Μ. Καραγιάννη: “Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω καριέρα σήμερα”

Η Μάρθα Καραγιάννη είναι μια γυναίκα που δεν “μασάει” τα λόγια της. Δεν προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από καθωσπρεπισμούς ή την ψεύτικη εικόνα. Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό ΕΓΩ, ήταν αποκαλυπτική και απέδειξε πως δεν της αρέσει να κρύβεται πίσω από δήθεν βεντετισμούς.

Την επαγγελματική της πορεία, πολλοί και πολλές θα ζήλευαν. Η ζωή της, όπως υποστηρίζει, ήταν και συνεχίζει να είναι ο κινηματογράφος και το θέατρο. “Έτσι έζησα κι έτσι θέλω να τελειώσω”, αναφέρει. Δεν της αρέσει να κοιτάει το παρελθόν με νοσταλγία, ούτε να ζει με το παρελθόν, αφού “ό,τι περνάει, ξεπερνιέται”.

Οι ταινίες του Δαλιανίδη την ανέδειξαν και την καθιέρωσαν στο χώρο. Πόσο όμως, κόπιασε για να αποδείξει το ταλέντο της; “Ένας όμορφος ηθοποιός, πρέπει να είναι διπλά καλός, σε σχέση με έναν άσχημο για να κάνει καριέρα”, λέει περιγράφοντας την κατάσταση στην εποχή της.

Η χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, ήταν και η περίοδος που διαπλάστηκε ως ηθοποιός και γνώρισε την μεγαλύτερη επιτυχία στη καριέρα της. Η ίδια αναφέρει, πως δεν ήταν ανταγωνιστική με τους συναδέλφους της. “Η εποχή ήταν πιο αγνή”, δηλώνει.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει και την σημερινή κατάσταση στην σόου μπιζ. Η παρακάτω φράση της είναι αφοπλιστική. “Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω καριέρα σήμερα, με όλα αυτά που γνωρίζω ότι περνούν τα νέα παιδιά”, αναφέρει. Θεωρεί, ότι σήμερα υπάρχει ημερομηνία λήξης στο επάγγελμα του ηθοποιού, ενώ αναφέρει πως παλιότερᨔαν άξιζες και έκανες καριέρα, έμενες”.

Επίσης, η μεγάλη ηθοποιός μιλάει για όσα μοντέλα, έχουν γίνει ηθοποιοί. Με ειλικρίνεια δηλώνει πως δεν την ενοχλεί καθόλου, όμως επισημαίνει τα εξής: “Θα τους καταπιεί μόνο του το σανίδι. Αυτοί που δεν αξίζουν δεν θα μείνουν στο θέατρο. Η τηλεόραση έχει φάει πολλά “αγγούρια”, άνθρωπους που δεν τα λέγανε και τα πανε με την υπομονή του σκηνοθέτη!”

Η Μαρθα Καραγιάννη είναι μια γυναίκα που χάρηκε τον έρωτα. Κατά τα λεγόμενά της, έζησε τον έρωτα “όταν έπρεπε και ήταν η ώρα του”. Σήμερα, έχει μια διαφορετική αντίληψη για το θέμα έρωτας. “Όλα έχουν ημερομηνία λήξης. Πώς να το κάνουμε; Δεν μπορεί να είσαι 70 ετών και να θέλεις εραστή!”, λέει.

Σχετικά με το αν θα ενέδιδε στο φλερτ ενός άνδρα σήμερα, λέει τα εξής: “Κατ’ αρχάς για να το ξεκαθαρίσουμε δεν μου αρέσουν οι γέροι. Έναν άνδρα στην ηλικία μου τον βρίσκω πολύ γέρο και δεν τον θέλω. Θέλω έναν νέο! Δεν μπορώ να τον έχω, οπότε το βγάζω όλο αυτό από πάνω μου”.

Εδώ και εικοσι χρόνια έχει επιλέξει να ζει μόνη. Όχι επειδή δεν θέλησε να ερωτευτεί, απλά δεν έτυχε. “Είχα ανοιχτά τα μάτια μου, αλλά δεν ένιωσα αυτό το “τσακ”, και θεωρώ ανόητο να πάω με έναν άνθρωπο με τον οποίο δεν είμαι ερωτευμένη”, δηλώνει και συμπληρώνει πως ο άντρας που της αρέσει πολύ είναι ο Μπραντ Πιτ, όμως… είναι με την Αντζελίνα!

Η Μάρθα Καραγιάννη δεν διστάζει να παραδεχτεί πως έχει υπάρξει το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση, αλλά και ότι την έχουν απατήσει. “Εγώ θυμώνω με τον άνθρωπό μου, όχι με την γκόμενα που μου τον πήρε”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίσης, παραδέχεται πως όταν ερωτευόταν, “έπεφτε με τα μούτρα!”. “Ήμουν ερωτική και αγαπούσα πολύ τον εκάστοτε συντροφό μου. Πρέπει να σου πω, βέβαια πως, όταν ήμουν ερωτευμένη, έκανα όλες αυτές τις αηδίες που κάνουν οι γυναίκες με τις καφετζούδες, τις χαρτορίχτρες. Ήταν και της μόδας, βέβαια, τότε!

Μπορεί να μην κατάφερε να αποκτήσει παιδί, γιατί “δεν έτυχε”, όμως, δεν κρύβει ότι υπήρξε μια μεγάλη περίοδος της ζωής της που το προσπαθούσε. “Όταν ήμουν νέα ονειρευόμουν να κάνω οικογένεια. Δεν έγινε! Ορισμένα πράγματα στην ζωή μας δεν τα κατευθύνουμε εμείς!”, αναφέρει. Το γεγονός ότι δεν κατάφερε να γίνει μητέρα της κόστισε πολύ. Η ηθοποιός μιλάει και για τις προσπάθειες που έκανε για να υιοθετήσει παιδί. “Έκανα προσπάθειες, αλλά δεν κατέστη εφικτό. Προσπάθησα τρεις φορές να υιοθετήσω παιδί, αλλά δεν ήταν να γίνει”.

Σήμερα συγκατοικεί με την φίλη της και ηθοποιό Θεοδώρα Δούμα. “Ήταν μόνη και μόλις πέθανε η μαμά μου, της πρότεινα να συγκατοικήσουμε”, λέει. Δεν νιώθει μοναξιά, αφού θεωρεί ότι αν κάποιος έχει κοντά τους φίλους του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Τέλος, δηλώνει πως δεν έχει κάνει μπότοξ, αφού φοβάται τις ενέσεις! “Μπότοξ δεν έκανα, αλλά μίνι λίφτινγκ στα μάτια μου, έκανα. Γι αυτό και δεν “αλλοιώθηκα” και το λέω με πλήρη επίγνωση”.

Read More

And More