Γειτόνισσα της μάνας που εγκατέλειψε το βρέφος στο TLIFE: “Δεν φαινόταν ότι ήταν έγκυος”

Το βράδυ του Σαββάτου, ένας περαστικός βρήκε έκπληκτος ένα νεογέννητο μωρό, παρατημένο σε ένα πεζοδρόμιο στην περιοχή Γκύζη. Το είχε παρατήσει η 39χρονη μητέρα του γιατί δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να το μεγαλώσει. Λίγα 24ωρα μετά, το απόγευμα της Δευτέρας, οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν τη μητέρα του μωρού.

Οι γείτονές της γυναίκας είναι σοκαρισμένοι από το γεγονός καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν ότι μπορεί ένας άνθρωπος και μάλιστα μία μάνα να εγκαταλείψει στο πεζοδρόμιο ένα νεογέννητο. “Γειτόνισσα ήταν η κοπέλα αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε τα προσωπικά της. Δεν φαινόταν καθόλου ότι ήταν έγκυος και πέσαμε από τα σύννεφα” λέει στο TLIFE η γειτόνισσα της κοπέλας στην οδό Γούδα.

Από την τηλεόραση το μάθαμε αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε τι γίνεται αφού δεν μένει στην ίδια πολυκατοικία με εμάς“, συνεχίζει η γειτόνισσα.

Το μωρό μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είναι καλά στην υγεία του και την τύχη του θα κρίνει ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Ο Εισαγγελέας θα αποφασίσει, αν η μητέρα έχει αλλάξει γνώμη και θέλει δηλαδή να κρατήσει το μωρό, αν είναι ικανή να το ζήσει με την βοήθεια κοινωνικών υπηρεσιών ή αν θα πρέπει να μεταφερθεί σε ίδρυμα.

Read More

And More