Bronde: το χρώμα μαλλιών που έχουν τα πιο στιλάτα κορίτσια στον κόσμο!

Η νέα χρονιά μπήκε με άγνωστη λέξη! Λέγεται Bronde και για να στο κάνω όσο πιο απλό γίνεται θα σου μιλήσω με αριθμητική:
BROwn + bloNDE= BRONDE

Και για να περάσουμε από τα αριθμητικά σύμβολα στις λέξεις σου λέω ότι πρόκειται για trend που κυκλοφορεί ανάμεσά μας καιρό και τα έχει όλα αφού συνδυάζει και το ξανθό και το καστανό και την ανταύγεια και το ombre! Κράτησέ την ως η τάση που ήρθε για να συμφιλιώσει ξανθιές και μελαχρινές (οι άντρες δεν προτιμούν πλέον τις ξανθιές…) και ως εκείνο το trend που πρέπει να κάνεις τώρα αν σε πετυχαίνω σε φάση αλλαγών (πολύ πιθανόν αφού κάθε νέα χρονιά μας κάνει να θέλουμε να αλλάζουμε).

Η Αθηνά Τζάνετ Κορώση, color expert & hairstylist της Koleston, η οποία με μύησε σε αυτή την άγνωστη λέξη είναι η ίδια που μου έλυσε και όλες τις απορίες. Διάβασε παρακάτω για να λύσεις και τις δικές σου! Και ξεκινάμε από το σημείο μηδέν όπως με κάθε άγνωστη λέξη!

– Τι είναι το Bronde;
Ο νέος μοναδικός συνδυασμός του BROwn (καστανό) και bloNDE (ξανθό) γεννάει ένα εκρηκτικό χρωματικό μίγμα για τα μαλλιά μας: BRONDE, η πεμπτουσία του χρώματος.
Το bronde είναι ένα από τα ωραιότερα και δημοφιλέστερα χρώματα μαλλιών. Το χρώμα αυτό δημιουργείται βάφοντας τα μαλλιά με δύο διαφορετικούς τόνους, καστανού και ξανθού, χρησιμοποιώντας είτε διαφορετικό γαλάκτωμα είτε διαφορετικές βαφές ανάλογα το contrast που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Ενίοτε χρησιμοποιούμε και ανταύγειες για εντονότερο ξάνοιγμα.
Κατά βάση το bronde έχει ως βάση το καστανό το οποίο ξανοίγεται ενδιάμεσα ή κατά μήκος με τεχνικές ξανοίγματος ή βαφής. Ως αποτέλεσμα επιτυγχάνεται εντονότερο, πιο φωτεινό και λούστρινο αποτέλεσμα. Τα μαλλιά λάμπουν.

– Ο συνδυασμός των δύο χρωμάτων γίνεται σε όλο το μήκος των μαλλιών;
Ναι, το bronde είναι μία τεχνική η οποία εφαρμόζεται κατά μήκος των μαλλιών ξεκινώντας από τη ρίζα με τεχνικές βαφής λάμψης, ανοιχτές ή σκούρες και καταλήγοντας στις άκρες από σκουρότερο σε ανοιχτότερο ή το αντίθετο, πάντα μεταξύ καστανού και ξανθού. Η επιλογή του εκάστοτε τόνου ή απόχρωσης διαφέρει ανάλογα με το γούστο αλλά κυρίως με τον τύπο δέρματος και ματιών.

– Και ποια είναι ακριβώς η διαδικασία για το bronde;
Επιλέγοντας δύο ή ακόμα και περισσότερους τόνους ξεκινάμε από τη ρίζα και καταλήγουμε στην άκρη με διάφορες τεχνικές εφαρμογής είτε βάφοντας είτε ξανοίγοντας τα μαλλιά τόσο κάθετα οσο και παράλληλα στις τούφες, όχι αναλογικά αλλά τονίζοντας περισσότερο τον τόνο που θέλουμε να δώσουμε σα βασικό χαρακτηριστικό. Π.χ. μπορεί να έχουμε σκούρη βάση αλλά να κάνουμε περισσότερες ή φαρδύτερες λάμψεις κοντά στη ρίζα και πηγαίνοντας προς τις άκρες να γίνονται λεπτότερες και αλλά ακόμα πιο ανοιχτές.

