Η γυναίκα πίσω από τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο

Όλοι ξέρουμε ποιος είναι πλέον ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ! Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα των ημερών αφού η θητεία του ως υπουργός Οικονομικών ήταν στην πιο κρίσιμη περίοδο για την χώρα. Ο ίδιος γεννημένος στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης από μία λαϊκή οικογένεια ακολούθησε μια λαμπρή πορεία. Ο κανόνας όμως που λέει όμως ότι πίσω από κάθε σπουδαίο άνδρα κρύβεται μία ακόμα σπουδαιότερη γυναίκα, φαίνεται πως ισχύει και εδώ.

Ο κος Βενιζέλος είναι παντρεμένος από το 1981 με την Βασιλική Μπακατσέλου και έχουν αποκτήσει μαζί μία κόρη, την Ελβίνα. Η κόρη και η σύζυγός του τον συνόδευσαν στο εκλογικό κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου ψήφισαν οικογενειακώς για τη εκλογή του νέου προέδρου του κινήματος.

Ποια είναι η γυναίκα πίσω από τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Η Λίλα Μπακατσέλου στέκεται πάντα στο πλευρό του συζύγου της με διακριτικότητα και επίγνωση για το πως πρέπει να λειτουργεί με τα ΜΜΕ. Η Λίλα είναι η γυναίκα της ζωής του και όλα αυτά τα χρόνια η πιο πιστή του οπαδός!

Η ίδια έχει θέσει ως προτεραιότητα την οικογένειά της. Μια δεμένη οικογένεια, που μέχρι τώρα η ζωή της ήταν καλά προφυλαγμένη από τα φώτα της δημοσιότητας. Το ζευγάρι προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους χωρίς όμως να στερείται ευτυχισμένες οικογενειακές και προσωπικές στιγμές.

Η Λίλα είναι κόρη γνωστής κεντρώας και εύπορης οικογένειας της βόρειας Ελλάδας με παράδοση στην πολιτική. Η οικογένεια της συζύγου του Ευάγγελου Βενιζέλου ανήκει πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία.

Ο πατέρας της Απόστολος, ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση ειδών υγιεινής. Κατά την διάρκεια της κατοχής συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση, όπου και τραυματίστηκε, κάτι για το οποίο τιμήθηκε από την Πολιτεία με το Μετάλλιο Εθνικής Αντίστασης. Υπήρξε επίσης αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης.

Αδελφή τού προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Μπακατσέλου ο οποίος είναι πρόεδρος της ΔΕΘ και αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Υιοι ∆. Μπακατσέλου.

Ο θείος της, Αλέξανδρος Μπακατσέλος, ασχολείται με επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ιδρυτής και πρόεδρος της Πυραμίς Μεταλλουργία, ιδρυτής και αντιπρόεδρος της Εγνατία Τράπεζα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κτηματικής εταιρίας “Δελφίνι ΑΕ”, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρίας “Δελφίνι ΙΙ ΑΕ” και διευθύνων σύμβουλος της Εκδοτική Βορείου Ελλάδος

Η εταιρεία εκδίδει τον “Αγγελιοφόρο”, το περιοδικό Close UP και έχει στην ιδιοκτησία της τον “Φίλιππο”, το μεγαλύτερο τυπογραφείο των Βαλκανίων, στο Κιλκίς. Ο ίδιος δεν κρύβει τις στενές του σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Η Λίλα, με πτυχίο Νομικής από το ΑΠΘ, εργάζεται και έχει καταξιωθεί ως δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, με δικό της δικηγορικό γραφείο. Παράλληλα, ασχολείται με αφοσίωση και έχει κάνει σπουδαίο έργο στον εθελοντισμό. Μάλιστα, έχει βραβευτεί αρκετές φορές γι’ αυτό από τη θέση της Πρόεδρου της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης.

Ο έρωτας γεννήθηκε στο αμφιθέατρο της Νομικής

Ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος! Η γνωριμία τους έγινε στα τέλη του 1975, στο σπίτι του σημερινού διευθυντή της εφημερίδας «Τα Νέα» Χρήστου Μεμή, σε μια πάροδο της Βασιλίσσης Όλγας στην περιοχή Φάληρο.

Ο Βαγγέλης ήταν τότε δευτεροετής φοιτητής στο ΑΠΘ και η Λίλα μόλις είχε μπει στο πανεπιστήμιο. Του ζητά μια πληροφορία και σπεύδει να τη βοηθήσει, γοητεύοντας τη νεαρή φοιτήτρια με τη ρητορική του δεινότητα και το μυαλό του, που ήταν πάντα ένα από τα δυνατά του όπλα.

Το 1978 ο κος Βενιζέλος παίρνει το πτυχίο του και φεύγει για να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Η Λίλα τον ακολουθεί τον αμέσως επόμενο χρόνο αφού ολοκλήρωσε τις δικές της σπουδές.

Η ζωή τους στην πόλη του Φωτός τους δένει ακόμη περισσότερο. Μια σχέση δημιουργική που ωφελεί και τους δύο, δοκιμασμένη στα δύσκολα και σταθερή που τους οδηγεί χωρίς επιφυλάξεις στο επόμενο βήμα.

Στις 26 Ιουνίου του 1981 ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας με κουμπάρο τον Δημήτρη Τσάτσο. Στη συνέχεια μετακομίζουν στο πατρικό σπίτι της οικογένειας Μπακατσέλου, ένα άνετο και απλό διαμέρισμα, όπου ζουν μέχρι τώρα. Η Λίλα ρίχνεται στη μάχιμη δικηγορία και ο ίδιος ακολουθεί την καριέρα που όλοι ξέρουμε…

Το who is who του 4ου προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Διαβάζουν, πηγαίνουν κινηματογράφο, κατεβαίνουν όποτε βρίσκουν χρόνο στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, ενώ παράλληλα εξακολουθούν να διατηρούν στενές σχέσεις με το Παρίσι. Από το 1993 που ο καθηγητής Βενιζέλος μπαίνει ενεργά στην πολιτική μέχρι σήμερα, βρίσκεται το μεγαλύτερο διάστημα στην Αθήνα.



Η κόρη τους δίνει νόημα στη ζωή τους

Η πραγματική ευτυχία όμως για τους δύο έρχεται με τη γέννηση της μονάκριβης κόρης του Ελβίνας το 1988. Η Ελβίνα φέτος πέρασε από τις πρώτες στο ίδιο Πανεπιστήμιο που σπούδασαν οι γονείς της. Όταν η κόρη του ορκίστηκε, ο κος Βενιζέλος με δυσκολία έκρυβε την συγκίνηση του!

Η Ελβίνα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από την οικογενειακή παράδοση! Σήμερα, κάνει την πρακτική της εξάσκηση στο γραφείο του Προέδρου του δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών κοινοτήτων, στο Λουξεμβούργο, Βασίλη Σκουρή, του στενότερου ίσως φίλου του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Read More

And More