Νίκος Μάνεσης: “Ο μισθός μου έχει μειωθεί στο μισό”!

Ο Νίκος Μάνεσης είναι από τους δημοσιογράφους που δεν μπορούν να μένουν στο γραφείο. Γι’αυτό και προτίμησε να κάνει μια “ρεπορταζιακή” εκπομπή έτσι ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στους ανθρώπους. Ο ίδιος μίλησε στο περιοδικό People και αποκάλυψε αλήθειες για την προσωπική και επαγγελματική του ζωή, αλλά και το πόσο κατακόρυφα έχει πέσει πια ο μισθός του!

Τα τελευταία χρόνια οι δηµοσιογράφοι είναι λίγο στο στόχαστρο. Εσύ πώς νιώθεις για αυτό;
Κοίτα, εγώ δεν παίρνω φακελάκια, ούτε θα βρείτε στα χρόνια της µεγάλης διασηµότητας να έχω κάνει διαφηµίσεις στα κανάλια, παρόλο που δέχτηκα προτάσεις, ούτε θα µου βρείτε φοροδιαφυγή. Άρα δικαιούµαι να µιλώ. Θα µπορούσα να είχα λύσει το οικονοµικό µου πρόβληµα, αλλά δεν το έχω λύσει.

Δηλαδή, δεν είσαι από τους καλοπληρωµένους παρουσιαστές;
Μην πω ψέµατα, ήµουν. Βέβαια, έπαιρνα το ένα δέκατο από αυτό που παίρνουν οι διάσηµοι. Τώραείµαι στο 50% των χρηµάτων που έπαιρνα και µε το που παίρνω το µισθό, τον καταθέτω στην εφορία. Αυτός είναι ένας πόνος που βιώνει κάθε Έλληνας σήµερα, αλλά δεν παραπονιέµαι καθόλου, πολεµάµε και προχωράµε. Ναι, κάποτε ήµουν κι εγώ καλοπληρωµένος.

Η ζωή δύο παντρεμένων δημοσιογράφων

/

Ο Νίκος Μάνεσης είναι παντρεμένος με την επίσης δημοσιοφράφο στο επάγγελμα, Φαίη Μαυραγάνη ενώ μαζί έχουν και δύο παιδιά.

– Πώς είναι η ζωή στο σπίτι με δύο δημοσιογράφους;
Είναι ευκολότερο με το να ήμουν με μια γυναίκα που δούλευε ως δημόσιος υπάλληλος. Τη δουλειά μου δεν μπορεί να την αντέξει νορμάλ άνθρωπος. Βλεπόμαστε σπανίως και τρέχουμε όλη μέρα. Η Φαίη κάνει καθημερινή εκπομπή, το βράδυ πρέπει να είμαστε με τα παιδιά κι εγώ αυτή την περίοδο είμαι φευγάτος.

– ‘Εχεις διακρίνει στα παιδιά σου το δημοσιογραφικό μικρόβιο;
Έχουν το μικρόβιο αλλά δεν τους το έχω καλλιεργήσει. Μάλιστα κάνουν εικονικές εκπομπές. Εύχομαι να μην γίνουν δημοσιογράφοι!”.

Read More

And More