– Είναι το bronde μια τάση που μπορούμε να δοκιμάσουμε και μόνες μας στο σπίτι ή καλό θα ήταν να μας το κάνει κάποιος hair colorist; Για ποιο λόγο;
Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται σωστότερα από κάποιον τεχνίτη και στη συνέχεια μπορεί η κάθε γυναίκα να συμπληρώνει τη ρίζα της για ορισμένο διάστημα έως ότου επαναλάβει την διαδικασία, καθ’ότι είναι δύσκολο να εφαρμόσουμε την όλη διαδικασία στα μαλλιά μας μόνη μας λόγω της πολυπλοκότητάς της.

– Το bronde ως τάση ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες ή τόνους δέρματος;
Η τεχνική αυτή ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες αλλάζοντας μόνο το κοντράστ για ομαλότερο αποτέλεσμα. Όσον αφορά την επιλογή εντάσεων του χρώματος και των αποχρώσεων, αυτές τις επιλέγουμε ανάλογα την επιδερμίδα μας. Οι σταρένιες επιδερμίδες εμπλέκονται καλύτερα με ζεστές αποχρώσεις ενώ οι λευκές επιδερμίδες με ψυχρότερες αποχρώσεις.

Bronde είναι και τα μαλλιά της Natalie Portman αλλά με επικρατέστερο χρώμα το καστανό!

– Σε ποια περίπτωση το bronde θεωρείται απαγορευτικό;
Το bronde ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες και δεν θεωρείται απαγορευτικό. Αντιθέτως είναι πολύ γοητευτική και ιδιαίτερη τεχνική! Σε περιπτώσεις, όμως μαύρων ή πάρα πολύ σκούρων μαλλιών και γενικότερα σε περιπτώσεις που θα χρειαστεί ξάνοιγμα θέλει ιδιαίτερη προσοχή, εφόσον είναι δυνατόν να κάνουμε τεχνικές αποχρωματισμού. Σε αυτή την περίπτωση η γνώμη ειδικού είναι απαραίτητη.

– Ποιες διάσημες έχουν bronde χρώμα μαλλιών;
Celebrities όπως το σούπερμοντελ Gisele Bundchen, η Miley Cyrus, η Jennifer Lopez, η Natalie Portman, η Sarah Jessica Parker και άλλες πολλές έχουν διαχρονικά φορέσει το bronde!

Το bronde δείχνει τέλειο και σε ατημέλητα μαλλιά…

…Αλλά και σε καλοχτενισμένα!

– Ποια χτενίσματα αναδεικνύουν το bronde;
Από τα πιο απλά χτενίσματα έως τα πιο σύνθετα σινιόν το bronde αναδεικνύει όλες τις πλευρές του. Φανταστείτε ένα απλό ίσιωμα όπου θα φαίνονται όλα τα επίπεδα του bronde, ένα σγουρό μαλλί όπου θα μοιάζει σα να πετάει λάμψεις, μία αλογοουρά όπου η βάση θα είναι σκούρη και η ίδια η αλογοουρά θα παιχνιδίζει με τις εκλάμψεις της ή και το αντίθετο, ή ακόμα ένα αυστηρό σινιόν όπου η κάθε καμπύλη του θα έχει και διαφορετικό χαρακτήρα.

– Τι διαφορά έχει η τεχνική του bronde από τις ξανθιές ανταύγεις στα καστανά μαλλιά ή το αντίθετο;
Είναι δύο τελείως διαφορετικές τεχνικές καθώς οι ανταύγειες είναι παράλληλες στη φορά των μαλλιών ενώ το bronde είναι και παράλληλη και κάθετη τεχνική. Στις ανταύγειες χωρίζουμε και βάφουμε τούφες από πάνω προς τα κάτω το ίδιο, ενώ στο bronde βάφουμε με διαφορετικότητα και σε επίπεδα.

– To bronde είναι μια τάση που μας έρχεται από κάποια άλλη δεκαετία ή είναι κάτι εντελώς καινούριο;
To Bronde αυτή τη στιγμή είναι η πιο hot τάση για τα μαλλιά. Οι νέα τεχνική bronde δεν έχει όρια καθώς αναδεικνύει πολύπλευρες διαστάσεις στα χαρακτηριστικά της γυναίκας αλλά κυρίως τις κάνει πιο λαμπερές με φυσικότητα. Είναι η πο glamorous και πολυδιάστατη τάση της 10ετίας!

Read More

And More