Μαρία Μπακοδήμου: Ετοιμάζεται να χορέψει τον χορό του Ησαία; Ολα όσα αποκάλυψε η ίδια…

Το αντισυμβατικό πνεύμα, το αφοπλιστικό ταμπεραμέντο, το βιτριολικό χιούμορ, αλλά και το έντονο άρωμα γυναίκας κυριαρχούν στο προφίλ της παρουσιάστριας.Η Μαρία Μπακοδήμου με αφορμή την αλλαγή ώρας του «ΦΜLive», μας μιλά για το ρίσκο αυτής της «μετακόμισης», τους σελέμπριτις, τον εαυτό της και τη… σχέση της με τον γάμο και τα νυφικά!

-Nέο τηλεοπτικό, απογευματινό ραντεβού, νέες συνήθειες, μεσούσης της σεζόν για το “ΦΜ Live». Δεν τρελάθηκες όμως στο άκουσμα της είδησης πως πλέον θα είστε στον αέρα 5 με 7 το απόγευμα;
-Οχι, δεν τρελάθηκα καθόλου και δεν το έκρυψα κιόλας. Λογικό δεν είναι; Εχουμε φτάσει σχεδόν στο τέλος της σεζόν, το ραντεβού μας με τον κόσμο ήταν συγκεκριμένο, είχε δημιουργηθεί τόσους μήνες μια σταθερή τηλεοπτική συνήθεια και τώρα, λίγο πριν από το τέλος, το ραντεβού αυτό αλλάζει. Μια αλλαγή η οποία, για να μην κρυβόαμαστε και πίσω από το δάχτυλό μας, εμπεριέχει κινδύνους σε ό,τι έχει να κάνει με τη δυναμική της εκπομπής και με τις απώλειες που μπορούν να υπάρξουν. Βέβαια, πρέπει να σου πω πως από την άλλη μεριά αντιλαμβάνομαι και το γεγονός ότι το κανάλι προσπαθεί να δημιουργήσει και να στήσει ένα πιο δυνατό πρόγραμμα και εμείς είμαστε ένα κομμάτι όλου αυτού του παζλ που δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε ανεπηρέαστοι. Δηλαδή, θέλω να πω ότι όλο αυτό γίνεται για καλό.
-Η στιγμή που συναντιέστε με τον Φώτη στο γραφείο και αρχίζετε να ενημερώνεστε και να προετοιμάζεστε για την εκπομπή είναι το… «ουφ!» της ημέρας σας;
-Ακριβώς! Είναι η ανακουφιστική, η απολαυστική στιγμή της ημέρας μας και αφού πρώτα έχουμε τρέξει σαν τρελοί για να τα προλάβουμε όλα, έχουμε συγχυστεί με διάφορα και μας έχουν συμβεί όλα αυτά τα καθημερινά που συμβαίνουν σε όλους μας. Καταλαβαίνεις (γέλια)!
-Το «ΦΜ» είναι τελικά το αγχολυτικό των τηλεθεατών…
-Αυτό τουλάχιστον προσπαθούμε να είναι…
-Η… εγχώρια σόουμπιζ φαίνεται να έχει χιούμορ;
-Εχουν απίστευτο χιούμορ όταν αυτό που ακούν να λέμε αφορά τους άλλους (γέλια).
-Δέχεστε συχνά παράπονα για κάτι που έχετε πει στην εκπομπή;
-Οχι συχνά, αλλά υπάρχουν φορές που έχουμε παραπονάκια. Αναμενόμενο είναι.. και όταν γίνονται με γλυκό τρόπο, γίνομαι χαλί να με πατήσεις. Οταν γίνονται με τσαμπουκά, μου γυρίζει το μάτι (γέλια).
-Στα χρόνια της κρίσης, στην τηλεόραση μπορούν να σταθούν μόνο όσοι καταθέτουν την αλήθεια τους; Πιστεύεις πως η εποχή της δουλειάς του ποδαριού έχει παρέλθει;
-Θαρρώ πως όχι μόνο στην τηλεόραση, αλλά παντού, μπορούν να σταθούν πια μόνο όσοι είναι ειλικρινείς και καθαροί. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως εξαφανίστηκαν εν μια νυκτί η κοροϊδία και τα… λαμόγια. Τέτοια φαινόμενα εξακολουθούν να υπάρχουν, απλώς θέλω να πιστεύω πως πλέον δεν θα έχουν διάρκεια ούτε στον χώρο της τηλεόρασης ούτε πουθενά αλλού.
-Με τον Φώτη σχεδόν δύο δεκαετίες τώρα έχετε πειραματιστεί έντονα κάνοντας τηλεόραση. Εχετε κάνει πρωινό, βραδινό, σόου, late night, απογευματινό. Δεν είπατε «α, ωραία, μας πάει αυτό, θα κάτσουμε εδώ αναπαυτικά στις δάφνες μας και θα το κάνουμε μέχρι να μας βαρεθείτε».
-Μωρέ, καλές είναι οι δάφνες, αλλά αν κάτσεις και κάνεις 500 χρόνια το ίδιο πράγμα δεν θα μαραζώσεις; Δεν θα βαλτώσεις; Δεν θα πάθεις ασφυξία;

