Πανικός στην Κύπρο μετά την απόφαση για κούρεμα των καταθέσεων

Ο Γενικός Διευθυντής της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης, δήλωσε το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο ότι «για να αποφευχθούν τα χειρότερα τα συνεργατικά θα παραμείνουν σήμερα κλειστά».

Οι πρώτες πληροφορίες που έφτασαν από τις Βρυξέλλες για τους όρους της συμφωνίας για το μνημόνιο και ιδιαίτερα αυτοί που αναφέρονται στην φορολόγηση των καταθέσεων προκάλεσαν σοβαρή αναστάτωση στους πολίτες- καταθέτες, οι οποίοι από νωρίς το πρωί κατέκλυσαν τα καταστήματα των συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων της Λάρνακας, προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.
Με το άνοιγμα των καταστημάτων διαπίστωσαν πως δεν μπορούσαν να αποσύρουν όλα τους τα λεφτά, αφού το ηλεκτρονικό σύστημα των συνεργατικών ιδρυμάτων δεν λειτουργούσε.
Κάποια συνεργατικά είπε που δεν είχαν ενημερωθεί, έκλεισαν μετά από σχετική ενημέρωση.
Το ηλεκτρονικό σύστημα εξυπηρέτησης πελατών έχει ήδη μπλοκαριστεί διευκρίνισε ο κ. Χλωρακιώτης, προειδοποιώντας τους καταθέτες να μην προσέλθουν στα συνεργατικά για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.
Εξήγησε, ωστόσο, ότι τα μηχανήματα ΑTΜ λειτουργούν, οι καταθέτες όμως δεν μπορούν να αποσύρουν ολόκληρο το ποσό, διότι έχει ήδη δεσμευτεί το ποσό που αναλογεί στο κούρεμα.

Διάβασε όλες τις εξελίξεις στο Newsit.com.cy

Read More

And More