AXDW: Σε μεταφέρουμε στον κόσμο της μόδας! Τι έδειξαν οι Έλληνες σχεδιαστές…

Η τρίτη ημέρα της Athens Xclusive Designers Week είναι γεγονός και δεν μπορώ να κρύψω τον ενθουσιασμό μου από τα πολύ εντυπωσιακά shows που είδα. Η ατμόσφαιρα το ίδιο ζεστή, το vibe πολύ θετικό και μια λεπτομέρεια που παρατήρησα… ο κόσμος εχθές ήταν πολύ περισσότερος. Φαίνεται πλέον όλοι έχουν τους δικούς τους αγαπημένους σχεδιαστές και φροντίζουν να μην χάνουν τις παρουσιάσεις των συλλογών τους. Κι αυτό είναι το σωστό, όταν αγαπάς έναν σχεδιαστή, αξίζει να δίνεις το “παρών” και να υποστηρίζεις τη δουλειά του.

Θα ήθελα να αδράξω της ευκαιρίας και να κάνω ένα σχόλιο: Αν δεν είσαι πολύ σημαντικός μέσα στον χώρο της μόδας – επιπέδου Anna Wintour – το να φοράς γυαλιά ηλίου μέσα σε μία επίδειξη είναι απλά αγένεια!

Ας αφήσω όμως τα σχόλια κι ας συνεχίσω την παρουσίαση των πολύ αξιόλογων συλλογών δια χειρός Ελλήνων σχεδιαστών για την 12η Athens Xclusive Designers Week που έριξε αυλαία για ακόμη μία σεζόν.

Την ημέρα ξεκίνησε η Rita Peteroni. Το σόου είχε επιρροές από την ανατολή που όταν έφτανες στα ρούχα γινόταν ξεκάθαρη. Μακριές τουαλέτες κεντημένες με πέτρες, εντυπωσιακές παντελόνες και φορέματα σε βαθιές αποχρώσεις.


Σατέν μακριά φορέματα που παρέπεμπαν σε κάπες, με διχρωμίες και αέρινη ανατολίκη αίσθηση στο πέρασμα τους, καθήλωσαν το κοινό εκπλήσσoντας πάρα πολύ ευχάριστα.

Απίστευτα αξιόλογη συλλογή που δεν ήθελες να τελειώσει γιατί κάθε ρούχο της είχε και κάτι νέο να σου πει, να σε ταξιδέψει και να σε επαναφέρει στην πραγματικότητα μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων, αφού ήταν αδύνατο να μην σε οραματιστείς μέσα σε ένα από αυτά. Μπράβο στη Ρίτα!

Ακολούθησε το αγαπημένο σχεδιαστικό δίδυμο των Celebrity Skin, όπου οφείλω να ομολογήσω πως με εντυπωσίασε η τελειότητα στις λεπτομέρειες. Ως περίεργη δημοσιογράφος πάντα κοιτάζω το τελείωμα των ρούχων, τις ραφές κι όλα αυτά που μπορούν να προδώσουν τον χρόνο που αφιέρωσε ο σχεδιαστής στο δημιουργικό κομμάτι.


Ο Δημήτρης Στρέπκος και η Ελένη Μπαρλά φαίνεται πως έδωσαν έμφαση στις λεπτομέρειες με το τελείωμα να μην αφήνει ούτε κλωστή να το εκθέσει. Απίστευτες λεπτομέρειες που έμοιασαν με ιστό αράχνης, κλωστές, πέτρες και εντυπωσιακές πλέξεις είναι μόνο από τις λίγες λεπτομέρειες που ξεχώρισα.


Αξίζει να σου αναφέρω πως η αίθουσα ήταν κατάμεστη, ο κόσμος χειροκροτούσε δυνατά και είναι από τα λίγα σόου που σε καθηλώνουν από τα πρώτα λεπτά. Όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι επώνυμοι guests με την Άντα Λιβιτσάνου, επίσημη μούσα των Celebrity Skin να ανοίγει το σόου.

Τη σκυτάλη πήρε ο απόλυτα ταλαντούχος Stelios Koudounaris και το σόου του, περίμενα με μεγάλη αγωνία να το δω. Ο Στέλιος Κουδουνάρης είναι από τους πιο αξιόλογους νέους σχεδιαστές και για ακόμη μία φορά απέδειξε πως δεν τον ξεχωρίζουμε όλοι τυχαία.

Ρούχα με δυναμισμό, έντονο ποπ στοιχείο διατυπωμένο μέσα από βινίλ κολάν, γεωμετρικά σχέδια και μία πιο sporty διάθεση μέσα από ρούχα, με λιτές γραμμές.


Υλικό που ξεχώριζε είναι το λινό και οι αποχρώσεις του γήινες, με το ριγέ να χαράζει εμφανέστατα την τάση της επόμενης σεζόν. Πολύ λιτές, κομψές γραμμές όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα ο σχεδιαστής.

Συνέχισε ο Makis Tselios κάνοντας ένα δυναμικό come back και παρουσιάζοντας μία πλούσια συλλογή όχι μόνο από κομμάτια αλλά κι από υλικά.


Έντονα αρκετά επιβλητικά χρώματα κάνοντας εμφανή την αντίθεση με το μαύρο που τους επέτρεπε να κυριαρχήσουν στον χώρο.


Ανδρόγυνες γραμμές μέσα από ρούχα φτιαγμένα σε σύνολο, αλλά και εντυπωσιακές δημιουργίες που παρέπεμπαν σε haute couture εξωτερικού.

Ενώ τη φετινή Exclusive Designers Week έκλεισε ο Panos Apergis με μία συλλογή που θα την ονόμαζα ” africana”.


Λίγο τα χρώματα, λίγο τα σχέδια, λίγο το ύφος των ρούχων δύσκολα μπορείς να πάρεις το μυαλό σου από ένα τροπικό καλοκαίρι που σε θέλει να κάνεις στιλιστικό safari.


Χρώματα έντονα που μπλέκονται μεταξύ τους και δημιουργούν αυτή την εξωτική αίσθηση και τη διάθεση, όχι μόνο να τολμήσεις να την φορέσεις την ερχόμενη σεζόν, αλλά ακόμη να βάλεις στο κεφάλι σου και καλάθι με φρούτα – ο σχεδιαστής έβαλε πολύχρωμα τουρμπάνια και θα το κάνω κι εγώ! Αγαπημένο print το πίσω μέρος της μπλούζας – φόρεμα.

Read More

And More