Το die for…

Οι τσάντες φετίχ του φετινού καλοκαιριού που είναι ευσεβής πόθος και μάλλον θα παραμείνει πόθος για τις περισσότερες από εμάς δίνουν το στίγμα της σεζόν. Χρώμα, φαντασία, πολυτέλεια, design, στιλ, λάμψη, folklore, vintage, minimal και funky είναι όλες… to die for! Και ίσως κάποιες ελάχιστες… to buy for!


H αγαπημένη μου σχεδιάστρια Anya Hindmarch εκφράζει την καλοκαιρινή διάθεση κι εμένα προσωπικά 100%. Οι χρωματιστές πλεκτές της τσάντες είναι σαν να βγήκαν από μια άλλη εποχή. Τις αγαπώ, όπως και τις funky τσάντες από καραβόπανο που θυμίζουν τσάντες παραλίας, λαϊκής και εργασίας. Ό, τι πρέπει για να μας φτιάχνει τη διάθεση. Είτε στην παραλία, είτε στη λαϊκή, είτε στην εργασία.
(Οι χρωματιστές πλεκτές κοστίζουν 361 ευρώ και οι τσάντες “παραλίας” 202 ευρώ)



(Anya Hindmarch, 606 ευρώ)
H ψάθα και τα πλεκτά είναι το πιο hot υλικό για το καλοκαίρι. Μπορεί να ακούγεται απλό αλλά όταν ακούσετε την τιμή θα πάψει να είναι τόσο απλό! Το design και η έμπνευση σίγουρα έχουν την τιμή τους για αυτό και οι τσάντες είναι φετίχ για κάθε γυναίκα. Από την παραλία μέχρι την δεξίωση…


(Clutches σε σχήμα φράουλας και μήλου, Anya Hindmarch, 1.097 ευρώ. Στην δεύτερη σειρά αριστερά, clutch Marchesa και όλα τα υπόλοιπα Alexander McQueen)
Τα λαμπερά clutches που μπορούν να κάνουν και το πιο απλό ντύσιμο εντυπωσιακό έχουν ένα μυστικό: όσο πιο μικρά τόσο πιο ακριβά.
Η τάση είναι να διασκεδάζεις το αυστηρό ντύσιμο. Και τα χρώματα και τα σχήματα είναι που κάνουν τη διαφορά. Για αυτό και τα περισσότερα ανήκουν στην κατηγορία των statement bags. Tσάντες με άποψη.


(Clutches Rocio, 540 ευρώ, Sotris)
Κι επειδή τo retro είναι άποψη, τα clutces με έντονες επιρροές από τα 30s και την art deco εποχή ανήκουν στα statement bags. Δεν έχουν εποχή και είναι από τα αγαπημένα μου.

895895
Ένας σχεδιαστής με ιδιαίτερη ταυτότητα και έντονη προσωπικότητα. Ένας ταλαντούχος δημιουργός που οι τσάντες του παρουσιάστηκαν μαζί με την συλλογή Balenciaga AW 2012. Τα μοναδικά σχέδια του Jason Hasley παίζουν με το ανδρόγυνο στοιχείο και το δυναμισμό. Με το αρσενικό και θηλυκό. Είναι δύο σε ένα.
H υπογραφή του Jason Harley και το brand PIECE είναι το νέο ανερχόμενο luxury brand στην Αγγλία (http://piece.co.uk)


Απόλυτο luxury και αμφιλεγόμενη πολυτέλεια. Οι τσάντες από δέρμα πύθωνα είναι οικολογικά απαγορευτικές και για πολλούς από εμάς είναι και οικονομικά απαγορευτικές -δηλαδή μαύρο φίδι που μας έφαγε. Μπορούμε όμως να τις θαυμάζουμε… for free!
Οι τσάντες του Αlaia μπορεί να μην είναι από φίδι, αλλά… είναι Alaia. Όπως και η κλασική χαρακτηριστική πλέξη της Bottega Veneta που είναι σήμα καταταθέν της και συνώνυμο με τη λιττότητα και την πολυτέλεια.
Και η ευχάριστη νότα μέσα στο very chic, very elagant, very minimal σκηνικό της boutique Luisa η limited edition ψάθινη τσάντα καλάθι με την υπογραφή του Ralph Lauren. Έχει κανείς όρεξη για πικ νικ; Ευκαιρία… Μόνο 645 ευρώ!


(Πάνω αριστερά: Μπεζ Paco Rabanne, 1296 ευρώ / Nude Paco Rabanne, 1404 ευρώ / Mαύρη με μεταλλικές λεπτομέρειες Paco Rabanne, 7560 ευρώ. Κάτω: Συρμάτινη Stephens Annette & Phoebe, 715 ευρώ)

H ήρεμη δύναμη μέσα από το design και την εφευρετικότητα. Μπορούσατε να φανταστείτε τσάντες χωρίς ούτε μία ραφή; Ορίστε επτά!


Μια Βalenciaga είναι σταθερή αξία στο χρηματιστήριο της μόδας. Είναι σαν το παλιό καλό κρασί. Όσο πιο παλιό τόσο πιο καλό!
(Από πάνω αριστερά: City classic, 1130 ευρώ / Day classic blue lavande, 790 ευρώ / Velo Classic Rose Blush 1130 ευρώ. Envelop Giant Rose Gold Nero, 680 ευρώ / Coin purse, 200 ευρώ. Handbag Giant Rose Gold, 730 ευρώ / Keychain Rose fluo και Jaune, 150 ευρώ / Folk Coquelicot, 790 ευρώ. Handbag Giant Rose Gold, 730 ευρώ / Papier A3 Mimosa, 1040 ευρώ.)


