Παίζει ρόλο τι ώρα θα φορέσεις το αποσμητικό σου;

Θα σου κάνω μια ερώτηση που ίσως και να μην είχες σκεφτεί: πότε βάζεις το αποσμητικό σου; Το βράδυ μετά το ντους και πριν πέσεις για ύπνο; Το επόμενο πρωί ακόμη και αν έχεις κάνει μπάνιο το προηγούμενο βράδυ; Ή, μήπως, το επόμενο πρωί που κάνεις μπάνιο και βάζεις αποσμητικό γιατί είσαι περισσότερο πρωινός τύπος;

Έπεσα πάνω σε αυτό το άρθρο από το αμερικάνικο Glamour στο οποίο μάλιστα απαντά Ελληνίδα δερματολόγος (λέγεται Καλιρόη Παπαντωνίου) και αυτό το κάνει διπλά ενδιαφέρον. Και να τι απάντησε!

“Το να βάζεις το αποσμητικό σου το βράδυ είναι καλύτερο για τους περισσότερους ανθρώπους. Κι εξηγεί: Το αποσμητικό λειτουργεί καλύτερα όταν το βάλεις το βράδυ γιατί απορροφάται πιο σωστά από την περιοχή και τους αγωγούς του ιδρώτα και έτσι αποφεύγεται η εφίδρωση. Επιπλέον, τα συστατικά θα απορροφηθούν καλύτερα κατά την διάρκεια της νύχτας ώστε να δράσουν σωστά και σε όλη την διάρκεια της επόμενης μέρας”. Βεβαίως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει αν συνηθίζεις να κάνεις μπάνιο το πρωί γιατί με τον τρόπο αυτό θα αφαιρέσεις όλο το προϊόν!

Και τώρα, είμαι πολύ, πολύ περίεργη να δω τι θα απαντήσεις στο παρακάτω poll!

And More