Έφη:”Μπορώ να αρχίσω κάποια δίαιτα ενώ θηλάζω ακόμη;”

Ερώτηση
Καλησπέρα, λέγομαι Έφη, είμαι 39 ετών και έχω ύψος 1,64μ. Ζυγίζω 64 κιλά. Πριν από 10 μήνες έγινα μανούλα. Θα ήθελα να ρωτήσω εαν μπορώ να αρχίσω κάποια δίαιτα γιατί θηλάζω ακόμη δύο φορές τη μέρα (Πρωί και βράδυ). Θέλω να επιστρέψω στα κιλά που ήμουν πριν μείνω έγκυος (55 κιλά) και αν υπάρχει τρόπος να φύγει η κοιλιά μου το συντομότερο.
Έφη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Έφη,
Αρχικά να σου ζήσει το μωράκι σου! Σε αυτή την περίοδο της ζωής σου, αυτό που θα σου πρότεινα είναι να ακολουθήσεις έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, ο οποίος θα χαρίσει στο μωράκι σου ένα γάλα θρεπτικό και καλής ποιότητας. Αυτή τη στιγμή χρειάζεσαι ποικιλία στη διατροφή σου, με έμφαση στη μεσογειακή διατροφή και όχι στις σκληρές και επίπονες δίαιτες.

Κάνε καθημερινά 3 βασικά γεύματα και δύο ενδιάμεσα, εμπλούτισε τη διατροφή σου με φρούτα και λαχανικά, αντικατάστησε όλα τα απλά προϊόντα με ολικής αλέσεως (δημητριακά, ζυμαρικά, ψωμί), ενυδάτωσε καλά τον οργανισμό σου πίνοντας αρκετό νεράκι και αύξησε όσο μπορείς τη φυσική σου δραστηριότητα. Τριάντα λεπτά περπάτημα καθημερινά είναι ιδανικά.

Με υπομονή και θέληση θα επανέλθεις σύντομα στα κιλά σου. Ωστόσο, επειδή θηλάζεις είναι σημαντικό να δώσεις έμφαση στις παραπάνω οδηγίες ώστε να μην ταλαιπωρηθεί το μωρό με κολικούς.

Νικόλ Τσιάνη
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

/

And More