Poll: πόσες από εσάς χρησιμοποιείτε 4 στρώσεις όταν βάφετε τα νύχια σας;

Όσες φορές έχεις κλείσει ραντεβού για mani- pedi σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι από το κάθε νύχι σου περνάνε τέσσερις στρώσεις βερνικιού. Για την ακρίβεια: βάση, δύο στρώσεις βερνίκι στο χρώμα που θες και top coat. Και το καθένα από αυτά εξυπηρετεί έναν συγκεκριμένο σκοπό, τον οποίο θα δούμε παρακάτω. Το ερώτημα, όμως, εδώ είναι: πόσες από εμάς όταν βάφουμε τα νύχια μας μόνες μας κάνουμε αυτή την διαδικασία; Πες αλήθεια: δεν κλέβεις κάποιο βήμα; Εγώ, για παράδειγμα, αφήνω στην άκρη την βάση. Αλλά δεν πρέπει γιατί…

Η βάση
Πρέπει να μπαίνει για να δυναμώνει το νύχι αλλά και σαν προστατευτικό ανάμεσα στο νύχι και το βερνίκι έτσι ώστε να μην περάσουν οι χρωστικές και ποτίσει χρώμα το νύχι.

Η πρώτη στρώση βερνίκι
Πρέπει να είναι λεπτή. Φαντάσου το κάτι σαν το make up: αν θέλεις να κρατήσει όλο το βράδυ και να μην σπάσει πρέπει να χτίζεις σιγά- σιγά και όχι να βάλεις απευθείας μια στρώση και παχιά!

Η δεύτερη στρώση βερνίκι
΄Ετσι αποτυπώνεται σωστά το χρώμα όπως το βλέπεις μέσα στο μπουκαλάκι. Κάποιες φορές, στα ανοιχτόχρωμα βερνίκια ίσως χρειαστεί να βάλεις και τρεις στρώσεις!

Το top coat
Δίνει γυαλάδα στο νύχι, μεγαλύτερη διάρκεια και το προστατεύει από το να ξεφτίζει. Επίσης, πολλά top coat προσφέρουν και πολύ γρήγορο στέγνωμα. Εγώ ορκίζομαι στο Seche Vite!

Τώρα σειρά σου! Εσύ τι από τα παραπάνω κάνεις και σε ποια βήματα κλέβεις;

Read More

And More