Μαίρη Κοτρώτσου: H μητέρα της Μυρτούς μιλάει δυο χρόνια μετά την κακοποίηση της κόρης της στην Πάρο

Η Μαίρη Κοτρώτσου είναι η μητέρα της 17χρονης σήμερα Μυρτούς, που έπεσε θύμα κακοποίησης από τον Πακιστανό Αχμέτ Βάκας στη Χρυσή Ακτή της Πάρου στις 22 Ιουλίου του 2012 και βρίσκεται ακόμη και σήμερα σε κέντρο αποκατάστασης. Η κα. Παπαδομιχελάκη μιλάει στο περιοδικό People για τα δύσκολα χρόνια στην Αμερική, τη σκευωρία που στήθηκε σε βάρος της εκεί και την κατάσταση της υγείας της κόρης της σήμερα.

“Όταν τη βρήκαμε, φαινόταν ότι πέθαινε. Ήταν χτυπημένη και είχε χάσει πολύ αίμα” αναφέρει για τη στιγμή που βρήκε με τη μεγάλη της κόρη τη Μυρτώ στην ακτή της Πάρου εκείνο το βράδυ. Η μικρή Μυρτώ νοσηλευόταν για επτά μήνες στο Spaulding Rehabilitation Hospital της Βοστόνης. Όσο νοσηλευτόταν εκεί η Μαίρη Κοτρώτσου έρχεται σε επαφή με την Ομορσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, τα στελέχη της οποίας της προτείνουν να τη βοηθήσουν. Όπως αναφέρει η ίδια της πρότειναν να τη βοηθήσουν να συγκεντρώσει χρήματα για ένα ειδικό μηχάνημα που θα συνέβαλε στην καλύτερη επικοινωνία της κόρης της με το περιβάλλον. Έναν υπολογιστή αντίστοιχο με εκείνο που χρησιμοποιεί ο επιστήμονας Stephen Hawking για να μιλάει.

“Ο λογαριασμός που μαζεύτηκαν τα χρήματα για την Μυρτώ ανοίχτηκε στην Αμερική χωρίς τη δική μου υπογραφή” δηλώνει και περιγράφει πως τα χρήματα εκείνα δεν κατέληξαν ποτέ στον τελικό τους σκοπό. “Οι μέρες κυλούσαν και όλα τα τσεκ για τη Μυρτώ πήγαιναν απευθείας στην Ομοσπονδία” εξηγεί. Όταν η ίδια κατάλαβε τι συνέβαινε, ζήτησε να της δώσουν τα ονόματα όσουν έκαναν δωρεά για το παιδί της, όμως από την πλευρά της ομοσπονδίας αρνήθηκαν επικαλούμενοι την επιθυνία των δωρητών να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. “Τότε ξεκίνησε ο πόλεμος και άρχισα να δέχομαι τα πυρά του (εννοεί τον νομικό σύμβουλο της ομοσπονδίας”. “Έφτασαν στο σημείο να γράφουν ότι δηλητηρίασα το παιδί μου με χαλασμένο κοτόπουλο. Η Μυρτώ δεν τρώει τίποτα. Ούτε νερό δεν πίνει” σημειώνει για το περιστατικό. “Χρησιμοποίησαν τις φωτογραφίες και το δράμα της, για να βγάλουν χρήματα. Αυτό είναι κλοπήκαι μάλιστα με χείριστο τρόπο”

Η Μαίρη Κοτρώτσου βρίσκεται στο προσκέφαλο της κόρης της σήμερα. Η Μυρτώ έχει επιστρέψει σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα. “Έχει δείξει μικρά δείγματα βελτίωσης. Σηκώνει λίγο το κεφάλι της από το κρεβάτι, αλλά σε αντιλληπτικότητα γίνεται καλύτερα όσο περνάει ο καιρός. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για να μας δώσει περισσότερες ελπίδες” αναφέρει. Παρόλα αυτά η κα. Κοτρώτσου εξηγεί πως η κόρη της σήμερα καταλαβαίνει τους γύρω της και πολλές φορές χαμογελάει!

Read More

And More