Η Σκάρλετ Γιόχανσον αποφάσισε να πει το μεγάλο “ναι” στην μικρή οθόνη!

Τον πρώτο της μεγάλο τηλεοπτικό ρόλο θα αναλάβει η Σκάρλετ Γιόχανσον στη μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος της Ιντιθ Γουόρτον «The custom of the country» στη μικρή οθόνη.Το μυθιστόρημα του 1913 αφηγείται την ιστορία μιας αδίστακτης αριβίστριας, της Αντίν Σπραγκ, που οργανώνει την άνοδό της στην υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης και της Ευρώπης ξεκινώντας από το παραγνωρισμένο και φτωχό Midwest.

Ρόλος που φαίνεται να ταιριάζει γάντι στην αισθησιακή γοητεία της 29χρονης Γιόχανσον, η οποία έχει κάνει μόνο μικρά περάσματα στο παρελθόν από την τηλεόραση και θα βάλει τώρα τη σφραγίδα της και στην παραγωγή της σχεδιασμένης για 8 επεισόδια μίνι σειράς.

Το σενάριο επιμελείται ο Κρίστοφερ Χάμπτον, έμπειρος σεναριογράφος στο είδος του δράματος εποχής με επιτυχημένες διασκευές σαν τις «Επικίνδυνες σχέσεις» και την «Εξιλέωση». Ο ίδιος είχε ασχοληθεί πρώτη φορά πριν από δύο δεκαετίες με το σενάριο, το οποίο βρίσκει έστω και αργοπορημένα τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Η συγγραφέας Ιντιθ Γουόρτον, διάσημη για τα «Χρόνια της αθωότητας» που της χάρισαν το Πούλιτζερ και μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο από τον Μάρτιν Σκορσέζε με τους Μισέλ Φάιφερ και Ντάνιελ Ντέι Λιούις, αποτελούσε πάντα ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για πολλαπλές διασκευές και όπως παραδέχτηκε και ο δημιουργός της σειράς Downton Abbey, Τζούλιαν Φέλοους, πρότυπο και για τις δικές του δημιουργίες. Το εγχείρημα της Σκάρλετ Γιόχανσον στηρίζει ως παραγωγός η Sony Pictures TV με ορίζοντα πρώτης προβολής από την αμερικανική τηλεόραση το 2016.

Read More

And More