Το συγκινητικό “αντίο” του τεράστιου Ντέιβιντ Λέτερμαν στους τηλεθεατές της Αμερικής!

Μετά από 6.000 και κάτι εκπομπές και ύστερα από 33 χρόνια λαμπερής τηλεοπτικής πορείας, ο θρύλος της αμερικάνικης τηλεόρασης και όχι μόνο, Ντέιβιντ Λέτερμαν, χθες το βράδυ είπε το τελευταίο του “καληνύχτα” στους τηλεθεατές που όλα αυτά τα χρόνια πραγματικά τον λάτρεψαν.

Ο άνθρωπος που κατάφερε να κάνει παγκόσμια μόδα το καυστικό, ανατρεπτικό late night show και όλους τους παρουσιαστές της γης να θέλουν να του μοιάσουν, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα για κείνον να σβήσουν για πάντα οι τηλεοπτικές κάμερες.

Γεννήθηκε το 1947 αλλά έγινε τηλεοπτικός και όχι μόνο ήρωας το 1982. Με ένα ανατρεπτικό, νυχτερινό talk show, με καλεσμένους όλη τη σόουμπιζ της οικουμένης να αναγκάζεται να απαντάει σε περίεργες ερωτήσεις και να αντιδρά στα σχόλια του παρουσιαστή. Σχόλια και καλαμπούρια με μια ντουζίνα σεναριογράφους από πίσω του, για να βγει το προϊόν δυνατό και να καρφωθεί στην πρώτη θέση.

Ο Ντέιβιντ Λέτερμαν ήταν ο διάδοχος στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό είδος, του Τζόνι Κάρσον. Ξεκίνησε το 1980 με πρωινή εκπομπή στο NBC, δύο χρόνια μετά οι υπεύθυνοι κατάλαβαν ότι το ασυγκράτητο του χαρακτήρα του είναι για αργά τη νύχτα και το το 1993 μετακόμισε στο CBS.

Η απόφασή του για αλλαγή καναλιού έγινε όταν το NBC έβγαλε ανακοίνωση για τον ανταγωνιστή του Τζέι Λένο, παρουσιάζοντας αυτόν ως διάδοχο του Τζόνι Κάρσον.

Στην διάρκεια της καριέρας του πήρε συνεντεύξεις από 6028 ανθρώπους, πάντα με το μοναδικό του, καυστικό τρόπο. Ο αντικαταστάτης του Λέτερμαν θα είναι ο Στίβεν Κόλμπερτ του “Comedy Central”, ο οποίος βέβαια στην εκπομπή αυτή δεν ήταν απλός παρουσιαστής αλλά ένας stand up comedian, με εύστοχη πολιτική σάτιρα ως επί το πλείστον.

«Το μόνο πράγμα που έμεινε να κάνω σε μία εκπομπή είναι αυτό… να σας πω “ευχαριστώ πολύ! Καληνύχτα…», ήταν τα τελευταία λόγια του Λέτερμαν, ενώ το συγκρότημα Foo Fighters έπαιξε ένα από τα αγαπημένα του τραγούδια, το “Everlong”.
Μάλιστα, η τελευταία αυτή εκπομπή ξεκίνησε με τον κορυφαίο παρουσιαστή να λέει πως ο εφιάλτης για 4 προέδρους, τους Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Μπους, Μπιλ Κλίντον και του Τζορτζ Ουάσινγκτον Μπους έφτασε στο τέλος του!!!

Read More

And More