Επιστροφή – αστραπή για τους Έλληνες της Αλεξάνδρειας!

Πάνω από 200 Έλληνες ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν την Αλεξάνδρεια και να επιστρέψουν στην Ελλάδα αφού η πόλη που φιλοξένησε δεκαετίες τον ελληνισμό φλέγεται. Με τρία αεροσκάφη C- 130 της Πολεμικής Αεροπορίας που διατέθηκαν για το σκοπό αυτό θα γίνει η επιστροφή των Ελλήνων στη χώρα.

Τα αεροσκάφη απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με προορισμό την Αίγυπτο, στις 9.31, στις 9.40 και στις 9.58 σήμερα το πρωί. Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση και στα τρία αεροσκάφη.
Στην πλειοψηφία τους οι επιβάτες είναι ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά αλλά και δάσκαλοι και καθηγητές των ελληνικών σχολείων και λιγοστοί επιχειρηματίες. ‘Ολοι τους είναι φοβερά φωτισμένοι και ελπίζουν η φυγή τους να είναι προσωρινή. Από νωρίς το πρωί όλες τις διαδικασίες οργανωνει και συντονίζει ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Αλεξάνδρειας, Ιωάννης Σιώκας.
Πίσω μένουν 200 – 300 άτομα που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τις δουλειές τους. Στο αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας είναι συνολικά 4 – 5.000 άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων που επιχειρούν να φύγουν. Η κατάσταση είναι χαοτική.
Ο στρατός είναι ακροβολισμένος γύρω και μέσα στο αεροδρόμιο και η εικόνα της πόλης είναι απελπιστική. Είναι σαν βομβαρδισμένη πόλη με οδοφράγματα και εικόνες καταστροφής.
Διάβασε λεπτό προς λεπτό την αποστολή στην Αίγυπτο στο newsit

Read More

And More