(Πουγκιά Sophie Anderson 176 και 277 ευρώ / Patchwork bag Simone Camille, 1524 ευρώ / Ψάθινες Dolce & Gabbana)
Εδώ μία είναι η λέξη… Πλέξη! Με έντονο folklore στοιχείο από την Κολομβία, τα απίστευτα χρώματα στα πουγκιά της Sophie Anderson και τα patchwork bags της Simone Camille μας βάζουν στο πνεύμα του καλοκαιριού, της ξεγνοιασιάς, της παραλίας και της ανεμελιάς. Στην ίδια λογική η fashion προσέγγιση από τον οίκο Dolce & Gabbana συνδυάζει τα έντονα χρώμα του καλοκαιριού και το natural της ψάθας στα hot items της σεζόν.


(Πάνω αριστερά: τσάντες Parosh, 435 ευρώ. Από κάτω: Τσάντες Marni, 669 ευρώ. Κάτω αριστερά: Σακίδιο Marni, 849 ευρώ. Κάτω δεξιά: Τσάντες MSGN, 487 και 518 ευρώ αντίστοιχα. Tσάντα με zebra print, Spoilt. Όλα Sotris)
Η δαντέλα, οι ρίγες, τα φλούο και τα έντονα χρώματα της μόδας που κυριαρχούν στις πασαρέλες τα βρίσκουμε και στις τσάντες. Εντυπωσιακές τόσο για την πόλη όσο και για το βράδυ, για το γραφείο, για την εκδρομή. Ακόμα και για το γυμναστήριο που μας χρειάζεται πριν την πάμε στην παραλία.


(Πάνω: Τσάντες Chloe. Κάτω: Η κλασική Chanel 2.55, η θαλασσί Gucci και οι τσάντες Eayrslee)
Το μέγεθος κάνει τη διαφορά. Αυτό ισχύει για πολλές περιπτώσεις αλλά εδώ έχουμε το ακριβώς αντίθετο. Όσο πιο μικρό, τόσο πιο ακριβό! Κι όσο πιο απλό τόσο πιο ξεχωριστό.


Χωρίς λόγια… Η συλλογή του Taeseok Kang είναι to love or to hate! Μοναδικός και εμπνευσμένος όπως και η δουλειά του.


(Πάνω: Proenza Schouler, 1339 ευρώ και Paul Smith, 253 ευρώ. Δεύτερη σειρά: Proenza Schouler, 949 ευρώ. Κάτω: Proenza Schouler, 1339 και 1586 ευρώ αντίστοιχα)

Summer, summer, summer! To trade mark του καλοκαιριού μπορεί να είναι η τσάντα σας…


Η τσάντα μας δείχνει ποιες είμαστε. Το σοφιστικέ κορίτσι με το business look μπορεί να είναι trendy με τα signature bags του Yves Saint Laurent και του Alexander McQueen και το stylish και funky δυναμικό κορίτσι ξεχωρίζει με το παιχνίδι των χρωμάτων στη συλλογή Dolce & Gabbana και τον retro δυναμισμό της Diane Von Furstenberg.


Δεν ξέρετε ποια να διαλέξετε; Take your time… Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε το απόλυτο luxury. Είναι όλο δικό σας. For free!


Από ένα αφιέρωμα σε τσάντες “to die for…” δεν μπορεί να λείπει μια Hermes και το signature Birkin bag. Σήμα κατατεθέν για πολλές επιτυχημένες γυναίκες και για πολύ εύπορες. Όσες πιστές μπείτε στη λίστα….
Και για όλες εμάς μία Birkin με την υπογραφή Banane Taipei (ακριβώς από κάτω). Γιατί η μόδα έχει κέφια! Και μας αγαπάει. Kι εμάς και το πορτοφόλι μας.


Γλυκές σαν καραμέλα! Τσάντες που δεν θέλεις μόνο να τις κρατάς, θα ήθελες και να τις φας 😉 Και ίσως και κάποια από αυτές μπορείς και να την κρατάς.
(Πάνω αριστερά: Banane Taipei, 80 ευρώ, Serendipity. Δεξιά: The Cambridge Satchel Company, από 91 ευρώ τα παστέλ και από 129 ευρώ τα φλούο χρώματα. Κάτω αριστερά: 3.1 Philip Lim)


(Aπό αριστερά: Collina Strada, 371 ευρώ / Cast of vices / Comme des Garcons / Τhomas Wylde, 2.595 ευρώ, Soho Soho)
Και για εσάς που το χρώμα δεν είναι το στοιχείο σας…


(Aριστερά: Givenchy, 546 ευρώ. Δεξιά: Μarc Jacobs, 1695 ευρώ)
Ό, τι λάμπει είναι χρυσός. Και κίτρινος και λευκός…

Και για να μην νομίζετε ότι είμαι τρελή -όχι ότι δεν είμαι, αλλά όχι τόσο- έπεται συνέχεια στο αντικείμενο του πόθου με τιμές όχι to die for αλλά to buy for…

Coming Soon!

And More