Φαντασμαγορικό σόου για τα 864 χρόνια της Μόσχας!

Τα 864 χρόνια από την ίδρυσή της γιορτάζει αυτές τις ημέρες η Μόσχα και οι εορτασμοί κορυφώθηκαν με ένα σόου πυροτεχνημάτων γύρω από το πανεπιστήμιο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Περισσότεροι από 6.000 βετεράνοι του πολέμου, εκπρόσωποι από όλες τις περιοχές της χώρας, η πολιτική ηγεσία της Ρωσίας καθώς και εκατοντάδες χιλιάδες Μοσχοβίτες παρακολούθησαν γιορτές σε πολλά σημεία της πόλης αυτής των 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων που περελάμβαναν κονσέρτα από διάσημες ορχήστρες, εμφάνιση των μπαλέτων Μπολσόι, απαγγελίες ποίησης στα πάρκα αλλά και ειδικές αναφορές στον πρίγκιπα Γιούρι Ντολγκορούκι, ο οποίος το 1147 αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην πόλη και λίγο αργότερα έδωσε εντολή για την κατασκευή ενός ξύλινου τοίχου που ονομάστηκε Κρεμλίνο.
Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ανακοίνωσε ότι η οικονομία της ρωσικής πρωτεύουσας έχει ξεπεράσει την κρίση και πως τώρα παρουσιάζει ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Επίσης ανήγγειλε την έναρξη νέων οικιστικών προγραμμάτων που θα επεκτείνουν τα όρια της πόλης.

Δες το βίντεο στο Newsit.gr

Read More

And More