Βροχή από μολότοφ στη δεύτερη πορεία για τη μνήμη του Αλέξη

Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που ο 16χρονος Αλέξης έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες του αστυνομικού Κορκονέα. Η δολοφονία του ξεσήκωσε την νεολαία με ένα πρωτόγνωρο τρόπο…

Τα επεισόδια όμως είναι οι πρωταγωνιστές της σημερινής ημέρας, αφού και στην δεύτερη πορεία ξεκίνησαν να πέφτουν βροχή οι βόμβες μολότοφ και οι πέτρες. Μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη άρχισε ένας νέος πετροπόλεμος που συνεχίστηκε για αρκετή ώρα στους δρόμους του κέντρου.

Όλες οι εξελίξεις εδώ

Διάβασε τι έγινε νωρίτερα

14 τραυματίες, 9 συλλήψεις και 6 προασαγωγές


Για ακόμη μια φορά, ανάμεσα σε εκείνους που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη ενός παιδιού που έχασε εντελώς άδικά και απροσδόκητα τη ζωή του, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, ήταν κι εκείνοι που προσπάθησαν να αμαυρώσουν τη μαθητική πορεία. Επεισόδια υπάρχουν και σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Μικρή ομάδα νεαρών προκαλεί επεισόδια μπροστά στην Πανεπιστημίου. Σπάνε τηλεφωνικούς θαλάμους, στάσεις λεωφορείων και ότι βρίσκουν στο διάβα τους…

Ο χώρος μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη θυμίζει πεδίο μάχης. Το ίδιο και όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Νεαροί σπάνε τα μάρμαρα από τα σκαλιά για να βρουν… πολεμοφόδια στον “πόλεμο” κατά των ΜΑΤ, ενώ οι Αστυνομικοί φαίνεται να επιλέγουν αμυντική στάση και “απαντούν” με χρήση χημικών. Ξηλώνουν από παγκάκια μέχρι υδροροές!

Όλο το… παιχνίδι “παίχτηκε” στο τρίγωνο Αμαλίας, Γεωργίου Α’ και πλατείας Συντάγματος. Όταν τα ΜΑΤ υποχωρούν, βγαίνουν οι αντεξουσιαστές. Κανονικός κλεφτοπόμενος δηλαδή…

Κάποιοι είδαν μια διμοιρία των ΜΑΤ να στέκεται στη συμβολή της Εδουάρδου Λο με την Πανεπιστημίου. Και θεώρησαν… σωστό να πετάξουν στους αστυνομικούς νεράτζια. Η “απάντηση” ήταν η περιορισμένη χρήση χημικών. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Πέταξαν νεράτζια και πέτρες στο Α.Τ. Χαλανδρίου
Λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι, ομάδα μαθητών βρέθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα του Χαλανδρίου, πέταξαν νεράτζια, μπουκάλια με νερό και πέτρες στο κτίριο, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να… ταμπουρωθούν μέσα στο τμήμα.

Το επεισόδιο έληξε άμεσα.

Ένταση υπήρξε και στις πορείες που έγιναν νωρίτερα τόσο στο Ηράκλειο όσο και στη Θεσσαλονίκη, όπου διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα.

Αρχή με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Περίπου 600 μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια για να πάρουν μέρος στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στη μνήμη του Αλέξη.


Read More

And More