Πώς να κουρεύομαι για να μακρύνουν τα μαλλιά μου; Ποια τα must haircuts; Ο Ν. Αλεξίου απαντά!

Θα σου δώσω μια εικόνα: έχεις κλείσει ραντεβού με το κομμωτήριο, ζητάς ένα πολύ συγκεκριμένο haircut στα μαλλιά σου, έχεις και μια φοβία αν επισκέπτεσαι το συγκεκριμένο κομμωτήριο πρώτη φορά, εμπιστεύεσαι τον κομμωτή και τελικά αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη σου σε κάνει να θέλεις να βάλεις τα κλάματα. Σε κάποιες, μάλιστα, έχει συμβεί κιόλας. Ξέρω να κανα-δυο φίλες μου και μια εμένα!

Και κάπως έτσι, έφτασα να έχω με τα μαλλιά μου εμμονική σχέση, να μην επιτρέπω σε κανένα ψαλίδι να μου τα ακουμπήσει και τελικά να έχω αποκτήσει το σύνδρομο της Ραπουνζέλ. Όχι από πεποίθηση! Από φόβο! Όπως καταλαβαίνεις το να με πείσει κάποιος να με κουρέψει είναι σχεδόν μάταιο. Εκτός, φυσικά, αν πρόκειται για έναν επιτυχημένο hair stylist, από το κομμωτήριο του οποίου έχουν περάσει πολλές ελληνίδες celebs όπως Σίσσυ Φειδά, Μπέττυ Μαγγίρα αλλά και η Δέσποινα Βανδή (κάνοντας Like στο fanpage του Niko Niko θα δεις κι άλλα ονόματα!).

Ο Νίκος Αλεξίου από το κομμωτήριο Niko Niko εκτός από επιτυχημένος hair stylist έχει μια βασική φιλοσοφία που μας εκφράζει όλες: “Δεν αρκεί ένας hair stylist να έχει ταλέντο. Πρέπει να ξέρει να ακούει και την γυναίκα που κάθεται απέναντί του και μαζί να αποφασίσουν το κούρεμα που θα την αναδείξει!”. Αυτό ακριβώς έκανε και στα δικά μου μαλλιά. Το αποτέλεσμα; Το βλέπεις στα κομπλιμέντα που εισπράττεις μετά. Και δεν ήταν λίγα!

Μy experience!

Έχω διανύσει ήδη δύο εβδομάδες με αυτό το haircut από τα μαγικά ψαλίδια του Νίκου Αλεξίου και κάθε μέρα ακούω ένα σχόλιο για το κούρεμα μου. Μερικά γρήγορα info για τα μυστικά που είχαν αυτό το αποτέλεσμα: Ο Νίκος Αλεξίου κουρεύει σε καρέκλες Porsche (απολαμβάνεις ένα αναπαυτικό κούρεμα!) με ψαλίδια αξίας 1500 ευρώ (με πληροφόρησε ότι τόσο κοστίζει ένα σωστό ψαλίδι!). Πριν ξεκινήσει το κούρεμα έβαλε στα μαλλιά μου δύο σταγόνες Elixir Ultime για λείανση και έκανε τις σχετικές διορθώσεις σε όλη την διάρκεια με αυτό το μαγικό προϊόν. Ήταν η πρώτη φορά που κουρεύτηκα α) χρησιμοποιώντας το μαγικό ελιξήριο της Kérastase και β) είχα στεγνά μαλλιά! “Μου αρέσει να κουρεύω με στεγνά μαλλιά για να βλέπω ακριβώς την φόρμα και το σχήμα που παίρνουν τα μαλλιά σε όλη την διάρκεια”, μου είπε ο hair stylist Νίκος Αλεξίου στου οποίου τα χέρια έχουν αφεθεί πολλές διάσημες! Και μπορεί εγώ να μην ανήκω σε αυτή την “κάστα” αλλά αυτή τελικά είναι και η επιτυχία ενός επαγγελματία: να σε κάνει να νιώθεις star!

Τι συμβαίνει όταν μένεις απόλυτα ικανοποιημένη από τον κομμωτή σου; Αν με ρωτάς, του παίρνεις συνέντευξη!
Το προνόμιο ενός καλού κουρέματος δεν είναι μόνο δικό μου! Ζήτησα από τον Νίκο Αλεξίου να μου δώσει μερικά βασικά tips για να μπορείς κι εσύ να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα. Ορίστε!

Τα haircuts που είναι hot τώρα!
Πλέον έχουμε περάσει σε μια εποχή που βλέπουμε ντεγκρανταρίσματα. Τα μαλλιά δεν έχουν ενιαίο μήκος και πρέπει να είναι υγιή και λαμπερά. Αυτό γίνεται με τις σωστές μάσκες, προϊόντα ενυδάτωσης και το ελιξήριο μαλλιών Elixir Ultime από την Kérastase.

Oβάλ, στρογγυλό, μακρόστενο. Τι χτένισμα ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου;
“Για να έχουμε ένα τέλειο κούρεμα πρέπει να λαμβάνουμε πολλά πράγματα υπόψιν μας. Την ηλικία της γυναίκας, το στιλ της, το σχήμα του προσώπου της επίσης που είναι ένα από τα βασικότερα”, λέει ο Νίκος Αλεξίου. Πιο αναλυτικά:
– Οι γυναίκες με στρογγυλό πρόσωπο θα πρέπει να επιλέγουν χτενίσματα που δίνουν όγκο στην κορυφή των μαλλιών. Έτσι, δίνουμε μια πιο μακρόστενη αίσθηση στο πρόσωπό μας.
– Τα οβάλ πρόσωπα μπορούν να παίξουν με πολλά χτενίσματα.
– Οι γυναίκες με μακρόστενο πρόσωπο καλό θα ήταν να επιλέξουν ένα φιλάρισμα στο περίγραμμα του προσώπου και ίσως κάποιες αφέλειες. Έτσι θα μειωθεί η απόσταση από το μέτωπο μέχρι το πηγούνι.

Θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου; Έχουμε tips για το κούρεμα
“Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες οι οποίες θέλουν να μακρύνουν τα μαλλιά τους είναι ότι μειώνουν τις επισκέψεις τους στο κομμωτήριο. Πρέπει να γίνεται το αντίθετο: να κλείνουν ραντεβού ανά δύο με τρεις μήνες έτσι ώστε να δυναμώνουν τα μαλλιά τους. Επίσης, πρέπει να αποφεύγουν τα άνισα μήκη και τις μύτες έτσι ώστε να μεγαλώνουν τα μαλλιά σε ένα μήκος.

Tips για να αποκτήσεις το τέλειο κούρεμα από τον Νίκο Αλεξίου
– Αν δεις μια κοπέλα στο δρόμο της οποίας το κούρεμα σου αρέσει, ρώτησέ την που κουρεύεται. Δεν υπάρχει καλύτερη εγγύηση για να έχεις κι εσύ ένα τέλειο κούρεμα.
– Πήγαινε στο κομμωτήριο όπως θα ντυνόσουν καθημερινά. Αν ντύνεσαι με φόρμες, πήγαινε με φόρμες! Αν ντύνεσαι με high heels πήγαινε έτσι. Ο κομμωτής σου πρέπει να γνωρίζει το στιλ σου.
– Ανάμεσα σε εσένα και τον κομμωτή σου πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη! Συζητήστε και αποφασίστε μαζί το κούρεμά σου. Σε κάθε περίπτωση, βεβαιώσου ότι σε ακούει!

Read More

And More