Ζ. Δούκα: “Προτιμώ να υιοθετήσω από το να αποκτήσω δικό μου παιδί”

Η Ζέτα Δούκα βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες του θεατρικού μονολόγου που παίζει με τίτλο “Γράμμα σε ένα παιδί”. Η ηθοποιός είναι πολύ ενθουσιασμένη με το συγκεκριμένο έργο καθώς είναι ένας πολύ σημαντικός ρόλος για εκείνη.

“Είναι ένα έργο που δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο οποιονδήποτε έχει μία ανθρώπινη πλευρά”, εξηγεί η Ζέτα μιλώντας στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Οι κριτικές από τις πρώτες παραστάσεις την δικαίωσαν αφού ο κόσμος την αγκάλιασε!

Βασισμένο στο βιβλίο της Οριάνας Φαλάτσι “Γράμμα σε ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ” μιλάει για μία γυναίκα που πήρε την απόφαση αρχικά να κρατήσει μόνη της ένα παιδί παρά το κοινωνικό μεμπτό. Η Ζέτα θα έκανε κάτι τέτοιο; “Δεν μιλάω υποθετικά γι’ αυτά τα πράγματα. Η ζωή είναι τόσο απρόβλεπτη, που μπορεί να σε διαψεύσει ανά πάσα στιγμή. Χαίρομαι πολύ πάντως που δεν έχει τύχει κάτι τέτοιο”, εκμυστηρεύεται η ίδια.

Η οικογένεια για εκείνη είναι ένας πολύ ιερός θεσμός ο οποίος μπορεί να σε απελευθερώσει μόνο αν καταλάβεις τι ιερά πράγματα μπορεί να επιτύχει. “Η οικογένεια είναι σαν ένα τρένο που έχει πολλά βαγόνια, τα οποία πρέπει να δουλεύουν καλά και να μη σέρνουν το ένα το άλλο. Πρέπει να είναι όλα μελετημένα και καλοκουρδισμένα για να δουλέψουν για τον εαυτό τους και για όλη την αμαξοστοιχία”, εξηγεί.

Στο παρελθόν σκεφτόταν έντονα να υιοθετήσει ένα παιδί. “Η υιοθεσία είναι μεγαλύτερη προσφορά αγάπης απ’ ό,τι η γέννηση του δικού σου βιολογικού παιδιού”, υποστηρίζει η ηθοποιός όσον αφορά γιατί προτιμά να μην κάνει δικό της παιδί.

Η Ζέτα παραδέχεται ότι την έχουν απορρίψει αλλά και ότι έχει απορρίψει. “Είναι κάτι που δύσκολα αποδέχεσαι. Όταν το φιλοσοφήσεις όμως, καταλαβαίνεις, ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, οπότε μαθαίνεις να ζεις με την απόρριψη”, αναφέρει στην εφημερίδα.

Παρόλα αυτά έχει ζήσει και μεγάλους έρωτες! “Ναι έχω ζήσει μεγάλες ερωτικές καταστάσεις. Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι ο έρωτας. Δεν το έχω ορίσει επακριβώς στο μυαλό μου, αν συγχέεται με άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με χημικές εκρήξεις ή ψυχικές φάσεις”, δηλώνει.

Τέλος, μίλησε και για το όνειρο μιας διεθνούς καριέρας που θα την έκανε να φύγει στο εξωτερικό. “Δεν το έχω επιχειρήσει, αλλά είναι κάτι το οποίο θα ήθελα στο μέλλον να δοκιμάσω, είτε ως ηθοποιός είτε σε άλλη δουλειά”, τονίζει προσθέτοντας πως γενικά είναι άνθρωπος που θα θα της άρεσε να ζήσει ή να δουλέψει σε πολλά μέρη του κόσμου.

Read More

And More