New Blog: “Τα μυστικά της Μπραζίλια!”

Το πρώτο φετινό τουρνουά διεξήχθη στη Μπραζίλια. Δεν ήταν όμως ακριβώς όπως το φαντάζεστε… Οι πρώτες εικόνες που έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτεστε τουρνουά Beach Volley στη Βραζιλία, λογικά αφορούν μια ατελείωτη, πολυσύχναστη παραλία και φοίνικες. Καιρός λοιπόν να σας συστήσω την πρωτεύουσα Μπραζίλια.

Χτίστηκε πριν από περίπου 50 χρόνια, στη μέση του πουθενά, προκειμένου να γίνει η πρωτεύουσα της χώρας. Είναι το κέντρο της γραφειοκρατίας και των πολιτικών εξελίξεων της Βραζιλίας, προσφέρει ένα καλό επίπεδο ζωής αλλά είναι μάλλον βαρετή. Χτίστηκε μέσα σε μόλις 41 μήνες, σε σχήμα αεροπλάνου (!) και τα προάστια λέγονται δορυφόροι!

Οι αγώνες λοιπόν γίνεται σε τεχνητά γήπεδα κι όχι σε παραλία. Η γνωστή μέθοδος: κουβαλάμε άμμο και στήνουμε γήπεδα.
Συνηθίζουμε να προπονούμαστε για λίγες εβδομάδες το χρόνο στο Ρίο ντε Τζανέιρο και μου αρέσει πολύ να επιστρέφω εκεί, νιώθω πλέον οικεία. Εκτός από την εγκληματικότητα που είναι το μεγάλο αγκάθι της χώρας, βρίσκω πολλά θετικά. Οι άνθρωποι, η μουσική, το φαγητό, ο χορός. Θα δώσω έμφαση στο φαγητό και θα σας πω ποια βάζω στο δικό μου, γευστικό βάθρο:

Νο. 1 – Αcai

Συγκεκριμένα πολτοποιημένο acai με πάγο. Δροσερό, αντιοξειδωτικό, θρεπτικό και πάνω απ’ όλα γευστικό! Παίρνει άνετα χρυσό μετάλλιο! Στο polis sucos στην Ιπανέμα έχει το καλύτερο.

Νο. 2 – Ψάρι με σος μάνγκο

Στη δεύτερη θέση θα βάλω το ψάρι με σως μάνγκο! Αγαπώ το μάνγκο αλλά δε θα το φανταζόμουν ποτέ με ψάρι. Κι όμως στο Bambu στη Μπραζίλια το φτιάχνουν τέλεια! Το πρώτο πράγμα που έκανα μόλις πήγα ήταν να επισκεφτώ το συγκεκριμένο εστιατόριο!


Νο. 3 – Pão de queijo

Το βάθρο συμπληρώνει το pão de queijo, κάτι υπέροχα ψωμάκια γεμιστά με τυρί. Δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται, τα παίρνουμε πάντα μόλις προσγειωνόμαστε στη Βραζιλία και κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα!

Read More

And More