Autumn Spirit: Μην “κατσουφιάζεις” που ήρθε το φθινόπωρο…

Το καλοκαίρι τελείωσε και την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου υποδεχτήκαμε και επίσημα το φθινόπωρο. Ποιος είπε όμως, ότι αυτός είναι λόγος για “κατσούφιασμα”; Ξέρω, ξέρω αναπολείς τις όμορφες στιγμές των διακοπών, τις βόλτες στην παραλία με το μαγιό και τα ατελείωτα coctails στα beach bars. Έχεις σκεφτεί, όμως, πόσο όμορφη είναι αυτή η εποχή που ήρθε, πριν την… “αφορίσεις”;
Σίγουρα το φθινόπωρο είναι η πιο αδικημένη εποχή, αφού την επισκιάζει το ηλιόλουστο καλοκαίρι της χαράς και της καλοπέρασης. Το μόνο που θέλω από εσένα, όμως, είναι να ρίξεις ένα μικρό χαμογελάκι και να μην αγριοκοιτάς όποιον σου εύχεται “καλή σεζόν”.
Και για να σε βοηθήσω θα σου δώσω 8 λόγους για να δεις με άλλο μάτι το φθινόπωρο:
Πιο ξεκούραστη από ποτέ…
Μπορεί οι διακοπές σου να τελείωσαν και να ξεκινάς δουλειά με την αρχή του φθινοπώρου, αλλά τώρα είσαι σίγουρα πιο ξεκούραστη από κάθε άλλη εποχή. Το μικρό διάλειμμα από τη δουλειά και η καλοπέραση έχουν επιδράσει θετικά στον οργανισμό σου και τώρα έχοντας φορτίσει τις μπαταρίες σου, επιστρέφεις δυναμικά! Βάλε στόχους, φτιάξε τα πλάνα σου και κάνε μια καλή αρχή!

Θα κάνουμε cocooning…
Καλές οι βόλτες και το κάθε μέρα έξω, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι και το cocooning είναι από τα αγαπημένα μου. Μένεις σπίτι, φοράς άνετα ρούχα, καλείς φίλους και αράζεται στην τηλεόραση ή βάζετε και κανένα DVD να παίξει, τρώτε πατατάκια, γαριδάκια, ποπ κορν, πίτσα, φρούτα και σοκολάτες και περνάς super. Σε αυτό να προσθέσω και τα επιτραπέζια παιχνίδια ή την παντομίμα που μπορεί να κρατήσουν ως αργά το βράδυ.

Ζεστή σοκολάτα… σου έρχομαι!
Ναι, επιτέλους ήρθε η ώρα να απολαύσεις το ζεστό καφέ σου, το αρωματικό τσάι ή τη λαχταριστή ζεστή σοκολάτα με την ησυχία σου. Και το σημαντικότερο, μπορείς να πίνεις νερό κατευθείαν από τη βρύση, χωρίς να απογοητεύεσαι όταν βρίσκεις το άδειο μπουκάλι του νερού στο ψυγείο.

Επιστρέφουν τα ζακετάκια, τα φουλάρια και τα σκουφιά
Ο καιρός το φθινόπωρο είναι συνήθως λίγο άστατος και εκεί που φοράς τα καλοκαιρινά σου την επόμενη μέρα θέλεις να ρίξεις πάνω σου και ένα ζακετάκι ή ένα τζάκετ. Plus, ότι μπορείς να αρχίσεις να φοράς άνετα τα σκουφάκια σου και τα πολύχρωμα φουλάρια που θα είναι το must του φετινού χειμώνα.

Ρομαντικός καιρός για δυο
Το φθινόπωρο είναι η πιο ρομαντική εποχή του χρόνου. Τα φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα κάνουν το έδαφος να μοιάζει χρυσό, το δροσερό αεράκι σε παροτρύνει να αγκαλιάσεις πιο σφιχτά τον σύντροφό σου στην απογευματινή κυριακάτικη βόλτα σας και η βροχή που πέφτει συνθέτουν ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό. Και τι πιο ρομαντικό από το να ετοιμάσεις ένα δείπνο στον σύντροφό σου υπό το φως των κεριών, ενώ έξω κάνει κατακλυσμό!

Φθινοπωρινές αποδράσεις
Το καλοκαίρι τελείωσε, όχι όμως και τα ταξιδάκια. Κάποιοι δεν πήραν την άδειά τους τον Αύγουστο και έφυγαν για διακοπές το Σεπτέμβρη, ενώ άλλοι προσπαθούν να βρουν ένα διημεράκι για μια μικρή κοντινή απόδραση. Και η καλύτερη εποχή για αυτό είναι το φθινόπωρο που συνδυάζει βουνό με θάλασσα! Ο καλός καιρός σου επιτρέπει να κάνεις μια βουτιά στα γαλανά νερά, ενώ αν έχεις χορτάσει την παραλία, μπορείς να πας και μια εκδρομούλα στην εξοχή.

Κοιμάμαι καλύτερα
Ούτε πολύ ζέστη (που να σε αναγκάζει να βάζεις τον κλιματισμό στο full), ούτε πολύ κρύο. Η ιδανική θερμοκρασία για να φορέσεις κάτι ελαφρύ και να σκεπαστείς με ένα σεντονάκι.

Χειμερινή αλλαγή ώρας
Εκτός από καλό ύπνο έχεις και πιο πολύ ύπνο. Εντάξει μια ώρα ύπνου θα κερδίσεις την τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη (που τα ρολόγια πάνε μια ώρα πίσω), αλλά όσο να πεις είναι κάτι και αυτό!

Και μην ξεχνάς, όπως είπε και ο William Cullen Bryant: “Το φθινόπωρο είναι το τελευταίο και πιο γλυκό χαμόγελο του χρόνου”…
Enjoy it!

And More