-Δεν θα μπορούσατε ποτέ με τον Φώτη να λειτουργείτε με μια λογική μονιμότητας;

-Για μας η ζωή είναι εμπειρία… Αν δεν αλλάζεις, αν δεν ανανεώνεσαι, πιστεύω πως ουσιαστικά δεν ζεις. Ασε που όποιος έχει τολμήσει και έχει ρισκάρει δεν έχει βγει χαμένος. Μα και η ίδια η ζωή είναι ένα τρελό ρίσκο, κι ας μην το αντιλαμβανόμαστε κάποιες φορές.
-Αλήθεια, πρωινό θα μπαίνατε στον πειρασμό να ξανακάνετε;
-Πρωινό κάναμε τέσσερα χρόνια. Και κουλουράκια φτιάξαμε, και γυμναστική κάναμε, και τα ζώδια είπαμε και συνεντεύξεις πήραμε, και αβγά τσουγκρίσαμε, και δέντρα στολίσαμε, οπότε γιατί να το ξανακάνουμε όλο αυτό με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και την ίδια τηλεοπτική φιλοσοφία;
-Και επειδή η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από το ρίσκο και την τόλμη, απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι, με τον Φώτη δεν φοβάστε την αποτυχία…
-Τι πάει να πει αποτυχία; Μπορεί να αποφασίσεις να κάνεις κάποια πράγματα και στην πορεία όντως να μη βγουν όπως περίμενες. Και τι έγινε; Tα βάζεις κάτω και μελετάς, βλέπεις τι δεν πήγε καλά, τι έφταιξε, τι μπορεί να μην έκανες σωστά, το ψάχνεις, καταλαβαίνεις το λάθος και προχωράς παρακάτω. Αν πατάς στα πόδια σου, αν δεν είσαι ανασφαλής και αν δεν πιστεύεις πως για όλα τα δεινά φταις εσύ και πως είσαι άχρηστος, μια χαρά προχωράς παρακάτω. Το θέμα είναι να μην αμφισβητήσεις ποτέ τον εαυτό σου και να μην τον υποβιβάζεις και να μην επιτρέπεις και σε κανέναν να σε αμφισβητήσει.
-Μέχρι πρότινος έδινες την εντύπωση ότι είσαι ένας κλειστός άνθρωπος και ότι παρά το βιτριολικό σου χιούμορ και το κέφι σου, κρατούσες από τους γύρω σου αποστάσεις ασφαλείας. Είναι έτσι;
-Ναι, έτσι είναι, αλλά ύστερα από πολλή δουλειά που έχω κάνει εγώ με μένα, πιστεύω πως τουλάχιστον εδώ και έναν χρόνο δεν είμαι πια έτσι και χαίρομαι γι’ αυτό.
-Γι’ αυτό και σε βλέπουμε πια να μη διστάζεις να μοιράζεσαι μαζί μας και στιγμές από τη σχέση σου;
-Οχι, αυτό συμβαίνει γιατί έχω μια σχέση που δεν έχω πρόβλημα να τη μοιραστώ και να τη δημοσιοποιήσω. Τα προηγούμενα χρόνια ή ήμουν μόνη ή οι σχέσεις μου δεν ήταν τόσο σημαντικές και υπολογίσιμες για μένα που να θέλω κατά κάποιον τρόπο να τις ανακοινώσω και να τις δημοσιοποιήσω.
