Fitness Resolutions! Οι ειδικοί του TLIFE θέτουν τους στόχους για τη νέα χρονιά

Το έθιμο (!) το λέει καθαρά. Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες κάθεσαι και κάνεις απολογισμούς. Τα υπέρ και τα κατά, τα σωστά και τα λάθος, αλλά και τα θέλω και τα δεν θέλω της χρονιάς που μας αποχαιρέτισε και εκείνης που μας υποδέχεται. Resolutions θαρρώ λέγονται σε άπταιστα ελληνικά!

Και μιας και εδώ μιλάμε για διατροφή και γυμναστική, τα Fitness Resolutions. Εσύ ποιες υποσχέσεις θα δώσεις στον εαυτό σου για τη νέα χρονιά; Τι θα ήθελες να αλλάξεις στον τρόπο διατροφής, στη γυμναστική και γενικότερα στον τρόπο ζωής σου; Θες λίγη βοήθεια;

Ζητήσαμε από τους πολύτιμους συνεργάτες μας, διαιτολόγους και γυμναστές, να μας δώσουν εκτός από μια ζεστή ευχή για το 2014 και μια μικρή συμβουλή. Οι άνθρωποι που όλο το χρόνο σε συμβούλευσαν μέσα από το TLIFE, σου δίνουν μια ιδεά για τους στόχους που πρέπει να βάλεις αυτή τη χρονιά και πώς θα τους πετύχεις…


Κάνε “κλικ” στο όνομα κάθε fitness συνεργάτη μας για να δεις περισσότερα άρθρα στα οποία σου δίνει μοναδικές συμβουλές και προτάσεις διατροφής, δίαιτας και γυμναστικής.

“Εύχομαι σε όλους ‘Καλές γιορτές’ και το καινούριο έτος να σε βρει με το σώμα που πάντα ονειρευόσουν. Αρκεί να ξεκινήσεις από τώρα. Και οποιαδήποτε αποτυχημένη προσπάθεια, άφησέ τη στο 2013”
Μάντη Περσάκη
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
Η ισορροπημένη διατροφή να γίνει καθημερινότητα, όπου θα αποφεύγονται τα ακραία διατροφικά σχήματα και οι δίαιτες μονοφαγίας. Η λύση βρίσκεται στο τρίπτυχο: ισορροπία, μέτρο, ποικιλία, όπου όλα τα τρόφιμα επιτρέπονται στη σωστή ποσότητα και συχνότητα”.
Γεωργία Καπώλη
MSc Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

“Εύχομαι σε όλες τις γυναικές που αγαπούν πραγματικά τον εαυτό τους, το 2014 να αποτελεί την καθοριστική χρονιά όπου ο προγραμματισμός των συχνών γευμάτων και της τακτικής προπόνησης να ολοκληρώνεται πάντα!!!! Και φυσικά οι αριθμοί 2014 ας συμβολίζουν:

2 κούπες πράσινο τσάι κάθε μέρα
0 γραμμάρια ζάχαρης
1 πολύχρωμη και θρεπτική σαλάτα λαχανικών καθημερινά &
4 φρεσκα φρούτα every day!

Be happy & Healthy!!!!”

Αναστασία Δ. Κόκκαλη
Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος
“Εύχομαι μια χρονιά γεμάτη από καλή διάθεση, χαρούμενες δραστηριότητες, βουτιές στα φρούτα, ξεκούραση στην αιώρα, πολλά γλυκά όνειρα. Φέτος ας είναι ο Χριστουγεννιάτικος προορισμός σας… το Καλοκαίρι!!!”
Νικόλαος Θυμιανίδης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Βsc
“Κάθε νέα χρονιά εκ φύσεως συνηθίζουμε να βάζουμε νέους στόχους. Το 2014 λοιπόν είναι μια καλή αφορμή να ψάξουμε τους λόγους που πρέπει να τρεφόμαστε σωστά και να έχουμε ένα υγιή οργανισμό και σώμα. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί, για τον καθένα όμως διαφέρουν. Βάζουμε λοιπόν στόχους που να έχουν πάντα ένα θετικό αντίκτυπο. Εύχομαι η αγάπη και η χαρά να φωλιάσει στις καρδιές σας και να τις ζεστάνει, προσθέτοντας μια νότα ευτυχίας στη δύσκολη καθημερινότητα αυτής της εποχής! Χρόνια Πολλά!!”
Διονύσης-Άδωνις Πάνος
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

