιτιστική ποικιλομορφία ως προς τα υλικά και την τεχνική.

Είδαμε λοιπόν άνετα αλλά εντυπωσιακά daywear και λεγεώνες από λαμπερά βραδινά looks με έμφαση στα εκπληκτικά υφάσματα και τα πολυτελή υλικά. Πάρε κι εσύ μια γεύση από αυτά που ξεχωρίσαμε…

GIAMBATTISTA VALLI
///

///
“Τα λουλούδια και τα χρώματα είναι αυτά που θέλουν οι γυναίκες από εμένα” είπε ο Giambattista Valli πριν το couture show του. “Αυτό τους δίνω λοιπόν αλλά κάθε φορά εμπνέομαι από κάτι διαφορετικό. “Αυτή τη φορά το κάτι διαφορετικό ήταν η πορσελάνη.

CHANEL
///

///
Ο Karl Lagerfeld έδειξε και πάλι τις λαμπερές δημιουργίες του εμπνευσμένες από το παρελθόν με όγκους και σιλουέτες Βικτωριανής εποχής προσαρμοσμένες με ευφυή τρόπο στο σήμερα.

ARMANI PRIVE


Ο Giorgio Armani ονόμασε τη συλλογή του “Nude” και πραγματικά η χρωματική της παλέτα ήταν σε neutral τόνους, τα φορέματα φτιαγμένα από φίνα υφάσματα όπως δαντέλα και τούλι και η αισθητική θύμιζε παλιό Hollywood.

DIOR


O Raf Simons πάντα δίνει μια νέα αίσθηση στην couture, πράγμα που έκανε ξεκάθαρα και σε αυτό το show. Eλευθερία, ήταν η ιδέα που είχε στο μυαλό του κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του και την εξέφρασε μέσα από μια συλλογή με μεγάλη σχεδιαστική ποικιλία και πρωτοτυπία.

ELIE SAAB


“Βασιλικά πλούσιες” χαρακτήρισε τις σιλουέτες στη νέα του συλλογή ο Εlie Saab αλλά αυτό ήταν κατά το ήμισυ σωστό μιας και η κατασκευή των φορεμάτων του ήταν αρκετά απλή. Αυτό που τα έκανε τόσο ξεχωριστά ήταν τα φίνα και πολυτελή υφάσματα, κεντημένα αριστοτεχνικά με παγιέτες και κρύσταλλα.

ATELIER VERSACE


Η Donatella Versace εμπνεύστηκε μια συλλογή από διαφάνειες, παγιέτες, αλλά και κροκό δέρμα ενώ τα πατρόν είχαν έντονα κοψίματα που άφηναν μεγάλο μέρος του σώματος ακάλυπτο -γοφούς, ντεκολτέ ακόμα και ολόκληρο τον κορμό.

JEAN PAUL GAULTIER


Τα animal prints, οι γούνες, οι lurex δαντέλες και οι διαφάνειες κυριάρχησαν στη συλλογή του Jean Paul Gaultier, με μια δόση χιούμορ και σουρρεαλισμού στις σιλουέτες και το styling του show.

VALENTINO


Η Maria Grazia Chiuri και ο Pierpaolo Piccioli σαν λάτρεις της couture θέλησαν σε αυτή τη συλλογή να κατασκευάσουν κομμάτια τελείως μοναδικά στο είδος τους και το κατάφεραν με επιτυχία.

VIΚTOR & ROLF


Πάνε 13 χρόνια από τότε που οι Viktor & Rolf υπήρξαν στο couture ημερολόγιο. Αυτή τη φορά επέστρεψαν προς τιμήν της 20ετούς επετείου του label με μια συλλογή από δημιουργίες φτιαγμένες από το ίδιο μαύρο ύφασμα συνδυασμένες με φλατ σανδάλια από σχοινί.

MAISON MARTIN MARGIELA


Εάν η μόδα είναι κάποιου είδους αλχημεία τότε η νέα συλλογή Μaison Martin Margiela είναι μια από τις πιο σαφείς εκφράσεις της. Κομμάτια από άλλες εποχές και χρονικές περιόδους έχουν αναπαραχθεί και σχεδόν ανακατασκευαστεί με σχολαστικά λεπτομερή τρόπο.

VIONNET


Η Goga Ashkenazi είναι επικεφαλής τoυ οίκου Vionnet από τα μέσα του περασμένου έτους και πριν παρουσιάσει την πρώτη pret-a-porter συλλογή της δεν είχε κάποια επίσημη σχετική εμπειρία. Η έλλειψη εμπειρίας όμως δεν κατάφερε να αμβλύνει τη φιλοδοξία της και μας το απέδειξε στο couture show της.

Read More

And More