Ελένη Κρίτα:” Δεν αισθάνομαι ότι μεγάλωσα επειδή έγινα γιαγιά”

H Ελένη Κρίτα μίλησε στο περιοδικό ΟΚ! για τη συμμετοχή της στην παράσταση,” Μια τρελή,τρελή σαραντάρα” που ανεβαίνει στο Θέατρο Μικρό Παλλάς και για την δυόμιση ετών εγγονή της, Φλώρα Εμιρζά!

Φέτος τον χειμώνα στο θέατρο θα υποδύεσαι την αδελφή της Τζένης (σ.σ Βίκυ Σταυροπούλου) που δεν εγκρίνει καθόλου τον συντροφο της. Έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο στην προσωπική σου ζωή;

Πάντα διαφωνούσε η οικογένεια μου με τις σχέσεις μου! Την πρώτη μου σχέση δεν τόλμησα καν να την εμφανίσω σπίτι, γιατί είχαμε αρκετά μεγάλη διαφορά ηλικίας και ήξερα ότι θα είχαν αντίρρηση. Αργότερα, όταν γνώρισα τον πρώτο μου άντρα που ήταν και ο πατέρας του παιδιού μου, η μητέρα μου μου έλεγε:”Τι δουλειά έχεις εσύ με αυτόν;” γιατί δεν είχε ακόμα πάρει διαζύγιο από τον προηγούμενο γάμο του και αυτό για εκείνη ήταν αδιανόητο. Και με τον Μίμη είχε διάφορες ενστάσεις και πάντα παραπονιόταν: Γιατί δεν βρίσκεις έναν επιστήμονα και μπλέκεις όλο με καλλιτέχνες; Στην πορεία, όταν τους γνώριζε καλύτερα, τους συμπαθούσε, αλλά καμία από τις επιλογές μου δεν τη βρήκε σύμφωνη και πιστεύω ότι ακόμα και τώρα αν τη ρωτήσει κάποιος θα πει: Έγω είχα άλλα όνειρα για την Ελένη (Γελάει)

Πως αντέδρασες όταν σου ανακοίνωσε ο γιος σου ότι θα γίνεις γιαγιά;

Στην αρχή ταράχτηκα. Επειδή ήταν πολύ μικρός, αγχώθηκα αν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στον ρόλο του πατέρα. Ένα παιδί έχει τρομερές ευθύνες και επειδή ως άνθρωπος φέρνω πάντα πρώτα στο μυαλό το προβλήμα, τρομοκρατήθηκα. Θυμάμαι με είχε πάρει τηλέφωνο από τις Κάννες που είχε πάει για το Φεστιβάλ και εκεί που μου διηγιόταν που είχε πάει και ποια μέρη είχε επισκεφθεί, μου λέει: “Ξέρεις, περιμένουμε διάδοχο.” Δεν μπορούσα να πιστέψω στα αφτιά μου! Με κοροιδεύεις; του λέω.” Όχι, όχι” μου απαντάει: Σιγουρευτήκαμε χτες και σε εννέα μήνες θα γίνουμε γονείς. Να είστε καλά του λέω και του κλείνω το τηλέφωνο. Ήθελα να μιλήσω με κάποιον για να μοιραστώ το νέο και πραγματικά επικοινώνησα αμέσως με μια φίλη μου, η οποία βεβαίως με ηρέμησε. Όταν κατάλαβα ότι είχε δίκιο τον ξαναπήρα τηλέφωνο, γιατί ένιωθα τρομερά άσχημα που είχα αντιδράσει έτσι και του είπα:” Αν είσαι εσύ ευτυχισμένος, είμαι και εγώ”

Πως αντέδρασες όταν άκουγες την εγγονή σου να σε φωνάζει γιαγιά;

Στην αρχή με φώναζε “Ελένη” μου και τώρα “γιαγιά” . Μου αρέσουν και τα δύο πάρα πολύ!

Αισθάνεσαι ότι ο τίτλος της γιαγιάς περιορίζει την γοητεία σου;
Όχι καθόλου. Δεν αισθάνομαι ότι μεγάλωσα επειδή έγινα γιαγιά! Και η Ορνέλα Μούτι έγινε πολύ μικρή γιαγιά και δεν έπαψε ποτέ να είναι μια πολύ γοητευτική γυναίκα. Δεν είναι ευχάριστο να μεγαλώνεις, αλλά τελικά στη μάχη με τον χρόνο δεν βγήκε ποτέ κανένας νικητής!

Διάβασε περισσότερα στο ΟΚ! που κυκλοφορεί!

Read More

And More