“Το κλειδί στη γυμναστική είναι η ποικιλία στο πρόγραμμα και η στοχευμένη προπόνηση. Προτιμώ 30′ λεπτά έντονης προπόνησης από το να τριγυρνώ άσκοπα στους χώρους του γυμναστηρίου για ώρες. Το πολύ δεν σημαίνει πάντα πως είναι και καλό. Γυμνάσου έξυπνα και δες αποτελέσματα!!!
Καλή Χρονιά”
Επαμεινώντας Κώνστας
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

“Εύχομαι το 2014 να είσαι πιο επιμελής μαθήτρια στο μάθημα της διατροφής, να παίρνεις «Άριστα» στο διαιτολόγιό σου, να καθιερώσεις τη λήψη πρωινού γεύματος και την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών καθημερινά, να φροντίζεις για την καλή υδάτωση του οργανισμού σου, να φροντίζεις για την καλή υγεία του δέρματός σου καταναλώνοντας αντιοξειδωτικές τροφές και να εντάξεις επιτέλους κάποια μορφή φυσικής δραστηριότητας, προκειμένου να έχεις ευεξία!!!”
Ελένη Σολωμού
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, BSc

“Τόσο η επιθυμία για να θέσουμε έναν στόχο ο οποίος θα αφορά στη διατροφή μας, όσο και η επίτευξη του, αποτελούν ένα δύσκολο κομμάτι και σαφώς θέλει αστείρευτη δύναμη. Το πιο δύσκολο σημείο, είναι η αρχή – η επιθυμία για να θέσουμε τον στόχο. Σκεφθείτε, τι αξίζει για εσάς και ΓΙΑΤΙ θέλετε να θέσετε τον στόχο ΣΑΣ. Όταν είστε σίγουρες για τα κέρδη του στόχου, τότε στηριχθείτε μόνο στον εαυτό σας και στην επικοινωνία σας με τον διαιτολόγο σας. Μην περιμένετε βοήθεια από τρίτο πρόσωπο όσο και οικείο να είναι προς εσάς. Μόνες σας θα χαρείτε την επίτευξη του στόχου σας. Προσφέρετε ένα δώρο για τον εαυτό σας και είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχετε κάνει!

Τέλος, να θυμάστε όταν θα είστε ένα βήμα να υποκύψετε στους διατροφικούς πειρασμούς – να σκέφτεστε ότι αυτοί είναι οι οποίοι μας πήγανε πίσω- μην το επιτρέψετε στον εαυτό σας το πίσω-γύρισμα!”

Νίκος Κριαράς
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

“Το μυστικό στην αποτελεσματική ρύθμιση του σωματικού βάρους και της υγείας είναι η ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία από όλες τις ομάδες τροφίμων και με σύνεση στην κατανάλωση τους. Τρίπτυχο: Ποικιλία-Μέτρο-Ισορροπία. Καλές γιορτές!!!!”
Έλενα Περλεπέ
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Bsc

“Ένας από τους στόχους που πρέπει να θέσουμε για τον καινούριο χρόνο είναι η βελτίωση της διατροφής μας. Η Σωστή διατροφή θα μας χαρίσει μια νέα χρονιά γεμάτη υγεία και ευεξία. Καλή χρονιά!”
Νικόλ Τσιάνη
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος BSc

“Βάλτε γεύση στα πιάτα σας! Ένα ισορροπημένο και γευστικό πιάτο είναι πάντα πιο δελεαστικό και καταναλώνεται πιο ευχάριστα! Καλή και γευστική Πρωτοχρονιά!!!”
Γιούλη Φραγκιαδουλάκη
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Bsc

“Με τη έναρξη του νέου έτους ξεκινά η βελτίωση της υγείας μας! Καταναλώνουμε καθημερινά πρωινό γεύμα, αυξάνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά και μειώνουμε τη ζάχαρη! Γιατί… ένας υγιής οργανισμός τα καταφέρνει καλύτερα! Καλή χρονιά!”
Αθηνά Ρούντου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

“Εύχομαι το αποτύπωμα του 2014 να είναι αυτό της ολοένα και αυξανόμενης ένταξης των ανθρώπων στη σωστή διατροφή έτσι ώστε αυτή να μπει στη καθημερινότητα του κάθε ατόμου! Και μην ξεχνάτε ότι: η Μεσογειακή Διατροφή μπορεί να γίνει ασπίδα τόσο του σώματος, όσο και της ψυχής μας!”
Βαλασία Τοκμακίδου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

Read More

And More