Όλα όσα έδειξαν οι μεγάλοι οίκοι στο Paris Fashion Week για τον επόμενο χειμώνα!

Μπορεί η Άνοιξη να μπήκε και εμείς να ξεμυαλιζόμαστε σιγά σιγά με τα ανάλαφρα ρούχα και τα έντονα χρώματα αλλά η μόδα θέλει να μας κρατάει σε εγρήγορση δείχνοντάς μας ήδη τις τάσεις του επόμενου χειμώνα. Το ταξίδι της μόδας ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Μιλάνο και στο Παρίσι έριξε την αυλαία του με τις νέες γραμμές, τα σχέδια, τα υφάσματα, τα σχήματα, τα αξεσουάρ και τα πανωφόρια που έρχονται να δημιουργούν ήδη το ύφος και την αισθητική που όλες οι fashionistas θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Η μόδα μέσα από την μητρόπολη του chic ντυσίματος και των πιο ιστορικών οίκων είναι γεγονός και αξίζει να δεις τι θα φορεθεί την ερχόμενη σεζόν.

Balmain
/
Έντονη επιρροή από τη δεκαετία του ’80. Ο οίκος συνεχίζει το περσινό του ύφος με ρούχα που έχουν κοινό τους στοιχείο τις μεταλλικές αποχρώσεις. Το χρυσό και το ασήμι στα ρούχα και στα αξεσουάρ κυριαρχεί ενώ η γεωμετρικότητα εκφράζεται μέσα από έντονους ώμους, με όγκο στην περιφέρεια -σε παντελόνια και φούστες. Ο MC Hammer επιστρέφει και αυτή τη φορά δίνοντας έναν πιο glam rock χαρακτήρα στην ντουλάπα σου.

Celine
/
Aυτή η συλλογή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί περιφραστικά ως αβίαστη κομψότητα. Δεν θα δεις υπερβολές, δεν θα δεις άκαμπτα υφάσματα. Θα δεις κομμάτια σε κλασικές αποχρώσεις, φούστες που φτάνουν μέχρι το γόνατο, πιο χαλαρές γραμμές και τσάντες φάκελοι να κρατιούνται και μέσα στην ημέρα. Η Phoebe Philo αναμφισβήτητα προχώρησε τον οίκο ένα βήμα μπροστά.

Chanel
/
Ο οίκος Chanel και ο Karl Lagerfeld θέλει να φορέσεις τις μπότες που φτάνουν πάνω από το γόνατο και μοιάζουν με κάλτσες και να τις φορέσεις με mini φούστες. Να εξιτάρεις τη φαντασία των γύρω σου μπερδεύοντας το κλασικό με το μοντέρνο. Οι κάπες δεν φεύγουν, αντιθέτως οι κουκούλες ακόμη και στα σακάκια μας μεταμορφώνουν σε σύγχρονες Κοκκινοσκουφίτσες. Η γυναίκα Chanel κρατάει την τσάντα ως φάκελο στο χέρι, επιλέγει τις μεταλλικές λεπτομέρειες στα αξεσουάρ και φοράει εντυπωσιακά μάλλινα πανωφόρια.

Chloe
/
Ένα πιο ανδρόγυνο ύφος φέρνει στον οίκο η Clare Waight Keller που τον εκφράζει μέσα από λιτές γραμμές, oxfords παπούτσια, ankle boots. Κλειστά πουκάμισα ψηλά στο λαιμό συνδυασμένα με φορέματα, ζιπ κιλότ και δερμάτινα παντελόνια που μοιάζουν με αθλητικές φόρμες.

Dior
/
Κομψή, σικάτη με ντελικάτο αέρα η γυναίκα Dior δεν κάνει υπερβολές. Ξέρει να τονίζει τη θηλυκότητα χωρίς να ξεφεύγει από τα όρια. Ένα σκίσιμο στο πλάι της φούστας, ένα ωραίο ντεκολτέ κι ένα ζευγάρι γόβες αρκούν για να σαγηνεύουν και τους πιο απαιτητικούς.

