Καθηγητής εκβίαζε τους φοιτητές του για να τον ψηφίσουν!

Ένας καθηγητής της ιατρικής σχολήςς του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, εκβίαζε τους φοιτητές του πως αν δεν τον ψήφιζαν στις προεδρικές εκλογές, θα τους έβαζε χαμηλό βαθμό στην εξεταστική.

Και το θράσος του δεν σταματούσε εκεί. Τους απειλούσε επίσης πως αν δεν εκλεγεί, θα δυσαρεστηθούν κι άλλοι καθηγητές και θα τους τιμωρήσουν με τον ίδιο τρόπο.

Οι φοιτητές κατήγγειλαν το γεγονός. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς υποστήριξαν πως τα μαθήματα των συγκεκριμένων καθηγητών ήταν καίρια για το πτυχίο τους, επομένως ο εκβιασμός που τους έθετε ήταν δίκοπο μαχαίρι.

Οι καταγγελίες των παιδιών, οι οποίες αφορούν τις προεδρικές εκλογές της ιατρικής σχολής για το 2007, κατατέθηκαν στις απερχόμενες πρυτανικές αρχές οι οποίες μετά από ΕΔΕ, διαπίστωσαν ότι όντως, οι καταγγελίες ευσταθούν!

Τελικά, από την 1η Σεπτεμβρίου ο καθηγητής μπήκε σε τρίμηνη παύση από τα διδακτικά, ερευνητικά και διοικητικά του καθήκοντα, με τις ανάλογες οικονομικές επιπτώσεις, με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού ΑΕΙ.

Read More

And More