Το Star γιορτάζει ! Σβήνει φέτος 19 κεράκια…

To Star γιορτάζει τα γενέθλιά του σβήνοντας φέτος αισίως, τα 19 κεράκια στην τηλεοπτική… τούρτα της χώρας. Έκανε την εμφάνισή του σε δίκτυο Πανελλαδικής Εμβέλειας το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 1993.

Η πρώτη εγκατάστασή του ήταν στην οδό Δήμητρος 37 στον Ταύρο με μόνη θέα, από κάποια προνομιακά παράθυρα, τα τρένα του ΟΣΕ που περνούσαν.

Ένα μεγάλο πάρτι σηματοδότησε τότε, με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, την έναρξη του καινούριου καναλιού.

Το πρώτο δελτίο ειδήσεων παρουσίασε ο Μανώλης Καψής.

Η πρώτη ζωντανή, ψυχαγωγική εκπομπή ήταν το «Αργά» με τον Νίκο Μαστοράκη.

Το 1994 το ελληνικό πρόγραμμα του Star περιελάμβανε τις εκπομπές “Candid Camera” με τη Βίκυ Κουλιανού και τον Κώστα Τουρνά.

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας, πάντοτε εκκεντρικός, παρουσίαζε την εκπομπή με τα αρχικά “Μ(ην).Δ(ιακόπτετε).Τ(ις).Δ(ιαφημίσεις).Γ(ια).Ν(α).Δ(ειξετε).Τ(ο).Π(ρογραμμα)”. “Δεινόσαυρος ή Ντινο…Σαυρός” με τον Μάρκο Σεφερλή. Ακολούθησαν “Ζούγκλα” – “Κίτρινος Τύπος” με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, “Βίοι Αγίων” με την αξέχαστη Μαλβίνα Κάραλη, “Κομφούζιο” με τους Αντώνη Κανάκη, Σωτήρη Καλυβάτση και τον Αντώνη Παραρά, τον φίλο και συνεργάτη, που ποτέ δεν ξέχασε ο Αντώνης Κανάκης.

Το 1995, το Star, αρχίζει συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη με την εκπομπή “Διαπλεκόμενοι”, που ήταν κάτι εντελώς καινούριο για την εποχή και την Σεμίνα Διγενή, που υπέγραφε την εκπομπή “Πες το στη Σεμίνα”.

Αυτά τα 19 χρόνια δοκίμασαν καινούριες ιδέες, προβάλλανε για τους φίλους της εβδόμης Τέχνης χιλιάδες ταινίες από τις οποίες οι 2500 έκαναν τηλεοπτική πρεμιέρα.

Επαιξαν φυσικά και πολλές ξένες σειρές: περιπέτειες με καταιγιστική δράση, επιστημονικής φαντασίας, ιατρικού περιεχομένου, αισθηματικές και βέβαια κωμωδίες που αγαπήθηκαν και που, ακόμα και στις επαναλήψεις, κρατούν το ενδιαφέρον του φανατικού κοινού τους, όπως “Τα Φιλαράκια”, “Ζίνα”, “Μάγισσες”, “Στην Εντατική”.

Τα χρόνια 1994-1995 και 1999-2002 προχωρήσανε και σε ελληνικές σειρές με συνεχή πλοκή, αλλά και αυτοτελή επεισόδια.

Εχτισαν με πολύ προσοχή, φαντασία και πάνω από όλα με αγάπη ευαισθησία και ευθύνη τη ζώνη του παιδικού προγράμματος, έτσι, αυτήν τη στιγμή, μπορούμε να πούμε, ότι φανατικοί φίλοι του σταθμού, είναι τα παιδιά από 4-14.

Εδώ και εννέα χρόνια με διευθύνοντα σύμβουλο τον Πάνο Κυριακόπουλο, από τους ικανότερους managers της χώρας, το Star περνάει σε άλλη τροχιά. Τον Μάρτη του 2008 μετακομίζει σε ιδιόκτητο κτίριο 15.000 τ.μ. στην Κηφισιά, εξοπλισμένο με μηχανήματα της πιο πρόσφατης τεχνολογίας, τα οποία αναβαθμίζονται συνεχώς.

Εγκαινιάζει και καθιερώνει το εναλλακτικό δελτίο ειδήσεων, που το παρακολουθούν νέοι, σε ηλικία, τηλεθεατές αλλά και μεγαλύτεροι, που θέλουν να ξεφύγουν από τη μιζέρια της καθημερινότητας και τις κραυγές των παραθύρων αφού πρώτα έχουν ενημερωθεί από ένα σφιχτά δεμένο 20λεπτο με όλες τις σημαντικές εσωτερικές και εξωτερικές ειδήσεις. Τα δυναμικά κοινά 15 – 44 είναι οι πιο φανατικοί τηλεθεατές του Star, δικαιώνοντας τον Σταμάτη Μαλέλη.

Τα γενέθλια του Star γιορτάζει η Ελεονώρα Μελέτη για 5η φορά. Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Μαρία Μπακοδήμου για 4η χρονιά και 3η χρονιά για την Τατιάνα Στεφανίδου.

Για 17η συνεχή χρονιά στο ίδιο κανάλι, ο Θοδωρής Δρακάκης παρουσιάζει το δελτίο του Star. Είναι το αξεπέραστο προσωπικό του ρεκόρ στον τηλεοπτικό χώρο.

Read More

And More