Jean Paul Gaultier
/
Mία απελευθέρωση από όλα αυτά που έχουν χαρακτηρίσει τον οίκο και τον σχεδιαστή μέσα στα χρόνια θα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει σε αυτή τη συλλογή. Φυσικά το glam – rock με στοιχεία punk που τόσο αγαπάει ο σχεδιαστής υπάρχουν αλλά πλέον αποδίδονται με έναν πιο έμμεσο τρόπο. Ο κορσές και το μπούστο δεν λείπουν έχουν όμως μεταμορφωθεί σε δερμάτινες κλειστές μπλούζες που κάνουν peplum στο τελείωμα τους.

Givenchy
/
Eίναι το show που κέρδισε όλους όσους το παρακολούθησαν από κοντά χαρακτηρίζοντάς το ως αρκετά emotional. Ο Ricardo Tisci που συνηθίζει να ανατρέχει στα αρχεία του οίκου αυτή τη φορά επηρεάστηκε από τη δική του προσωπική δουλειά μέσα στα χρόνια. Οι γραμμές των ρούχων, τα prints και οι διαφάνειες είναι τρία από τα πιο έντονα χαρακτηριστικά του οίκου για τον ερχόμενο χειμώνα ενώ ο συνδυασμός δέρματος με φούτερ είναι αυτός που θα κυριαρχήσει.

Hermes
/
Δεν θα μπορούσε να μην κατακλύσει τη συλλογή με δερμάτινα παντελόνια, φούστες και φορέματα συνδυασμένα με λευκά πουκάμισα, παλτό και γούνινα πανωφόρια σε λαδί και μπεζ αποχρώσεις και την ασπρόμαυρη διχρωμία να αποδεικνύει για ακόμη μία φορά το γιατί είναι συνώνυμο του απόλυτα chic ντυσίματος.

Lanvin
/
O Alber Elbaz έχει αναρωτηθεί που πάει η μόδα όταν η κοινωνία αλλάζει τόσο ριζικά και αυτή του την περιέργεια ήθελε να την αποτυπώσει μέσα από τις δημιουργίες τους. Παίξτε με τις αντιθέσεις θα έλεγα εγώ με φορέματα σε 30s γραμμές σε συνδυασμό με φλατ παπούτσια σε αντρική γραμμή, μεταξωτά αέρινα φορέματα με avant garde κοσμήματα και μεταξωτά βραδινά φορέματα με πρωινές τσάντες.

Isabel Marant
/
Αυτή είναι η συλλογή που η πλειοψηφία μπορεί να δει τον εαυτό της να τη φοράει. Στενά παντελόνια με μεσάτα εντυπωσιακά σακάκια και μπότες μέχρι το γόνατο. Το μπλε – μαύρο συνυπάρχουν και σου δίνουν τη δυνατότητα να αναδείξεις το πάνω μέρος του συνόλου σου με κοσμήματα στο λαιμό.

Maison Martin Margiela
/
Οversized γραμμές σε κοστούμια, παντελόνια, σακάκια και φορέματα. Ο οίκος θέλει να σου δώσει την αίσθηση της ελευθερίας μέσα από ρούχα που οι καμπύλες του σώματος εξαφανίζονται. Αν σου άρεσε το πιτζάμα look ή τα αντρικά πουκάμισα τώρα μπορείς να χαθείς μέσα σε αυτά με την γραβάτα να έρχεται να βάλει τελεία στην αντρική σου version.

Stella McCartney
/
Ρίγα παντού! Κι αν οι ρίγες δεν σε εκπλήσσουν ως trend αφού το καλοκαίρι γέμισαν τις πασαρέλες η Stella McCartney επιστρέφει πιο συντηρητικά και διαχρονικά με γκρι ρίγες, αντρικές γραμμές ακόμη και στις φούστες. Όσο για τις μακριές οversized μπλούζες; Τις βάζει στη ζωή σου σε μορφή φορέματος.

