Λιτά… Χριστούγεννα στην Αθήνα. Με αποδοκιμασίες η έναρξη των γιορτών στο Σύνταγμα. Βίντεο

Το απόγευμα της Παρασκευής το TLIFE βρέθηκε στην εκδήλωση για τη φωταγώγηση του δέντρου στην πλατεία Συντάγματος. Η γιορτή ξεκίνησε με ομιλία του Δημάρχου Αθηναίων, Γίωργου Καμίνη, ο οποίος τόνισε ότι στις φετινές γιορτές πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα παιδιά, μιας και ήταν εκείνα που στόλισαν το κέντρο της Αθήνας

”Είναι τα μόνα που δεν φταίνε για τα όσα περνάμε και έχουν περισσότερο από κάθε άλλον, δικαίωμα στη χαρά της γιορτής. Έχουν δικαίωμα σε μια πόλη φιλική, φιλόξενη, στο ύψος του ανθρώπου”, είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, έκανε λόγο για την λιτότητα και για τα λιγοστά χρήματα που δαπανήθηκαν για την εκδήλωση, ενώ με την αντίστροφη μέτρησή του άναψαν τα φώτα. Στην συνέχεια έκανε την εμφάνιση του το συγκρότημα ”Big Band” με ένα πλούσιο πρόγραμμα JAZZ που διασκέδασε τον κόσμο.

Να σημειωθεί ότι φέτος η φωταγώγηση και ο στλισμός αυτός κόστισαν 200.000 ευρώ σε αντίθεση με άλλες χρονιές που ξοδεύονταν εκατομμύρια. Τα φετινά Χριστούγεννα, λοιπόν, είναι ακόμα πιο λιτά σε σύγκριση με πέρσι -είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα, που λόγω κρίσης δεν στόλισε δέντρο- κάτι που επιβεβαιώνει το ρητό… κάθε πέρσι και καλύτερα!

Ο ”οικολογικός” στολισμός με αντικείμενα που έφτιαξαν μικροί μαθητές, αποτελούνταν από ανακυκλώσημα υλικά. Η παρουσία του κόσμου ήταν ελάχιστη και μάλιστα η έναρξη των γιορτών στην πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε με αποδοκιμασίες του.

Οι πολίτες είχαν χάσει το κέφι αλλά και το χαμόγελο τους, και αφορμή δεν είναι άλλη από την οικονομική κατάσταση και τα σκληρά μέτρα. Δεν έλειψαν επίσης, τα παρατράγουδα από ομάδα αγανακτισμένων, που διαμαρτυρήθηκαν τραγουδώντας!

Οι περισσότεροι ήταν άνεργοι γονείς, δεν δημιούργησαν το παραμικρό επεισόδιο, απλά τραγουδούσαν τα δικά τους κάλαντα…

Τρίγωνα κάλαντα
σκόρπισαν παντού
βόμβες κρότου χημικά
του καλού καιρού…

Τρίγωνα κάλαντα
πλατείες και στενά
γεμίζουν αγανάκτηση
για όλα τα δεινά

Άστρο φωτεινό
θα βγει γιορτινό
μόνο σα γλυτώσουμε
απ’ το συρφετό

Όλοι με χαρά
ενότητα καρδιά
δε θα σας ψηφίσουμε
εδώ ποτέ ξανά! Ε!

Μια χαλαρή εκδήλωση όπως αρμόζει στην διάθεση μας… Καλά Χριστούγεννα !

Δες τα βίντεο του TLIFE:

Ρεπορτάζ Κωνσταντίνος Σπαντιδάκης

Read More

And More