Ειρήνη: “Θα ήθελα να φτάσω τα 58 κιλά και να καταφέρω να χάσω πιο πολύ λίπος”

Eρώτηση
Γεια σας… Είμαι 15 χρονών και κατάφερα να χάσω 16 κιλά αφαιρώντας το βραδινό από την διατροφή μου. Πλέον είμαι 63 κιλά και το ύψος μου είναι 1,74μ. Θα ήθελα να φτάσω τα 58 κιλά και να καταφέρω να χάσω πιο πολύ λίπος. Η μόνη γυμναστική που μπορώ να κάνω είναι το ποδήλατο, γιατί έχω ένα πρόβλημα με το πόδι μου. Αυτό που χρειάζομαι είναι να χάσω λίπος και να σφίξω.
Ειρήνη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Ειρήνη
Έχεις κάνει μεγάλη προσπάθεια και σε συγχαίρω.

Να τηρείς τα γεύματα σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα έτσι ώστε να νιώθεις το αίσθημα του κορεσμού και να μην
πεινάς. Μην αμελείς το βραδινό σου γεύμα. Χρησιμοποίησε μικρότερη ποσότητα από το μεσημεριανό σου. Μία τυπική διατροφή εφήβου για να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά καλό είναι να περιέχει τα ακόλουθα:

1. Καθημερινά 2-3 μερίδες γαλακτοκομικών

2. Καθημερινά 5-7 μερίδες φρούτων και λαχανικών

3. Καθημερινά 6-8 μερίδες αμυλούχων τροφίμων (1 μερίδα =1 φέτα ψωμί = 2 φρυγανιές = 2 cream cracker = ½ κουλούρι θες/κης = 1/3 φλ. Ρύζι ή μακαρόνια = 1 μπάρα δημητριακών = ½ φλ. Δημητριακά ολικής αλέσεως = 1 μέτρια βραστή πατάτα = 2 μπισκότα = ½ φλ. αρακά = ½ φλ. φασολάκια = ½ φλ. μπάμιες)

4. 1 -2 φορές εβδομαδιαία κοτόπουλο.

5. 1 -2 φορές εβδομαδιαία ψάρι

6. 1 -2 φορές εβδομαδιαία κόκκινο κρέας.

Μην ξεχνάς ότι το ποδήλατο που θα πρέπει να εξακολουθείς να κάνεις είναι βασικός παράγοντας για να εντείνεις τη διαδικασία και να έχεις ένα επιθυμητό και σταθερό αποτέλεσμα στη διάσπαση λίπους.

Τέλος, δώσε έμφαση στην πρόσληψη υγρών, 2-3 λίτρα καθημερινά (νερό, χυμοί, ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, ημίπαχο γάλα, τσάι, ρόφημα κρόκου Κοζάνης).

Ιωάννα Βασιλακοπούλου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

Έχεις απορίες σχετικά με τη διατροφή; Προσπαθείς να χάσεις κιλά και δεν τα καταφέρνεις; Θέλεις να μάθεις πως θα αποκτήσεις το τέλειο σώμα για εσένα; Στείλε την ερώτησή σου και η ομάδα του Δημήτρη Γρηγοράκη θα σου δώσει την απάντηση

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

And More