Η έπαυλη-ομπρέλα: Μια πρωτοποριακή κατοικία στη Βραζιλία!

Η ανάγκη εναρμόνισης των κτιρίων με το περιβάλλον, η αναζήτηση λύσεων που να κάνουν βιώσιμες τις κατοικίες στις ακραίες κλιματολογικές συνθήκες φαίνεται πως βρήκαν έδαφος και υλοποιήθηκαν σε αυτή την έπαυλη που σχεδίασαν οι FGMF Arquitetos στο Botucatu της Βραζιλίας.

Πρόκειται για μια πολυτελή κατοικία ενός νεαρού ζευγαριού που σχεδιάστηκε με γνώμονα μια… ομπρέλα!


Αυτό σημαίνει ότι οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν μία οροφή που να εξέχει αρκετά και κάτω από αυτήν χτίστηκε η κατοικία ώστε να την προστατεύει σαν ομπρέλα από τον ήλιο, ειδικά το καλοκαίρι.


Το αποτέλεσμα είναι προχωρημένο design, απλό όμως στη σύλληψη και την αισθητική που επαναπροσδιορίζει και την παραδοσιακή βραζιλιάνικη αρχιτεκτονική.


Η κύρια κατοικία προεκτείνεται με μία πισίνα και ένα lounge εξωτερικό που δίνει τη δυνατότητα στους ενοίκους για εξωτερικές δραστηριότητες.


Χαρακτηριστικό της κατασκευής είναι αυτοί οι εναέριοι διάδρομοι που δίνουν προοπτική στο κτίριο.


Παράλληλα, δημιουργούν και έξυπνες σκιάσεις στους εξωτερικούς χώρους.


Η χρήση του μπετόν πού όπως σου έχουμε εξηγήσει είναι μια κυρίαρχη τάση στην αρχιτεκτονική και το design προσδίδει μια φουτουριστική όψη στην έπαυλη.


Όπως είναι λογικό, οι εσωτερικοί χώροι είναι εξαιρετικά ψηλοτάβανοι ενώ το σαλόνι έχει τοποθετηθεί στο ισόγειο παρά το ότι η είσοδος του σπιτιού βρίσκεται ένα επίπεδο πιο πάνω.


Αντί για τοίχους υπάρχουν γυάλινα διαχωριστικά μεταξύ των χώρων του ισογείου.


Άλλο χαρακτηριστικό της έπαυλης είναι η χρήση του γκρι στους τοίχους, μίας ακόμα κυρίαρχης τάσης στο design.

Read More

And More