-Πολλοί λένε ότι παντρεύεσαι, θα το ξέρεις, θα το έχεις ακούσει...
-Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα με τον γάμο για να πω ότι είναι κάτι που δεν θα ξαναέκανα ποτέ στη ζωή μου. Ομως αυτό που πιστεύω είναι πως αν έχεις μια σημαντική σχέση στη ζωή σου, η σημαντικότητα αυτής της σχέσης δεν ορίζεται από ένα χαρτί. Αν θυμάσαι, και όταν ήμουν έγκυος δεν είχα παντρευτεί. Τελευταία ώρα παντρεύτηκα και με την κοιλιά στο στόμα, για να γλιτώσουμε τη γραφειοκρατία που υπήρχε όταν θα ερχόταν το παιδί στον κόσμο.
-Δηλαδή δεν ανήκες ποτέ στην κατηγορία των γυναικών που έχουν κόλλημα με το νυφικό… τούρτα;
-Ποτέ!
-Ούτε είχες το όνειρο ενός σπιτιού με στρωμένο κυριακάτικο τραπέζι, με παιδιά και σκυλιά να τρέχουν γύρω από αυτό…
-Από την εικόνα που φτιάχνεις, τα παιδιά και το σκυλί τα κρατάμε. Θέλουμε δε και τον σύντροφο, απλώς δεν ξέρω γιατί θα έπρεπε ντε και καλά να είναι σύζυγος (γέλια).
-Το «ΦΜ» θα πάει και του χρόνου;
-Ετσι λέμε… Οσο μεγαλώνει αυτή η εκπομπή τόσο πιο πολύ κολλάμε μαζί της.
-Στο Star; Τι γίνεται με το συμβόλαιό σας;
-Το συμβόλαιο που έχουμε με το κανάλι λήγει και θα πρέπει να συζητήσουμε.
-Τέλος να το πούμε κι αυτό, εσύ και ο Φώτης Σεργουλόπουλος είστε η φωτεινή εξαίρεση της ψευδεπίγραφης άποψης εκπροσώπων της εγχώριας σόουμπιζ που λέει πως κανείς δεν μπορεί να κρατήσει τίποτα κρυφό και πως ό,τι κι αν κάνει η ζωή του θα κρεμαστεί στα μανταλάκια.
-Αυτό έχει να κάνει μόνο με το αν είσαι άνθρωπος που θέλει να προκαλέσει ντόρο. Αν δεν είσαι, σίγουρα δεν θα σε ενοχλήσει κανείς και όλοι θα σεβαστούν την επιθυμία σου. Υπάρχει πιο τρανό παράδειγμα πως μια χαρά μπορείς να κρατάς πράγματα για τον εαυτό σου από το γεγονός της βάφτισης του μωρού του Φώτη;
-Εννοείς ότι δεν το έμαθε κανείς...
-Ακριβώς… Και δεν ήταν μια κλειστή βάφτιση να είμαστε τρεις άνθρωποι όλοι κι όλοι. Και η Βίσση ήταν, και ο Αλιάγας, και πολλοί άλλοι, κι όμως δεν διέρρευσε τίποτα στα media. Συμπέρασμα; Ολα τα υπόλοιπα που ακούγονται και γράφονται είναι… «τραβάτε με κι ας κλαίω». Οταν θες κάτι να προφυλάξεις, είναι σίγουρο πως θα προφυλαχθεί.
Πηγή: TV Εθνος


Read More

And More