Nina Ricci
/
Γλυκιά 60s διάθεση με στενές pencil φούστες που τονίζουν τη μέση και τη σιλουέτα φορεμένες με κοντά πουλόβερ επιτρέποντας στη διχρωμία να παίξει το ρόλο της. Φυσικά το άσπρο είναι το δυνατό σου χαρτί κι αυτή τη σεζόν. Τα μεταξωτά υφάσματα σε φορέματα τονίζουν την σέξι πλευρά του εαυτού σου και τα φουσκωτά μπουφάν έρχονται να ρίξουν τους τόνους και να δώσουν ισορροπία.

Saint Laurent
/
Ο Hedi Slimane τι κι αν θέλει να γυρίσει την έδρα του οίκου στο κτίριο που πρώτο-ιδρύθηκε στο Παρίσι; Η πορεία που έχει πάρει είναι χωρίς επιστροφή και το κορίτσι που έχει στο μυαλό του είναι πλέον ξεκάθαρο. Είναι το ultimate rock – punk chick που πηγαίνει σε φεστιβάλ, μπλέκει τα ρούχα της παίζοντας με vintage κομμάτια και sexy φορέματα, φορώντας πάντα φλατ δερμάτινα biker boots και χωρίς να προσπαθήσει βγάζει το πιο in fashion αποτέλεσμα. California grunge με αρκετά στοιχεία της δεκαετίας του ’70 σε μία συλλογή που κέρδισε την εβδομάδα μόδας.

Valentino
/
Αυτό το κορίτσι είναι τόσο ρομαντικό! Πιστεύει ακόμη στα παραμύθια και επηρεάζεται από την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων, την Κοκκινοσκουφίτσα και πολλές ακόμη πριγκίπισσες. Κοντά φορέματα, Α γραμμές, κλειστά πουκάμισα, μπλούζες και Peter pan γιακάδες επικρατούν και φέτος, ενώ τα δερμάτινα σύνολα αντιπροσωπεύουν και από τον οίκο Valentino την chic γυναίκα του σήμερα.

Giambattista Valli
/
Αυτή η συλλογή έχει ως κανόνα της την πρακτικότητα. Ίσιες λιτές γραμμές με μεταλλικά στοιχεία που όταν χρειάζονται δίνουν λάμψη και βασικό χαρακτηριστικό τα εντυπωσιακά, ζεστά πανωφόρια. Χρώμα, το λευκό!

Balenciaga
/
Ο οίκος Balenciaga αφήνει λεπτά σημεία του σώματος εκτεθειμένα να δημιουργούν αυτή την αίσθηση της γεωμετρίας και επιλέγει μία και μοναδική χρωματική έκβαση της συλλογής, το ασπρόμαυρο. Οι μεταλλικές λεπτομέρειες στολίζουν τα παπούτσια ενώ οι παραμάνες κρατάνε σταθερά τα παντελόνια και τα παλτό.

Louis Vuitton
/
H γυναίκα Lous Vuitton μοιάζει σαν ηρωίδα από ταινία Hollywood. Είναι εκείνη που τα έχει όλα, πλήττει, ντύνεται, στολίζεται αλλά δεν έχει πουθενά να πάει! Μεταξωτά φορέματα που μοιάζουν άλλοτε με kimonos κι άλλοτε με ρόμπες. Τα τακούνια είναι ψηλά, οι τσάντες έχουν γούνα και τα prints διατηρούνται στο επίπεδο κομψών λουλουδιών.

Alexander McQueen
/
Δεν μπορείς να πεις πως εκπλήσσεσαι από τις καινοτόμες γραμμές και το πρωτότυπο ύφος. ο οίκος Alexander McQueen μοιάζει να κάνει μία αναδρομή στις δημιουργίες του αλλά και σε μεγάλες ηρωίδες του σινεμά.

Read More

And More